Dodaj do ulubionych

abonament zero+sony ericsson t610 - opłaca sie?

24.12.03, 15:22
Witajcie!

Planuje zakup telefonu w plusie. Bardzo chciałabym tel z aparatem.
Czy ew mógłby ktos wysłac mi jakies na maila? atemlos1@gazeta.pl ?
Co sadzicie o tym abonamencie zero?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: abonament zero+sony ericsson t610 - opłaca si IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 01:20
      wg mnie sie oplaca :)
      • Gość: Peppers Naiwniacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 18:12
        1. Co do samego telefonu to sie nie wypowiadam, bo sie nie znam.

2. Jesli chodzi o abonamet to jest to taka sama sciema jak darmowe minuty w
        innej taryfie. Darmowy abonemet oznacza tylko tyle, ze w pakiecie nie masz
        zadnych darmowych minut i za wszystko placisz a dodatkowo ceny polaczen sa
        dosc drogie. I tyle. W darmowych minutach chodzi zas o to, ze ich wartsoc
        wynosi mniej wiecej tyle co abonament wiec de facto one i tak nie sa darmowe-
        tylko oplata za nie nazywa sie abonamnetem. Czyli w taryfie `abomament zero`
        operator mowi nam: zero darmowych minut=zero abonamentu. Oprocz nazwy wychodzi
        i tak na to samo. Ale bedzie wielu co sie na to da nabrac.

3. Ja zdecydowanie popieram pre-paidy.

Pozdrawiam!
        • Gość: DJFRYZ Re: Naiwniacy IP: 81.18.200.* 26.12.03, 21:49
          Ale zważ na to, że w tej taryfie są dużo tańsze i lepsze telefony niż pre-
          piady i wcale nie są naiwniakami ci co wybierają tą promcję. W plusie za
          abonament najmniejszy PLUS 20 dostajesz 10 minut i 10 zmsów czy to jest wg
          Ciebie adekwatne do kosztów abonamentu (ok 30 zł) ?? Moim zdaniem 0 zł
          abonament to odp na MIXA IDEI i jest to miom zdaniem lepsza propozycja !!
          • Gość: Peppers OK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.03, 14:50
            Co do wyboru taryfy to jest prywatna sprawa kazdego uzytkownika, co zas sie
            tyczy Twojego przykladu to nie wiem ile kosztuje minuta rozmowy z PLUS20 ale
            sadze, ze cos miedzy 1PLN a 2PLN czyli 10 minut to 10-20PLN, do tego dodaj
            SMSY (licze po 0.5PLN) co daje 5PLN. Czyli abonament wynosi okolo 30PLN a
            zawarty w nim pakiet ma wartosc od 15PLN (wariant optymistyczny) do 25PLN
            (wariant pesymistycnzy). Czyli de facto sa to kwoty porownywalne. Ba, wartosc
            rozmow i SMSow jest nawet nizsza od abonamentu! A dla mnie znaczy to, ze owe
            minuty i SMSy wcale nie sa darmowe. Place za nie pod postacia abonamentu. I
            smiem nawet twierdzic, ze przeplacamo jakies 5-15PLN

Pozdrawiam!
            • charlie_x Re: OK....tak jest z każdym operatorem! 27.12.03, 18:52
              ..taka jest zaleznosc w planach taryfowych.KAŻDY nastepny rewelacyjnie tani
              jest w istocie rzeczy droższy od poprzedniego "wot szto"Dla niedowiarkow
              polecam "podstawianie" w miejsce bilingu rozmow wg. starej taryfy .. nowe ceny
              minut i...prawda sama wychodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka