Dodaj do ulubionych

Play w drodze po trzeci milion

IP: 213.155.183.* 13.01.09, 22:30
Szkoda, że nie zawsze uczciwie. Niemal zrezygnowałem z innej sieci, gdy
obiecano mi 2000 minut do Play i STACJONARNYCH miesięcznie. Moje szczęście, że
czytam regulaminy przed podpisaniem umowy. Okazało się, że to tylko do PLAY i
to JA musiałem udowadniać w sklepie, że nie mają pojęcia o własnym
regulaminie, albo chcą mnie oszwabić. W dodatku sam musiałem odkręcać wszystko
(rezygnację/pełnomocnictwo do rezygnacji) we własnej sieci, bo Play
powiedział, że nie pomoże. Takie zdobywanie klientów odbije się czkawką.
Przeprosiny? Zadośćuczynienie? Oczywiście ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Strange Play w drodze po trzeci milion IP: *.ghnet.pl 14.01.09, 08:21
      Dziś idę podpisać umowę u nowego operatora.
      Play poirytował mnie swoją drożyzną, ale było to do zaakceptowania.
      Niestety kiepska jakość usług przepełniła czarę goryczy.
      Przy okazji możecie zobaczyć jak sprytnie rozliczają abonament:
      web.playmobile.pl/resources/_sc/nowy-play-abo/
      Jest to sposób skrajnie niekorzystny dla abonenta.
      S.
      • gale Re: Play w drodze po trzeci milion 15.01.09, 19:20
        Niska jakość obsługi klienta, niekorzystne sposoby rozliczenia - to są koszty
        tanich usług. Tanich w szerokim tego słowa znaczeniu. Inaczej: można kupić obiad
        w restauracji, zjeść smacznie, być przyzwoicie obsłużonym, w przyjemnym
        otoczeniu. Można też, nieco taniej, zjeść hamburgera w MacDonald's z plastikowej
        tacki, przy uświnionym stoliku. To kwestia wyboru.
      • kolodziejo Re: Play w drodze po trzeci milion 15.01.09, 22:34
        Gość portalu: Strange napisał(a):

> Przy okazji możecie zobaczyć jak sprytnie rozliczają abonament:
        > web.playmobile.pl/resources/_sc/nowy-play-abo/
        > Jest to sposób skrajnie niekorzystny dla abonenta.
        > S.

O rany! Nie wiedziałem, że to AŻ TAKI szajs ;).
        W Plusie kolejność rozliczania pakietów jest inna: pakiety z wybranymi numerami,
        pakiety wieczorów i weekendów, pakiety wewnątrz sieci, dodatkowe pakiety do
        wszystkich, pakiet do wszystkich zawarty w abonamencie. Do tego wszystkie
        niewykorzystane jednostki przechodzą na kolejne 3 okresy rozliczeniowe.

gale napisał:

> Niska jakość obsługi klienta, niekorzystne sposoby rozliczenia - to są koszty
        > tanich usług. Tanich w szerokim tego słowa znaczeniu. Inaczej: można kupić obia
        > d
        > w restauracji, zjeść smacznie, być przyzwoicie obsłużonym, w przyjemnym
        > otoczeniu. Można też, nieco taniej, zjeść hamburgera w MacDonald's z plastikowe
        > j
        > tacki, przy uświnionym stoliku. To kwestia wyboru.
        >

Nie mógłbym tego ująć lepiej ;).
        • Gość: marcin Re: Play w drodze po trzeci milion IP: 198.36.87.* 16.01.09, 00:24
          Przecież to ze w Play nie przechodzą minuty to oczywiste wszędzie o tym trąbią
          natomiast cała reszta jest jasna i sensowna .
          Abonament 65 zł wiec najpierw schodzą ci minuty z pakietu który wykupiłeś a na
          końcu dodatkowe pakiety
          • Gość: Marcin Re: Play w drodze po trzeci milion IP: 198.36.87.* 16.01.09, 00:33
            Jeszcze jedno jak widac co innego piszą ;

To nie wszystko! Oferta One Play jest niezwykle prosta – środki w ramach
            abonamentu możesz wykorzystać na połączenia głosowe, video, SMS-y i MMS-y do
            wszystkich sieci.

natomiast w pokazie Play pokazane jest ze sms i mms obciążaja odrazu saldo wiec
            gdzie tu prawda??
            • Gość: Strange Re: Play w drodze po trzeci milion IP: *.ghnet.pl 16.01.09, 18:13
              Tak, SMSy (MMS nie używałem) są od razu są doliczane do kwoty
              abonamentu, niezależnie od ilości posiadanych środków.
              • Gość: Marcin Re: Play w drodze po trzeci milion IP: 198.36.87.* 17.01.09, 00:27
                Coś mi sie niechce wierzyć czy ktoś posiadający abonament w Play może to
                potwierdzic że sms i mms są dodatkowo doliczane do abonamentu a nie schodzą z
                pakietu złotówkowego ????
                • nokia_6030 Re: Play w drodze po trzeci milion 18.01.09, 10:06
                  ja mam abonament w play od roku.
                  Zawsze smsy i mmsy schodziły mi z abo ;]
              • Gość: radoslaw s Re: Play w drodze po trzeci milion IP: *.chello.pl 18.01.09, 15:50
                A na fakturze miales doliczone te smsy do abo? Bzdura, sa widoczne
                na stronie jako doliczone, bys widzial ile kosztuje, ale na pewno
                nie doliczyli ci do abonamentu przy wystawieniu faktury, tylko
                zeszly z abinamentu. Widze, ze albo cwok z ciebie i nic nei kumasz,
                albo konkurencja ktora ostro traci klientow na rzecz PLAY, wciska
                ludziom ciemnote. PLAY jest w tej chwili bezkonkurencyjny. A taka
                np. ERA w ogole nie dba o starych klientow wciskajac im gorsze
                warunki niz nowym. A komorki? Samsung F480 w taryfie 80zl kosztuje w
                Erze 899zl, a w PLAY przy taryfie 65zl za ktora placisz 50zl ( tyle
                samo minut do wykorzystania) 1 zl !!!
    • Gość: zb Play w drodze po trzeci milion IP: *.komster.pl 17.01.09, 22:09
      jestem zwolennikiem karty zawsze wiem ile mam kasy .Nowa oferta play na karte
      jest słaba cenowo razem z sinplusm,orange go,tak tak.Mam nadzieje iż biedronka
      zrobi rewolucje cenową min.33gr ,oraz doładowanie ok 7 zł miesięcznie położy
      konkurencje na kolana. Najważniejsze musi być odpowiednia jakość rozmów,mam
      nadzieje iż T mobile to gwarantuje.Odnośnie abonamentu uważam jest to troszkę
      nabijanie klienta w koszty.Obecnie jestem w orange go i od lipca szukam sieci
      taniej,oraz bez przerywanych rozmów.liczy się jakość.......
    • Gość: MACIEK_KR Są PRIMA... IP: 94.254.161.* 18.01.09, 23:34
      Ja w tym momencie 18 stycznia... pisze komentarz z sieci UMTS/ HSDPA
      w PLAY (Kraków) i musze stwierdzić, że internet chodzi dobrze,
      czasem nawet b. dobrze. Narazie używam karty 3G Globetroter na
      PCMCIA.
      Naprawde życze im powodzenia, oferują niezłe limity na przesył
      danych i dlatego u konkurencji tez jest lepiej. Pamiętajmy, że
      oferty konkurencji są czasem lepsze niż dawniej, wyłącznie dlatego,
      że muszą dorównywać sieci PLAY.
      Przypominam, że PLAY ma własne nadajniki do internetu 3G. Komputer
      możemy podłączyć poprzez PCMCIA lub USB, korzystając z modemu lub
      telefonu obsługującego pasmo 3G (UMTS/HSDPA).
    • Gość: werner Play w drodze po trzeci milion IP: *.acn.waw.pl 19.01.09, 10:03
      Ale sami przyznają, że 30 % pre-paid jest niekatywna - to około 350.000 osób !
      Oferta jednak co raz słabsza. Jak wchodzili na rynek to głosili, że nie będą
      dzielić przyjaciół - a teraz co raz więcej promocji tylko do sieci
      • raf-ber Re: Play w drodze po trzeci milion 12.05.09, 13:06
        Jak u wszystkich min. 30% prepaidów nie działa ,tylko ze u plusa to jest 3 mln.
        Ja mam orange i stopniowo przenoszę numery do play, pracownicy jakoś nie
        specjalnie czują różnica, a ja owszem bo rachunki spadają ok 30-50%. Mam w dupie
        18 sposobów na obniżenie rachunku "by oranege", po co konstruować cennik
        zawierający pół setki różnych planów, opcji i kombinacji w stylu: "jeśli numer
        na który dzwonisz jest parzysty, a trzecia i czwarta cyfra tworzą liczbę
        pierwszą, rozmowa trwa 13 min, pokrywa śnieżna na Kasprowym Wierchu przekracza
        152 cm to możesz skorzystać z taryfy Kaukaskiej i rozmawiać za 3 gr (plus vat)
        pod warunkiem że od twojego ostatniego doładowania nie minęła doba księżycowa i
        było na kwotę minimum 149 zł (plus vat)..." tylko po to żeby klient nie mógł się
        w tym połapać. Ja mam prosty sposób: na to że się nie dam oszukać to nie liczę
        ale wychodzę z założenia że można mnie wydy... tylko raz. Kończy się umowa, po
        prezydencku "spieprzaj dziadu" i idę do konkurencji. Jestem w tym konsekwentny -
        nie ma znaczenia kolejna oferta/promocja itd. Póki co play gra wobec mnie
        czysto, jedna stawka, minuty do play - bez "do wszystkich", "ze wszystkim na
        wszystko", "po wszystkiemu" (plus dwie strony małego druku...) itp. ściemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka