atemlos1 24.12.03, 15:22 Witajcie! Planuje zakup telefonu w plusie. Bardzo chciałabym tel z aparatem. Czy ew mógłby ktos wysłac mi jakies na maila? atemlos1@gazeta.pl ? Co sadzicie o tym abonamencie zero?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: abonament zero+sony ericsson t610 - opłaca si IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 01:20 wg mnie sie oplaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Naiwniacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 18:12 1. Co do samego telefonu to sie nie wypowiadam, bo sie nie znam. 2. Jesli chodzi o abonamet to jest to taka sama sciema jak darmowe minuty w innej taryfie. Darmowy abonemet oznacza tylko tyle, ze w pakiecie nie masz zadnych darmowych minut i za wszystko placisz a dodatkowo ceny polaczen sa dosc drogie. I tyle. W darmowych minutach chodzi zas o to, ze ich wartsoc wynosi mniej wiecej tyle co abonament wiec de facto one i tak nie sa darmowe- tylko oplata za nie nazywa sie abonamnetem. Czyli w taryfie `abomament zero` operator mowi nam: zero darmowych minut=zero abonamentu. Oprocz nazwy wychodzi i tak na to samo. Ale bedzie wielu co sie na to da nabrac. 3. Ja zdecydowanie popieram pre-paidy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJFRYZ Re: Naiwniacy IP: 81.18.200.* 26.12.03, 21:49 Ale zważ na to, że w tej taryfie są dużo tańsze i lepsze telefony niż pre- piady i wcale nie są naiwniakami ci co wybierają tą promcję. W plusie za abonament najmniejszy PLUS 20 dostajesz 10 minut i 10 zmsów czy to jest wg Ciebie adekwatne do kosztów abonamentu (ok 30 zł) ?? Moim zdaniem 0 zł abonament to odp na MIXA IDEI i jest to miom zdaniem lepsza propozycja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers OK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.03, 14:50 Co do wyboru taryfy to jest prywatna sprawa kazdego uzytkownika, co zas sie tyczy Twojego przykladu to nie wiem ile kosztuje minuta rozmowy z PLUS20 ale sadze, ze cos miedzy 1PLN a 2PLN czyli 10 minut to 10-20PLN, do tego dodaj SMSY (licze po 0.5PLN) co daje 5PLN. Czyli abonament wynosi okolo 30PLN a zawarty w nim pakiet ma wartosc od 15PLN (wariant optymistyczny) do 25PLN (wariant pesymistycnzy). Czyli de facto sa to kwoty porownywalne. Ba, wartosc rozmow i SMSow jest nawet nizsza od abonamentu! A dla mnie znaczy to, ze owe minuty i SMSy wcale nie sa darmowe. Place za nie pod postacia abonamentu. I smiem nawet twierdzic, ze przeplacamo jakies 5-15PLN Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: OK....tak jest z każdym operatorem! 27.12.03, 18:52 ..taka jest zaleznosc w planach taryfowych.KAŻDY nastepny rewelacyjnie tani jest w istocie rzeczy droższy od poprzedniego "wot szto"Dla niedowiarkow polecam "podstawianie" w miejsce bilingu rozmow wg. starej taryfy .. nowe ceny minut i...prawda sama wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś