Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 83.238.200.* 17.04.05, 16:02 Nistety nie pamiętam nikogo z tamtych stron. Ale w siedlcach pracuje jako zawiadowca stacji Bożena Pliszka aktualnie Księżopolska, spytam może ona zna kogoś takiego jeżeli on pracuje na PKP.Chodziłyśmy w praiew w tym samym czsie do szkoły i mieskałyśmy w internacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mp2610 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 21.04.05, 14:16 Mój tata skończył to technikum - oj wieki temu - chyba matura w okolicach 1962 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:28 a jest ktoś z lat 73-78??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 23.05.05, 16:52 ja kończyłem "kolejówkę" w 1996, naszły mnie wspomnienia bo nie tak dawno poszedłem odwiedzić starą budę, widok raczej przygnębiający ze szkoły najbardziej miło wspominam p. Romańską od polskiego no i moją wychowawczynię p. Ewe Kowalską pamiętam tych wszystkich alkolików na warsztatach i nie lepszego mgr Jarosza od wf wiem, że Stanik jest nadal dyrektorem a Chałaś i Almert wice uczą jeszcze K. Głogowski - historii mgr Jarosz - wf Cześka Grzanki chyba już nie ma pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.69.68.* 15.06.05, 12:55 O trzech takich, co zabili wątek. Zgadnijcie,którzy to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator. Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 69.37.67.* 20.06.05, 13:11 Czlowieku co cie gryzie, wychyl sie z pelnym nazwiskiem a nie strzelaj z za rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator II Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.69.68.* 21.06.05, 15:05 Obserwatorze jesteś jak drogowskaz, który drogę pokazuje, lecz sam nią nie podąża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 26.10.05, 15:37 Do "lepszego świata" odeszła Mira Kubasińska. Czy ktoś pamięta jak koncertowała z zespolem Breakout w Technikum Kolejowym. To było wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaj3 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:07 A pamiętacie modela który w izbie pamięci rozpalił w kotle parowozu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:31 poszukuje osoby ktora bardzo kochalam. chodzil do tego do tego technikum trakcja elektryczna 1985-1990 Darek B. moze odezwiesz sie Darek!! NIEZNAJOMA, ktora wciaz mysli o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1212@op.pl Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:06 Jak chcesz to odezwij się do mnie.Zdaje się ,ze z nim pracuje razem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMA pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:09 Witaj, Jeśli możesz napisz kilka słów o Darku co robi, czym się zajmuje. Wiem że ożenił się i ma dzieci. Oczywiście zachowaj tylko dla siebie informacje że pytałam się o niego. Bardzo mi go brak, choć minęło już kilkanaście lat od czasu gdy nasze drogi się rozeszły. Bardzo żałuję że się z nim rozstałam. Był mi przeznaczony. Teraz to wiem. Serdecznie pozdrawiam i bardzo dziękuję za informacje. NIEZNAJOMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 12.07.05, 11:07 Poszukuję Darka Bobko który skończył technikum w roku 2000, Trakcja Elektryczna. Muszę go znaleźć, sprawa super pilna Dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
darekze UWAGA!!! SPOTKANIE KALSOWE 4C 1980 r 12.09.05, 04:21 SZYKUJE SIE SPOTKANIE KALSOWE CZWARTEJ CE KONCZACEJ SZKOLE W 1980 ROKU NA WYDZIALE RUCHU I PRZEWOZOW KLASA BURAKA POTWIERDZILO JUZ SWOJ PRZYJAZD BADZ PRZYJSCIE OKOLO DWUDZEISTU OSOB WIEC TA DROGA MOZE KTOS SIE JESZCZE DOWIE CZYTAJCIE I PRZYBYWAJCIE PIERWSZEGO PAZDZERNIKA TEGO ROKU SPOTKANIE NA SCHODACH PRZED SZKOLA (DLACZEGO NIE PRZY LOKOMOTYWIE TO NIE WIEM BO TO NIE JA USTALALEM ) KONTAKT darek-z@o2.pl pozniejszy program spotkania u prezesowej jak by co telefon podam na emajle zarowa (dawniej) a obecnie po prostu darek ahoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UWAGA!!! SPOTKANIE KALSOWE 4C 1980 r IP: *.danbry01.ct.comcast.net 28.12.05, 01:22 sproboj dac ogloszenie na technikumkolejowe.com tam jest troszke wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela(Henia) Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.lj.pl / *.lj.pl 18.01.06, 20:38 Witam wszystkie roczniki TK! Jestem maturzystką rocznik 1974(V b), drogi i mosty. Moją wspaniałą i niezapomnianą wychowawczynią była p. Ewa Ślepowrońska.Oczekuję, że ktosik się odezwie - tak miło wrócić do wspomnień z tych lat (1969-1974). Serdecznie wszystkich pozdrawiam.Ela Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 27.01.06, 15:23 Czesc Ela, Ja konczylem Trakcje el. w 1972.Moja wychowawczynia tez byla Slepowronska.Napisz cos wiecej o sobie,moze mielismy wspolnych znajomych.Pozdrawiam rowniez serdecznie. Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Osmycki Re: technikum kolejowe Warszawa IP: *.itpp.pl 04.03.06, 19:52 Pozdrawiam wszystkich TKMK-owców! A szczególnie kolegów z wydziału trakcji elektycznej. Wszystkich supermanów z 5a trakcyjnej. Chyba wiecie dlaczego atrakcyjnej - studniówka '72...Pozdrawiam Janusza Perkowskiego mojego pierwszego kolege z jednej ławki szkolnej jak rowniez z pamietnych prywatek na ul.Płockiej. Z naszej klasy utrzymuje stały kontakt z Jurkiem Grochalskim "Grochal" Polska Łódź, Andrzejem Czapla "Siwym", ktory rabnal buty "Wańce", z Markiem Dziurkowskim "Dziurkiem". Niestety nasz serdeczny przyjaciel i kolega Marek Ostaszewicz "Osta" zmarł w RPA w grudniu 2002r. na ciezki zawał serca. Jeszcze w sierpniu '02 widzielismy sie w Warszawie. Reszte potem. Piszcie na moj mail: osmycki@poczta.onet.pl. Pozdrawiam Wojtek Osmycki "Jeleń". Odpowiedz Link Zgłoś
czapela Re: technikum kolejowe Warszawa 05.03.06, 22:25 A to niespodzianka!!! Dostałem dzisiaj informację od Wojtka Osmyckiego o tym forum i o osobach które się wypowiadaja. A WIĘC WITAJCIE !!! Januszu i Jacku !!! Gdzie was wygnało ! Przepraszam , nie przedstawiłem się , Andrzej Czapla - siwy (a teraz już łysawy) Że ty Janusz wyjechałeś zaraz po szkole to pamiętam, ale o Jacku nie słyszałem. Z Jackiem widziałem się ostatni raz na Grochowie i utkwiła mi w pamięci szrama na głowie. Było to kilkanaście lat temu. Dwa dni temu oglądałem stare zdjęcia wraz z córką. Natknęliśmy się na zdjęcia ze studniówki. Opowiadałem jej o Was, nawet pamiętałem Janusz że Twoja mama grała na instrumentach perkusyjnych.Często opowiadam o naszej klasie znajomym i nie bardzo wierzą w te opowiadania. Opowiadam o : wycieczce Toruń-Bydgoszcz -Gdańsk, o praktyce w Gdańsku, o złym podpowiadaniu na lekcji, o wywabianiu ocen, o butach Szeluka, o opowiadaniach Lustycha (rowery na drewnianych obręczach) i jego "uwielbianiu" chłopaków ze wsi, o Ślepowrońskiej i łamaniu barier przez Sadowskiego, o Gresiu i jego krzyżach zasługi rysowanymi krędą na mundurze (ty trutniu) itd.... Często nie wierzą. Z klasy utrzymuję kontakty praktycznie tylko z Wojtkiem. Spotkałem kiedyś Krzyśka Jakubca (7-8 lat temu-mam gdzieś do niego telefon) Jurka Nowaka ( z 5 lat temu) , oraz u Wojtka na spotkaniu klasowym: Jurka Grochalskiego, Marka Dziurkowskiego i Marka Ostaszewicza.Mieszkam ciagle w Warszawie i tak zostanie. Odezwijcie się .Mój mail: andrzej_czapla@op.pl Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: technikum kolejowe Warszawa IP: 65.95.230.* 12.01.15, 15:20 Tak, tak pamietam, pamietam I te studniowke 1972!!!!!!!! I 99 rocznice istnienia szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
dgrettpol Re: TK Warszawa 02.01.22, 21:48 Cześć Czy może to Ela która mieszkała przy al. Wojska Polskiego? dawne czasy ..... :) Darek automatyka zrk 1968-1972 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.212.143.130.tisdip.tiscali.de 11.04.06, 00:12 Konczylem w 1967 r wydzial mechaniczny wiec chyba sie nie przydam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSKI Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.06, 19:04 Hej, Boski poszukuje absolwentów z ekspoloatacji rocznik `94!!!!!!!!!!!!! FERO!!!!!!!!!!!Kielon!!!!!!!!!!!BLIźNIAKI, żyjecie? Wyszliście na ludzi?Może KTOś wie, co sie dzieje z SEBKIEM Szejkwiszem bo od paru lat nie mog Go namierzyc. Kontakt atram74@poczta.fm lub szybciej (46)861-09-34 lub 0880-948-267. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek S. Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:58 Witam wszystkich absolwentów :) ja skonczylem trakcje elektryczną w 93r. (chyba) szukam kontaktu ze znajomymi, podam pare ksywek to napewno skojarzycie :) koza, biały, zielony, wątek, wrzodak, tryngiel, zabłocki, tomasik, krycha, stępień, kuczyn ... pozdrawiam Jarek jarecki(małpa)data.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:58 wszyscy szukający znajomych z TKMK wejdźcie na stronę www.technikumkolejowe.com/historia.htmlPowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: 83.238.239.* 10.11.06, 20:41 Va TE 1972 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.06, 22:05 Pamiętacie ? Aduckiewicz,Bańcerowski,Bąk ,Badura,Bujak,Czapla,Chmielak,Dziurkowski Eksanow....- i prof. Kiełczykowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.W. Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: 81.210.17.* 12.12.06, 15:23 Cześć!.Pamiętamy i innych też, bo niektórych to trudno zapomnieć. J.W. DROGI I MOSTY 1972 Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: Technikum Kolejowe Warszawa 03.01.07, 17:52 Oczywiscie ze pamietam.Czesc Janusz Perkowski sie klania z Florydy. Musisz zdradzic mi swoje imie to bedzie latwiej pogadac.Zobacz kilka wpisow ponizej to znajdziesz Andzeja Czaple.Napisz na moj adres do pracy ejp043@motorola.com Pozdrowienia Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaczajko Re: Technikum kolejowe Warszawa 02.11.07, 22:39 Witajcie. Jestem absolwentka rocznik 81 ruch i przewozy kolej. wych.J.Fajst.Jakoś wcale nie ma widać ludzi z tego rocznika ani na forum ani w galerii technikum.Chyba wszyscy jakoś przeżyli tamten stan.Odzywajcie się.Pokazujcie.Wiem ze sporo osób pracuje w Warszawie.Ja sama natomiast pracuje w Gdańsku.Tak myślę że każdy ma jakis sentyment do szkoły ,jakim by nie był uczniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marekbogdankaszynski Re.Technikum Kolejowe Warszawa 15.12.07, 18:54 witam, kończyłem automatykę srk w 1996 roku i obecnie pracuję na górce rozrządowej warszawa praga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczajza Re: Re.Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 23:11 Podbijam ! Odpowiedz Link Zgłoś