Dodaj do ulubionych

III LO w Warszawie

• Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 157.25.128.* 13.01.03, 11:03
      No to nadszedł czas studniówek. Teraz to pewnie wygląda zupełnie inaczej niż za
      moich czasów. Pamiętam wszystkie dziewczyny wyglądały, jak pensjonarki,
      aula "badziewiasto" udekorowana. Uczniowie przetrenowani wcześniejszymi próbami
      poloneza, nauczyciele podekscytowani, rodzice zapracowani przygotowywaniem
      kanapek, sałatek. Czy teraz studniówki jeszcze są organizowane w szkołach?
      Chyba nie, ale z niecierpliwością czekam na szczegóły młodzieży.
      Pozdrawiam
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 157.25.128.* 17.01.03, 09:22
      Coś dzieje się niedobrego. Parę dni temu napisałam moje wspomnienie o
      studniówce i nie ma. Zniknęło. Może w najbliższym czasie je powtórzę. Mam
      nadzieję, że to co teraz piszę nie spotka taki sam los. Ciekawa jestem Waszych
      wspomnień studniówkowych no i jak tam przygotowania do tegorocznej studniówki?
      Czy odbywać się będzie w szkole? Kiedy jest planowana? Napiszcie - bardzo
      proszę (mam nadzieję, że nie tylko w swoim imieniu). Dowiadywałam się, że mimo,
      że szkoła w tym roku obchodzi 80-lecie istnienia, to niestety z braku pieniędzy
      nie będzie jednak organizowany uroczysty zjazd absolwentów. Wielka szkoda. Mam
      jednak nadzieję, że może coś im sie poprawi. Chociaż przecież wiadomo, że każdy
      z potencjalnych uczestników na pewno wpłaciłby jakąś sumę i wszyscy byliby
      zadowoleni, a na pewno wiele osób byłoby zadowolonych z możliwości spotkania
      się po latach. Przez 80 lat uzbierało się trochę roczników.
      Pozdrawiam
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - I rocznica IP: 217.153.45.* 06.02.03, 09:19
      Kochani, zakładając ten wątek nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie
      przypuszczałam, że osiągniemy tak pokaźny rozwój - 360 wypowiedzi. Poza tym nie
      sądziłam, że te nasze pogaduszki po roku będą cały czas żywe - DZIŚ WŁAŚNIE
      MIJA ROK. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy tu "wpadać" i coś sobie
      opowiadać nt. starej poczciwej Trójki. Myślę, że wszyscy dotychczasowi
      Forumowicze w dalszym ciągu będą aktywni, że znow będą się pojawiali i
      dorzucali jakieś nowości i wspomnienia. Gdzie podział się bno1, Aneczka, Iw,
      Figa, Kasia, Maggie, Wiesław????
      Liczę na Waszą wytrwałość i zachęcam do kontynuacji.
      Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki
      Sawa
      • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - I rocznica IP: 217.153.45.* 07.02.03, 10:54
        Gość portalu: Sawa napisał(a):

> Kochani, zakładając ten wątek nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie
        > przypuszczałam, że osiągniemy tak pokaźny rozwój - 360 wypowiedzi. Poza tym
        nie
        >
        > sądziłam, że te nasze pogaduszki po roku będą cały czas żywe - DZIŚ WŁAŚNIE
        > MIJA ROK. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy tu "wpadać" i coś sobie
        > opowiadać nt. starej poczciwej Trójki. Myślę, że wszyscy dotychczasowi
        > Forumowicze w dalszym ciągu będą aktywni, że znow będą się pojawiali i
        > dorzucali jakieś nowości i wspomnienia. Gdzie podział się bno1, Aneczka, Iw,
        > Figa, Kasia, Maggie, Wiesław????
        > Liczę na Waszą wytrwałość i zachęcam do kontynuacji.
        > Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Buziaczki
        > Sawa
        Coś w dziwnej kolejności te posty się rejestrują. Powinny chronologicznie, a
        wpadają gdzieś między stare rzeczy.
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 06.02.03, 15:33
      Dzisiejszego ranka napisałam jubileuszowy 360-ty post, ale niestety zniknął.
      Kochani, zaczynając ten nasz wątek nie przypuszczałam, że będzie się on tak
      rozwijał!!! Dzisiaj mija rok od jego funkcjonowania. Mam nadzieję, że w dalszym
      ciągu będziemy tu zaglądać i dzielić się swoimi szkolnymi Trójkowymi
      wspomnieniami, jak również najmłodsza młodzież będzie dostarcała aktualnych
      informacji z dzisiejszego życia szkoły. Niektórzy z nas cały czas się pokazują,
      a niektórzy tacy jak bno1, Figa, Iw, Aneczka, Wiesław zniknęli. Mam nadzieję,
      że wkrótce się zrehabilitują i ponownie nam coś ciekawego napiszą.
      Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy tu się spotykać i kontynuować nasze
      opowieści.
      Pozdrawiam serdecznie
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 07.02.03, 09:32
      Kochani, wczoraj minął rok istnienia tego naszego Trójkowego Forum. Napisałam w
      związku z tym 2 (dwa) posty i zniknęły. Nie mam pewności czy ten również nie
      podzieli losu poprzednich, więc nie rozpisuję się. Pozdrawiam wszystkich
      naszych forumowiczów. Piszcie i zachęcajcie innych. mam nadzieję, że w dalszym
      ciągu będziemy istnieć na tym forum. Wszystko w naszych rękach.
      Pozdrawiam
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 10.02.03, 07:29
      Moi Drodzy, po raz czwarty piszę o naszej rocznicy. Za każdym razem mój liścik
      ląduje gdzieś pomiędzy grudniem a wrześniem (na 2 lub 3 stronie). Mam nadzieję,
      że teraz pojawi się chronologicznie. Otóż 6 lutego minął rok od pojawienia się
      tego naszego wątku. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy tu istnieć.
      Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Gdzie zniknęli nasi dawni wspominacze
      bno1, ania, wiesław i inni? Myślę, że wkrótce nadrobią zaległości i się
      objawią!!! Zapraszamy rownież nowych uczestników.
      Pozdrawiam serdecznie
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 10.02.03, 07:32
      Kochani, tracę cierpliwość, piszę już chyba po raz 5 i gdzieś te moje pisanie
      zostaje zarejestrowane między starymi wypowiedziami. Stworzyłam wątek
      rocznicowy, bo 6 lutego minął już rok od naszego tu pisania.
      Pozdrawiam
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 10.02.03, 08:39
      Ja już nie mam siły, ani cierpliwości moje posty pisane ostatnio są
      rejestrowane pomiędzy starymi. Wygląda to tak, że ja piszę, a one pojawiają się
      np. jako posty wysłane np. we wrześniu ub. roku. Nasze forum Trójkowe istnieje
      już rok. 6 lutego 2002 r. rozpoczęło się to nasze forumowanie. Pozdrawiam
      wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie licząc na kontynuację. Co się dzieje
      z dawnymi uczewstnikami naszych wspomnień? Gdzie jest bno1, Wiesław, Ania, Figa
      i inni?
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 11.02.03, 09:21
      Wreszcie te moje wszystkie poprzednie posty trafiły na swoje miejsce. Jednak
      wydaje mi się, że kilka innych postów (istki i leszka) zniknęło. Coś niedobrego
      dzieje się z tym administrowaniem portalu. Pozdrawiam bardzo serdecznie
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 19:48
        nie wiem, co sie dzieje z tym forum, wszystko sie za przeproszeniem
        pochrzanilo. nic z tego nie rozumiem. tak czy inaczej ciesze sie z naszej
        rocznicy, wyrazam wdziecznosc Sawie, ktora to wszystko zorganizowala (chyle
        czola:) i mam nadzieje, ze wiecej ludzi sie znajdzie do pisania tutaj!
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 17.02.03, 07:08
      No i co? Jednak się zacięło na dobre? Szkoda. Może reanimujemy się.
      Pozdrwienia
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 18:58
        czy ktos wie, na ktorym miejscu w rankingu perspektyw znajduje sie nasze LO w
        tym roku?
        • Gość: leszek Re: III LO w Warszawie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.02.03, 01:40
          Gość portalu: istka napisał(a):

> czy ktos wie, na ktorym miejscu w rankingu perspektyw znajduje sie nasze LO
          w
          > tym roku?
          Droga istko
          mysle ze znasz odpowiedz oczywiscie na 33,33.
          Pozdrowionka , jak tam znosicie zime bo tu mamy jej juz dosyc
          serdecznie.Leszek
          • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 15:22
            na szczescie zima sobie od nas idzie, slonce swieci i robi sie cieplutko!
            • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 24.02.03, 15:32
              Tylko zupełnie nieptrzebnie temperatura nocą spada do -12 stopni. A jak tam
              temperatura w szkole? Czy już myślicie o dniu wagarowicza? Za moich czasów to
              nie było takiego "święta". Wagarowało się wg potrzeb. Ciekawa jestem czy
              dzisiejsza młodzież chodzi na wagary? Czy załatwiacie sobie "lewe" zwolnienia,
              czy wystarczy zaświadczenie od rodzicow? Jak to teraz jest?
              Pozdrawiam mimo wszystko przedwiosennie.
              Sawa
              • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 18:55
                generalnie jest tak, ze jak ktos nie chce isc na lekcje, to nie idzie, ma
                godziny nieusprawiedliwione i to wszystko. czesto psorzy wcale nie sprawdzaja
                listy, wiec nie ma nawet sladu po nieobecnosci. a dnia wagarowicza sie nie
                zrywamy z lekcji, bo lekci nie ma, sa za to jakies mecze typu nauczyciele
                kontra uczniowie i tym podobe. najlepsze bylo jak psor Wroblewski gral w
                siatkowke... ale jeszcze chcetniej to bym Qsiaka zobaczyla na boisku :)
                • Gość: leszek Re: III LO w Warszawie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 26.02.03, 04:34

> generalnie jest tak, ze jak ktos nie chce isc na lekcje, to nie idzie, ma
                  > godziny nieusprawiedliwione i to wszystko. czesto psorzy wcale nie
                  sprawdzaja
                  > listy, wiec nie ma nawet sladu po nieobecnosci. a dnia wagarowicza sie nie
                  > zrywamy z lekcji, bo lekci nie ma, sa za to jakies mecze typu nauczyciele
                  > kontra uczniowie i tym podobe. najlepsze bylo jak psor Wroblewski gral w
                  > siatkowke... ale jeszcze chcetniej to bym Qsiaka zobaczyla na boisku :)
                  No to macie dobrze, wy malolaty, my to musielismy niezle kombinowac, metoda z
                  drukiem L4 i pieczatka na bialku jajka na twardo - czy cos komus swita? a tak
                  A propos to jak nie chce sie isc np na 3-cia lekcje to co mozna z soba w
                  szkole zrobic?
                  Natomiast jesli chodzi o sport to Kopec potrafil zagrac z chlopakami w noge i
                  trzeba mu przyznac ze wiedzial jak to sie robi - potem nam mowil ze w stalagu
                  namietnie grano w noge, a my w sito... Sloniu nie tolerowal nogi, mowil ze
                  jast malo rozwojowa i mozna sobie zrobic krzywde. to tyle pzdr Leszek
                  • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 13:24
                    w czasie wagarow mozna: siedziec na wembley lub w bufecie, latem na
                    trawie :)), isc na rurki z kremem, isc do pizzeri (jest niedaleko), siedziec w
                    WC i palic, isc do biblioteki sprawdzic poczte w internecie, pisac prace
                    domowe.. jak widac jest duzo mozliwosci..
                    az mi sie nie chce wierzyc, ze mieliscie kiedys takie problemy ze zrywaniem
                    sie z lekcji. teraz ludzie nie maja najmniejszych skrupulow i zrywaja sie
                    kiedy chca i gdzie chca.
                    • Gość: leszek Re: III LO w Warszawie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.03.03, 05:36

> w czasie wagarow mozna: siedziec na wembley lub w bufecie, latem na
                      > trawie :)), isc na rurki z kremem, isc do pizzeri (jest niedaleko), siedziec
                      w
                      > WC i palic, isc do biblioteki sprawdzic poczte w internecie, pisac prace
                      > domowe.. jak widac jest duzo mozliwosci..
                      > az mi sie nie chce wierzyc, ze mieliscie kiedys takie problemy ze zrywaniem
                      > sie z lekcji. teraz ludzie nie maja najmniejszych skrupulow i zrywaja sie
                      > kiedy chca i gdzie chca.
                      No to nieprawdopodobne
                      Myslalem ze szkola to szkola i nie mozna w czasie lekcji wloczyc sie po
                      korytarzu lub byc w bibliotece albo sobie pojsc ze szkoly tzn wyjsc z budynku,
                      to w moich czasach szkolnych bylo nie do pomyslenia, byly nawet takie
                      ekstremalne rzeczy jak trojki - rodzicow z komitetu rodzicielskiego ktore
                      chodzily po okolicy i patrolowaly wylapujac wagarowiczow, naprawde tak bylo,
                      poza tym na poczatku kazdej lekcji sprawdzano liste obecnosci i biada temu
                      ktory zwial, zaraz byl wylapany i powiadamiano rodzicieli no i przechlapane.
                      Popularnym terenem wagarow byl park po drugiej stronie Siedmiogrodzkiej (teraz
                      zabudowany) porosniety krzaczorami gdzie wagarowicze wespol z miejscowymi
                      pijaczkami okupowali laweczki, w czasie niepogody bylo kino w zakladach
                      Kasprzaka tam gdzie Teatr Wola, gdzie bilety byly tanie i bileterki poblazliwe
                      dla uczniow. Sam nie wiem co lepsze bo co prawda uczysz sie dla siebie, ale
                      czy taki nastolatek to rozumie, czasem mysle ze dyscyplina ma swoje zalety,
                      ale to chyba przemawia przeze mnie spierniczenie albo przelewajacy sie smrodek
                      dydaktyczny, w kazdym razie dobrze jest byc wyksztalconym by wiedziec co sie
                      mowi i rozumiec innych Serwus pzdr.
                      • kakofonia Re: III LO w Warszawie 05.03.03, 16:50
                        Mysmy chyba byli jakos bardziej obowiazkowi... A moze tak mi sie tylko wydaje.
                        Zrywalo sie z lekcji, oczywiscie, nie przypominam sobie, zebym, na przyklad,
                        zbyt czesto pojawiala sie na informatyce, ktora byla bezdennie nudna, ale
                        raczej nie walesal sie czlowiek w takiej sytuacji po samej szkole. W zime mozna
                        sie bylo zadekowac w bufecie, bo tam malo kto z nauczycieli zagladal. Lista
                        obecnosci byla zwykle sprawdzana (pamietam, jak mi ulzylo na studiach, gdzie
                        nikogo wlasciwie nie obchodzilo, czy chodzilam na zajecia czy nie...). Co do
                        usprawiedliwien, to mojemu wychowawcy wystarczala karteczka od rodzicow, a
                        czasem nawet i to nie bylo potrzebne.
                        Leszku, troche masz racje z ta dyscyplina, ale z drugiej strony, jak sam
                        piszesz, czlowiek sie uczy dla siebie i o tym musi pamietac. Problem tylko, jak
                        w uczniach wyrobic to poczucie, ze ucza sie dla siebie, ze sami ponosza
                        konsekwencje swoich dzialan itp. To odnosi sie nie tylko zreszta do szkoly.
                        A jak jest teraz z paleniem w szkole?
                        Qsiak grajacy w siatkowke... W spodenkach od dresu... Sama bym chciala to
                        zobaczyc :D:D:D.
                        Pzdr.
                        • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 21:49
                          kakofonio zobowiązuję Cię do napisania wspomnień o psorach, plis
                          • kakofonia Re: III LO w Warszawie 06.03.03, 22:41
                            Troche juz napisalam wczesniej, ale pod innym nickiem :), jako gava. Ale
                            wlasnie pewne wspomnienie przyszlo mi do glowy.
                            Nauczycielka, ktora usilowala w nas zaszczepic zamilowanie do cwiczen
                            fizycznych: prof. Gilarska. (Czy ona jeszcze uczy?) Sama nie mogla, jak to sie
                            mowi, swiecic przykladem... Ktoregos pieknego dnia chciala nam pokazac jak robi
                            sie piekny dwutakt i umieszcza pewnym ruchem pilke w koszu. Probowala 4 razy.
                            Bezskutecznie. Nie wychodzily jej kroki, a o trafieniu do kosza nie moglo juz
                            byc mowy. Nie wiem, ile miala dosieznego, ale chyba nie wiecej niz 10
                            centymetrow w najbardziej sprzyjajacych okolicznosciach.
                            Znakomicie takze pamietam sytuacje, w ktorej wyrazila swoja dezaprobate dla
                            mojego rozwijajacego sie wowczas nalogu palenia papierosow. W czasie lekcji
                            siedzialysmy z kilkoma kolezankami na lawce na hali i rozmawialysmy o
                            skutecznych sposobach na odchudzanie. Zartem (niemniej z inteligencja godna
                            naprawde politowania) "poradzilam" jednej z nich, zeby zaczela palic, gdyz
                            wtedy byc moze przestanie podjadac slodycze (przyznaje, logika moja byla dosc
                            pokretna...). Moje slowa dotarly do uszu prof. Gilarskiej, ktora spojrzala na
                            mnie wzrokiem Katona i spytala z potepieniem: "To Ty palisz?" Odpowiedzialam,
                            ze tak, nie widzac sensu w zaprzeczaniu oczywistym faktom. "I jeszcze sie do
                            tego przyznajesz?!", biedna Gilarska z oburzenia o malo sie nie zakrztusila...
                            Warto dodac, ze sama rowniez palila i jakos sie z tym nie ukrywala.
                            Zastanawiajce swoja droga, jak bardzo szkola zacheca nas i uczy klamania, nie
                            sadzicie?
                            Istko, a czy uczy jeszcze w Sowinskim rusycystka prof. Szczypiorska?
                            Pzdr.
                            • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 19:46
                              tak, Szczypiorska uczy, choć nie mnie.
                        • Gość: kermit Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 20.03.03, 21:50
                          pali sie normalnie w wc. czasem nauczyciele robia nalot i kaza raka w domu
                          hodowac
                    • Gość: kermit Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 20.03.03, 21:48
                      mozna sie tez wbic do jakiejs klasy na wf.
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 12.03.03, 07:21
      No i co? Czyżby zabrakło tematów? W związku z tym, że jestem Trójkowym
      Dinozaurem, to pamiętam imprezy szkolne urządzane z okazji Dnia Kobiet. Jak to
      wygląda obecnie? Czy w ogóle wykorzystujecie taką okazję do szkolnej laby. Co
      prawda w tym roku 8 marca przypadał w sobotę, ale zawsze można "balować" przed,
      albo po. Za moich czasów było mnóstwo kwiatów, życzeń oczywiście głównie dla
      profesorek, ale my jako mlode wówczas kobietki też na tym korzystałyśmy.
      Pozdrawiam
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 13:07
        my sie za bardzo nie emocjonujemy tym swietem. chlopaki daja tulipany i na tym
        sie konczy.
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 21.03.03, 08:32
      Witamy Kermita. Może jeszcze kogoś zachęcisz do naszych pogadułek. Czy z okazji
      pierwszego dnia wiosny, mimo dotkliwego zimna idziecie dzisiaj gremialnie na
      wagary?
      Pozdrawiam
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 16:27
        na wagary chodzi sie przez caly ogragly rok i lepiej isc wtedy niz w dzien
        wagarowicza, bo gdy sie wyjdzie 21.III to wszyscy sie czepiaja a normalnie
        nikt nic nie mowi
        • Gość: kermit Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 28.03.03, 17:49
          no to fakt. nie poszedlem 21 bo i tak mialem 2 lekcje (zwolnili nas).
          • jlfc Re: III LO w Warszawie 28.03.03, 22:11
            a na jakim poziomie nauczania jesteś Kermit (chodzi mi o klasę)?...już widać,że
            wiosna jest...na przerwach trawnik i boiska są zajęte do cna...UWIELBIAM TO!!!!
            pzdr
            • Gość: kermit Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 19.04.03, 18:26
              3 klasa
    • Gość: iw Re: III LO w Warszawie IP: *.noname.net.icm.edu.pl 04.04.03, 09:43
      By podciągnąć nieco wątek, przypomnę Pana Kusiaka i jego słynne powiedzonko -
      "no to lypa".
      Pozdrawiam Wszystkich
      :)
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 13:58
        iw napisz skad jests (rocznik)
        tego powiedzenia qsiaka nie znalam...
        • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 07.04.03, 09:31
          Witam serdecznie, ja miałam bodaj w II klasie nauczycielkę matematyki, która
          nazywała się ADACH. Na szczęście w naszej szkole pracowała tylko 2 lata. Wylgąd
          miała wkurzonego Chopina po skończonej etiudzie - więc jako kobieta nie była
          zbyt atrkcyjna, zdolności pedagogicznych nie miała również, a z kulturą i
          dobrym wychowaniem była raczej na bakier. Kiedyś do uczniów mówiła "Wy
          jesteście jak wszy skaczące po grzebieniu".
          Pozdrawiam
          Sawa
          • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 13:00
            ja mam takie pytanie: czy to prawda, ze Qsiak spi w szkole? napisszcie co o
            tym myslicie mnie sie wydaje ze to tylko taka szkolna legenda
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 14.04.03, 09:05
      Witam wszystkich serdecznie, jak tam przygotowania w Trójce do matury? Czy już
      macie strach w oczach? Oczywiście trzymamy kciuki i życzymy powodzenia!
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 09:28
        mnie to na szczescie jszcze nie dotyczy :)) wiadac, ze po probnej maturze,
        której sporo ludzi nie zdalo, powialo grozą...
        • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 18.04.03, 13:02
          Wszystkim bywalcom tego forum życzę miłych i radosnych Świąt Wielkanocnych,
          udanego wypoczynku przy pięknej pogodzie, umiarkowania w jedzeniu i obfitości
          błogości
          Sawa
          • Gość: kermit Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 19.04.03, 18:27
            a powiedzenie pani PUSH "wstan i zobacz jak siedzisz"????
            • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 14:43

Pani Push mówi, żeby najlepiej wcale nie siedzieć jeśli chce się mieć zgrabny
              tyłek, bo od siedzenia pupa sie spłaszcza! serio, sama słyszałam!
              • Gość: leszek Re: III LO w Warszawie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 22.04.03, 05:46
                Pupy sie splaszczaja od czego innego zupelnie, nie wierzcie tej kobiecie, nie
                ma ona wiary bo tylko jedna litere rozni ja od amerykanskiego prezydenta poza
                tym.Co do powiedzonek to Kopec mawial ze jest w konflikcie z Akademia
                Francuska co do odmiany pewnych czasownikow nieregularnych, ale nikt mu nie
                wierzyl, poza tym niestety nie byl jedynym ktory przychodzil do budy w
                kapeluszu, to sie chyba juz nie zdarza co?
                Zwiosennym pozdrowieniem Leszek.
                • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 13:52
                  jutro koniec roku czwartych klas...
                  • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 24.04.03, 14:23
                    Moim zdaniem, to że matury i wszelkie ważne egzaminy mają miejsce wczesną
                    (najpiękniejszą) wiosną i latem jest niesprawiedliwością. Zwykle człowiek
                    (szczególnie młody) ma co innego w głowie niż naukę. Pamiętam moją maturę.
                    Język polski pisałam w jednej z sal gimnastycznych. Okna były usytuowane za
                    moimi plecami i słońce bardzo mocno operowało. Kasztany oczywiście kwitły.
                    Potem chwila wytchnienia i znów egzaminy na studia, potem w sesji zimowej
                    zawsze było mniej egzaminów, a sesja letnia to znów wir nauki.
                    Pozdrawiam wszystkich niezależnie czy są przed czy po maturze.
                    Sawa
          • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.ynet.pl 13.09.03, 11:21
            zapisaliscie sie juz na zjazd?
          • Gość: istka zmarła prof Gronau IP: *.ynet.pl 26.09.03, 14:04
            zmarła prof. Gronau, pogrzeb w poniedzialek, ale nie wiem gdzie. w szkole na
            pewno wiedza.
            pzdr
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 07.05.03, 11:14
      Czy to już koniec naszego forum? Może ktoś jeszcze podieli się wspomnieniami
      lub opowie o dniu dzisiejsym naszej Trójki? Jak tam tegoroczne matury i
      maturzyści? Co w tym czasie robią uczniowie pozostałych klas? Za moich czasów
      jeździło się na wycieczki lub pracowało społecznie. A teraz jak jest? Mam
      nadzieje, że nie będzie to pytanie retoryczne.
      Pozdrawiam majowo
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 12:50
        matury przebiegly bez zaklocen. reszta szkoly nie miala zadnych zajec, wszscy
        sobie gddzies poszli. ciekawa jestem, czy nadal pierwszoklasisci chodza
        zbierac pieniadze na PCK - ja musialam isc w pierwszy dzien matur 2 lata temu.
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 21.05.03, 15:53
      Moi drodzy, no to już chyba koniec. Nikt nie pisze. Czy wszystko już zostało
      napisane? Jeśli ktoś coś ma jeszcze do dodania, to zachęcamy. Jeśli nie, to się
      żegnamy. Coś się kiedyś zaczyna i coś kończy - niestety. Mam jednak nadzieję,
      że jeśli teraz zakończymy swój forumowy żywot, to może po jakimś czasie ktoś go
      znów reanimuje. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
      Sawa
      • Gość: spinkaa Re: III LO w Warszawie IP: *.chello.pl 21.05.03, 22:55
        A ja mam pytanie (wybaczcie, że sie wtrącam) - moja córka w tym roku, niemal za
        chwile, zamierza składac papiery do Sowińskiego. Nie czytałam wszystkich
        waszych wypowiedzi (straaasznie duzo tego) ale mam wrażenie, że to fajna i
        przyjazna szkoła. Nie myle sie?
        A więc - czy warto tam chodzic?
        Serdeczności dla wszystkich:)))
        spinkaa
        • Gość: Marc Re: III LO w Warszawie IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 17:21
          Oj dawno mnie tu nie było. Forum umiera ;( Ale nie dopuścimy do tego !!
          Dlaczego nikt nie pisze co ciekaweego dzieje się w szkole. Mam nadzieję, z eto
          chwilowa słabość spowodowana pwiosennym przemęczeniem, wystawianiem ocen
          końcowych, maturami i innymi tego typu pryjemnościami. Sciskam mocno Marc
          PS. Spinkoo Sowiński to najlepsze i najbardziej przyjazna szkołajaką można
          sobie wyobrazić. Wspaniali nauczyciele, świetna atmosfera i jeszcze całkiem
          niezły poziom. Polecam serdecznie, lepszej nie znajdziesz.
          • Gość: kasikk Re: III LO w Warszawie IP: *.chello.pl 28.05.03, 20:38
            w jakie dni tygodnia jest w szkole panuszowa? i w jakich godzinach? chciałabym
            na nią trafić, jak będę odwiedzac starą budę :))
            • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 14:23
              no widze ze cos sie ruszylo. nie mam pojecia kiedy jest w szkole Panusz ale
              moge sprobowac sprawdzic
              • Gość: ntbbnt Re: III LO w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 11:00
                Witam uf ale się naczytalem. Nie wiem dlaczego trafilem na ten watek dopiero teraz. No ale od poczatku. Skonczylem lo3 w 1976 moja wychowawczynia była sp profesor Durakowa. Pamietam Kusiaka był wtedy bardzo lubiany (on dorobil się dziecka :) ? czyli jednak przydaly się na cos te zasady Newtona. Ciekawe która zastosowal). Pusz nastala dopiero w 2 czy 3 klasie, jeszcze dzis jak sobie przypominam jej wyraz twarzy to zaczynam chichotac. Wielu nazwisk profesorow już nie pamietam, ale ogolnie to było niezla kolekcja zadziwiajacych i szurnietych charakterow. Czy pamietacie może pania Malec? - była nauczycielka WF a pozniej awansowala na nasza polonistke, ha ha. Nastala zreszta po pani profesor, która skonczyla chyba w domu dla psychicznych. Nigdy nie zapomne jak kazala nam krzyczec Ode do mlodosci. Kto krzyczal glosniej dostawal piatke. Jej ulubionym wspomnieniem była historia o tym jak to kiedys weszla do klasy, a klasa na jej widok wstala i wyryczala Ode. Oczywiście wszystkim postawila piatki. Aha przed Malcowa był jeszcze jakis mlody przyjemny chlopak prosto po studiach, niestety byl tak przyjemny, ze uwiodl jakas uczennice i zniknal. Profesor Tworek ten na lekcjach geografii mowil prawie szeptem. Profesor Karolak i jego sprawdzanie obecnosci :) - gdzies tu wyczytalem ze nie zyje? :(
                Co ciekawe pomimo ogolnie b niskiego poziomu nauczania tylko dwie osoby z naszej klasy nie dostaly się na studia.

Pozdrawiam goraco wszystkich trojkowiczow. Zbierajcie trojki, dwie trojki to już szostka :)

ntbbnt
                • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 03.06.03, 08:03
                  O jak miło, że jednak od czasu do czasu ktoś tu jeszcze zagląda (no i co
                  najważniejsze pisze!!!). Ten młody profesor od polskiego to był zapewne p.
                  Kazimierz Robak - miałam przyjemność przez rok mieć z nim polski (i to było coś
                  w porównaniu z bardzo wymagającą i czepiającą się wszystkiego pfor. Zielińską).
                  Rzeczywiście on krótko uczył w naszej szkole. Potem zajął się żeglarstwem. Był
                  na rejsie (nawet napisał o tym książkę). Panią Malec tak przez mgłę pamiętam -
                  nie miałam z nią lekcji. O ile nie myli mnie pamięć, to za moich czsów
                  polskiego uczyły m.in.: pp. Gronau, Konicowa, Malcowa i ta Zielińska.
                  Pozdrawiam i w dalszym ciągu gorąco zachęcam do wspomnień
                  Sawa
          • spoleczna23 Re: III LO w Warszawie 04.12.04, 10:25
            Ostatnio oglądałam razem z moją przyjaciółką Basią zdjęcia ze szczenięcych lat
            (chodziłyśmy razem do III - rocznik 1970) Miałyśmy wielką ochotę spotkać się z
            ludźmi z naszej kochanej Rogalińskiej. Nie jest to proste. Szukałam w
            internecie jakiś śladów i znalazłam Was.
            Uznałyśmy z Baśką, że ta szkoła miała swój koloryt - fantastycznych
            nauczycieli - p.Pachecka,p. Naglik, p Kowalczyk które do tej pory wspominamy i
            są naszym wzorem (obie jesteśmy nauczycielkami), zabawy w "noszowego",
            fantastyczny budynek, p. Szwengera (marzę o tym, aby moje dzieci trafiły na
            takich nauczycieli). Przede wszystkim chcemy dowiedzieć się co słychać u ludzi
            z naszej klasy (wych p. Panusz, klasa biol-chem -D). Odezwijcie się
            błagam.Beata
            beasok@poczta.fm
      • Gość: asylwe Re: III LO w Warszawie IP: 195.205.45.* 03.06.03, 10:17
        Czesc wszystkim dyskutantom,
        od pewnego czasu probuje (choc niezbyt moze namietnie ;-) ) w internecie
        znalezc kolegow ze szkoly (klasy) i przez zupelny przypadek natknelam sie na te
        dyskusje - mam nadzieje, ze lepiej pozno niz wcale. Mature robilam w roku 86 i
        chodzilam do klasy matfiz. Mielismy trzech wychowawcow a ostatnim byl profesor
        Gawlikowski.
        Nadal mieszkam na Woli, czasem nawet przechodze kolo szkoly... no i robi mi sie
        nieco nostalgicznie...
        Nie przeczytalam jeszcze calej dyskusji i musze wnikliwiej przejrzec, ale moze
        przewinąl się tu ktos z mojego rocznika ?
      • marzenna54 Cypryk 05.06.03, 23:37
        Ktoś kiedyś pytał, kto uczył po Cypryku. Dziś przeczytałam to pytanie więc
        odpowiadam. Moją klasę w 3 i 4-tej klasie tj.1970-1972 uczyła pani
        Szymańska.Przejęła nas właśnie po Cypryku.Była to dość młoda, bardzo drobna, a
        jednocześnie bardzo wymagająca osoba. Przyszła podobno do nas z Politechniki.
        Co potem z nią było nie wiem.W każdym razie uczyła świetnie.
    • marzenna54 Szukam klasa B matura 72r. (n/t) 05.06.03, 22:51
      • marzenna54 Re: Szukam klasa B matura 72r. 05.06.03, 23:01
        Jeśli ktoś z naszej klasy ( wychowawca Wielgoławski) znajdzie przypadkiem tę
        wiadomość niech odpisze.To bardzo fajny sposob byśmy mogli się odnależć. W tym
        roku jest zjazd (80-lecie).My oboje z Wieśkiem chcemy iść.Może i wy
        przyjdziecie?
        Pozdrawiam.Marzena.
        • Gość: leszek Re: Szukam klasa B matura 72r. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 13.10.03, 05:47
          marzenna54 napisała:

> Jeśli ktoś z naszej klasy ( wychowawca Wielgoławski) znajdzie przypadkiem tę
          > wiadomość niech odpisze.To bardzo fajny sposob byśmy mogli się odnależć. W
          tym
          > roku jest zjazd (80-lecie).My oboje z Wieśkiem chcemy iść.Może i wy
          > przyjdziecie?
          > Pozdrawiam.Marzena.

serwus Marzenno
          odnalazlem Twoj post teraz, bo przegladalem sobie ten watek ktory bardzo lubie,
          znalazlem tez Twoj post po moim na poczatku watku, tylko ze Ty pisalas
          odpowiedz na moje pytanie jakies poltora roku po pytaniu, no i dopiero teraz to
          przeczytalem, unikne podobnej sytuacji i napisze na Twoj adres ktory podalas na
          interii.pl Pzdr. Leszek
      • Gość: wladek Re: Szukam klasa B matura 72r. (n/t) IP: *.tnb.com 07.06.03, 00:26
        marzenna

domyslam sie ze to ty. Adres moj znasz. Milo bylo dostac wiadomosc od Ciebie.
        Wladek
        • Gość: leszek Re: Szukam klasa B matura 72r. (n/t) IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 07.06.03, 06:07
          No kurcze blade , oni sie znalezli a ja nie moge nikogo tutaj ze swojej klasy,
          kl D matura `73,a tak by bylo fajnie . Przeczytalem to o Cypryku i
          przypomnialo mi sie ze to ja o niego pytalem, no i jego postac mi sie
          przypomniala, prawda ze daje sie zapamietac? Ta pani co po nim nas uczyla to
          dosc postawna kobieta mloda nauczycielka (wtedy)i nie zdolala mi wiele
          wtloczyc do glowy, o wiele wiecej pomogly mi godziny spedzone z kolega, ktory
          zobaczywszy moj nieskrywany strach przed matura z matmy a jako dobry kolega
          wytlumaczyl mi wiele z zawilosci tego przedmiotu , tak skutecznie ze na ustnym
          p. prof (ta postawna)byla milo zaskoczona i chyba podejrzewala mnie o jakies
          machinacje, od czego bylem jak najdalszy poniewaz sciagac nie potrafie.Kochani
          prosze Was kliknijcie pare zdanek od czasu do czasu, bo jestescie z moich
          czasow, pewnie pamietacie jeszcze Lasockiego i XI klase ostatnia? Pzdr Leszek
          • Gość: istka czesc IP: *.ynet.pl 07.06.03, 14:36
            no widze ze Absolwenci sie odzywają. Koniecznie musicie przyjechać na obchody
            80-lecia Szkoły!
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - 80-LECIE SZKOŁY IP: 217.153.45.* 09.06.03, 10:20
      Kochani, własnie przed chwilą zadzwoniłam do sekretariatu szkoły i dowiedziałam
      się, że obchody będą we wrseśniu, ale nie bedzie organizowany zjazd
      absolwentow!!! Wielka szkoda. Może zróbmy coś w tym kierunku, żeby doprowadzić
      do organizacji zjazdu? Co Wy na to?
      Pozdrawiam
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie - 80-LECIE SZKOŁY IP: *.ynet.pl 09.06.03, 15:50
        Sawo mnie sie wydaje ze takie spotakania sie organizuje. Zajmuje sie tym chyba
        w spadku po prof.Durakowej jej córka prof. Skalinska. Musicie sie jakos z nia
        skontaktowac.
        • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - 80-LECIE SZKOŁY IP: 217.153.45.* 10.06.03, 10:32

> Sawo mnie sie wydaje ze takie spotakania sie organizuje. Zajmuje sie tym
          chyba
          > w spadku po prof.Durakowej jej córka prof. Skalinska. Musicie sie jakos z nia
          > skontaktowac.

Droga Istko, a może byłabyś tak uprzejma i sama zapytała. Jeśli nie, to chociaż
          bądź tak uprzejma i podaj jakiś numer telefonu kontaktowy do niej, jeżeli to
          możliwe? Daj znać.
          Pozdrawiam
          Sawa
      • Gość: asylwe Re: III LO w Warszawie - 80-LECIE SZKOŁY IP: 195.205.45.* 10.06.03, 14:59

> Kochani, własnie przed chwilą zadzwoniłam do sekretariatu szkoły i
        dowiedziałam
        >
        > się, że obchody będą we wrseśniu, ale nie bedzie organizowany zjazd
        > absolwentow!!! Wielka szkoda. Może zróbmy coś w tym kierunku, żeby
        doprowadzić
        > do organizacji zjazdu? Co Wy na to?
        > Pozdrawiam
        > Sawa

hmmm - na www szkoly nt zjazdu pisza:

Zgłoszenia uczestnictwa prosimy nadsyłać na adres 01-206 Warszawa ul.
        Rogalińska 2 tel. 632-07-53, koszt uczestnictwa 60 złotych - wpłaty w
        sekretariacie lub na konto Stowarzyszenia Wychowanków Szkoły im. Gen.
        Sowińskiego

nr konta 29-10201185-123254233
        e - mail: liceum3@lo3.waw.ids.pl
        www.lo3.waw.ids.pl

moze sekretariat jeszcze nie wie ze organizuje ;-)

--asylwe
        • Gość: istka Re: III LO w Warszawie - 80-LECIE SZKOŁY IP: *.ynet.pl 10.06.03, 15:33
          no widzissz Sawo asylwe juz to zalatwila :)) moglabym zdobyc tel do prof
          Skalinskiej ale nie wiem czy ona by sobie zyczyla zeby go tutaj publikowac...
          napiszcie do mnie na maila alternativa006@wp.pl
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 11.06.03, 07:38
      Dzięki najserdeczniejsze za tę inforamcję. Zawsze mówiłam, że za gaowe się
      płaci, ale nie sądziłam, że o tak ważnej uroczystości może mieć mylne pojęcie
      sekretariat szkoły. Swoją drogą, to zakrawa na skandal. Asylwe - niech Ci
      będzie chwała. Pozdrawiam serdecznie, mając nadzeje na wrześniowe spotkanie.
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - ZJAZD ABSOLWENTÓW!!! IP: 217.153.45.* 11.06.03, 07:43
      MOI DRODZY, OŚWIECONA PRZEZ ASYLWE, informuję, że 20 września 2003 r. odbędzie
      się ZJAZD ABSOLWENTÓW z okazji 80-lecia szkoły. Wszelkie szczegóły na
      www.lo3.ids.pl
      Jeszcze raz pozdrawiam
      Sawa
      • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie - ZJAZD ABSOLWENTÓW!!! IP: 217.153.45.* 11.06.03, 07:49
        Z tej radości i roztargnienia wkradł się błąd. Adres www.lo3.waw.ids.pl
        Teraz już wszystko dobrze
        Sawa
        • Gość: gava Re: III LO w Warszawie - ZJAZD ABSOLWENTÓW!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 09:14
          Dawno nie zagladalam, a widze, ze szkoda. Wspaniale, ze bedzie zjazd!
          Pzdr :)
          • spinkaa Re: III LO w Warszawie - ZJAZD ABSOLWENTÓW!!! 02.07.03, 21:36
            Całego watku na razie nie jestem w stanie przeczytac, wybaczcie:))
            Ale oto oznajmiam z radością, że moja córka od wrzesnia rozpocznie nauke w III
            LO w klasie humanistycznej. Zaznaczam, ze miała wybór, jako że dostała się
            także do innej szkoły, z pierwszej piatki w warszawskich rankingach. Jeszcze
            dzis ja pytałam: co zdecydowałaś? A ona na to: jak to? Wybieram oczywiście
            Sowińskiego!
            Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Sowińszczaków:)))
            spinkaa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 23.06.03, 08:53
      Moi Drodzy, no i co zamurowało wszystkich? Zero reakcji w związku z planowanym
      Zjazdem? Jestem zdumiona!!!
      Pozdrawiam
      Sawa
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 09.07.03, 12:36
      Witam wakacyjnie!!!! Czy wybieracie się na wrześniowy ZJAZD ABSOLWENTÓW???
      Pozdrawiam serdecznie
      Sawa
      • Gość: Monisia Re: III LO w Warszawie IP: *.dito.pl 17.07.03, 14:58
        Własnie skończyłam czytać całe forum o Sowińskim...W szoku jestem...;-)Bo ja
        tez z III L.O.!Matura (chyba)'98...Human.
        Wspomnień sie we mnie obudziło tyle, że głowa mała...;-)
        Kiedy dokładnie ten zjazd ma sie odbyć? Ktos cos wie?Sa gdzies jakieś
        informacje?
      • Gość: Monisia Re: III LO w Warszawie IP: *.dito.pl 17.07.03, 15:04
        Coś, kurcze, niedkoładnie czytałam...;-)Byłam na stronie.Juz wsio wiem.
        • Gość: ttt Re: III LO w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 20:11
          czy jesteś z Ursusa?
    • Gość: Ezotericka Re: III LO w Warszawie IP: *.acn.pl 25.07.03, 16:09
      Witam wszystkich 'sowinszczakow' [[[-:
      Przepraszam... nie zdarzylam jeszcze przeczytac wszystkich postow - a juz nie
      moglam sie doczekac kiedy wreszcie cosik Wam napisze... :]

Matura'2001 :] A i studniowka juz jako ostatnia (ale mielismy szczescie) odbyla
      sie w szkole.
      W streszczeniu: schody juz nie skrzypia ;[ odnowili je i sa okrobne... :/
      Przy szatniach polozyli kafelki i 'podziemie' wyglada teraz jak dlugasne Wc :/
      Bufet - niegdys rewelacyjnie wymalowany i posiadajacy rewelacyjny nastroj -
      zostal przemalowany na bialo a podloge wyscielano kafelkami - FUJ FUJ FUJ :/

Pani Durakowa zmarla w tym roku :[
      A pan Kusiak nadal 'mieszka' w sowinskim i zapewne ma jeszczce ten sam
      garnitur, zapewne jeszcze co niektorych z Was w nim uczyl ;)
      Pani Pusz z prof Gawlikowskim nadal sieja postrach wsrod palacych
      Nadal sa zajecia z francuskiego i laciny...
      Na razie to tyle... ;)

A poza tym - moje najwspanialsze wspomnienia pochodza wlasnie z tej szkoly, a
      najwspanialsze przyjaznie wlasnie tam zakielkowaly ... :D

Pozdrawiam Was serdecznie :D
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 04.08.03, 07:21
      Serdeczne pozdrowienia z wakacji dla wszystkich TRÓJKOWICZÓW. Czyżbyście się
      nie wybierali na ZJAZD ABSOLWENTÓW??? Przypominam: 20 września.
      Sawa
      • Gość: istka Re: III LO w Warszawie IP: *.ynet.pl 04.08.03, 18:16
        ja sie sila rzeczy musze na ten zjazd wybrac.. fajnie bedzie :D
    • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 18.08.03, 07:19
      Moi Drodzy, co Was tak zamurowało? My tu spadamy, więc piszcie, bo inaczej
      czeka nas koniec.
      Pozdrawiam serdecznie
      Sawa
      • Gość: leszek Re: III LO w Warszawie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 23.08.03, 17:13

> Moi Drodzy, co Was tak zamurowało? My tu spadamy, więc piszcie, bo inaczej
        > czeka nas koniec.
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Sawa
        Serwus Sawo,Istko,i wszystkim pozostalym, ostatnio sporadycznie wlaczam sie na
        to forum , bo ludziska troszke jakby je lekcewazyli i malo jest postow ktore
        mozna poczytac , poza tym czasu malo jak zwykle, trzeba zasuwac. Niestety
        raczej na zjezdzie nie bede, i bardzo tego juz zaluje ale nie moge sie stad
        wyrwac w tym terminie. mam w zwiazku z tym prosbe wielka do Ciebie Sawo, jako
        tez do Istki ktora zna moj adres w sieci cobyscie sie poznaly na zjezdzie. i
        poszukaly mi paru osob; bedzie tam chyba jakis mikrofon na sali i mozna bedzie
        cos powiedziec?! Otoz nazwiska ktore mnie interesuja to Marek Kozon (n
        zmiekczone)Ryszard Zuchowski (z z kropeczka), Ewa Lerska (wtedy teraz pewnie
        Malicka), Janina Stanska (wtedy), Andrzej Gorecki, wszyscy sa kolegami z
        mojej klasy - matura 1973 rok , klasa D, poza Ewa Lerska ktora jest moja
        kolezanka z Uniwerku, prosba moja polega na tym abyscie w jakis sposob np.
        przez mikrofon podaly moje konto w Gazecie a jest to "Lesterski@gazeta.pl", i
        ja mam nadzieje ze w ten sposob zisci sie moje marzenie i bede mial kontakt z
        osobami z mojej klasy, nie mam tego jak inaczej zalatwic a milo mi bedzie
        tutaj w pieprzonym Manhattanie w czasie kiedy Con Edison jednak dostarczy
        elektrycznosc poczytac i popisac z ludzmi ktorych kiedys znalem i chce poznac
        na nowo, mam nadzieje ze dotrzymuja kroku i sa klikajacy, zreszta na pewno
        maja dzieci a gdzie dzieci tam i kompy. Prosze bardzo o te przysluge,
        pozdrawiam wszystkich trojkowcow. Leszek
        • Gość: Sawa Re: III LO w Warszawie IP: 217.153.45.* 27.08.03, 14:17
          Gość portalu: leszek napisał(a):

> Gość portalu: Sawa napisał(a):
          >
          > > Moi Drodzy, co Was tak zamurowało? My tu spadamy, więc piszcie, bo inaczej
          >
          > > czeka nas koniec.
          > > Pozdrawiam serdecznie
          > > Sawa
          > Serwus Sawo,Istko,i wszystkim pozostalym, ostatnio sporadycznie wlaczam sie
          na
          > to forum , bo ludziska troszke jakby je lekcewazyli i malo jest postow ktore
          > mozna poczytac , poza tym czasu malo jak zwykle, trzeba zasuwac. Niestety
          > raczej na zjezdzie nie bede, i bardzo tego juz zaluje ale nie moge sie stad
          > wyrwac w tym terminie. mam w zwiazku z tym prosbe wielka do Ciebie Sawo, jako
          > tez do Istki ktora zna moj adres w sieci cobyscie sie poznaly na zjezdzie. i
          > poszukaly mi paru osob; bedzie tam chyba jakis mikrofon na sali i mozna
          bedzie
          > cos powiedziec?! Otoz nazwiska ktore mnie interesuja to Marek Kozon (n
          > zmiekczone)Ryszard Zuchowski (z z kropeczka), Ewa Lerska (wtedy teraz pewnie
          > Malicka), Janina Stanska (wtedy), Andrzej Gorecki, wszyscy sa kolegami z
          > mojej klasy - matura 1973 rok , klasa D, poza Ewa Lerska ktora jest moja
          > kolezanka z Uniwerku, prosba moja polega na tym abyscie w jakis sposob np.
          > przez mikrofon podaly moje konto w Gazecie a jest to "Lesterski@gazeta.pl", i
          > ja mam nadzieje ze w ten sposob zisci sie moje marzenie i bede mial kontakt z
          > osobami z mojej klasy, nie mam tego jak inaczej zalatwic a milo mi bedzie
          > tutaj w pieprzonym Manhattanie w czasie kiedy Con Edison jednak dostarczy
          > elektrycznosc poczytac i popisac z ludzmi ktorych kiedys znalem i chce poznac
          > na nowo, mam nadzieje ze dotrzymuja kroku i sa klikajacy, zreszta na pewno
          > maja dzieci a gdzie dzieci tam i kompy. Prosze bardzo o te przysluge,
          > pozdrawiam wszystkich trojkowcow. Leszek

Leszku, masz to załatwione!!!
          Pozdrawiam
          Sawa
        • Gość: renifer Re: III LO w Warszawie IP: 193.235.68.* 02.09.03, 15:55
          Do Leszka:
          Ewa Lerska chodzila do mojej klasy.Spotkalismy sie pare razy w ciagu tych lat,
          ostatnio na zjezdzie z okazji 75-lecia. Na obecnym zjezdzie niestety tez nie
          bede, mieszkam w tej chwili w Szwecji. Ze starych nauczucieli ktorzy nas uczyli
          pamietam chyba wszystkich (lacznie ze sp. p Reszka. A polskiego uczyla nas
          Gronau - to dopiero byla pila!
          pozdrwaiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka