Gość: Edyta Rosiak Re: Rosiak IP: 80.50.128.* 26.04.11, 14:29 Nazwisko moje rodowe to Rosiak. Jestem z zachodniopomorskiego, ale korzenie naszej rodziny to Polska centralna, a dokładnie Wieluń, Ruda pod Wieluniem i okolice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka Re: Rosiak IP: *.promax.media.pl 26.04.11, 20:21 Witam . nie dawno sie dowiedzialam ze mam rodzine w Siemianowicach Slaskich :) moja Rodzina Rosiakow pochodzi z Wielkopolski ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzimierz Rosiak Re: Rosiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 15:32 Mój dziadek Ernest Rosiak był z Płocka, mój ojciec Janusz z Radomia, ja jestem z Łodzi i mieszkam w Płocku Pozdrawiam wszystkich Rosiaków Włodek Rosiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Rosiak Re: Rosiak IP: *.ogr.ar.krakow.pl 25.07.12, 13:06 Ojciec mojego ojca Jana Rosiaka pochodził z Sońska,był ułanem.Mój syn zrobił na geni nasze drzewo genealogiczne Rosiaków.Pozdrawiam z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tranik rosiak IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 15:49 Mój ojciec to Wacław Rosiak, Goleniów. Zmarł w 1991 roku, urodził się w 1916. Jestem jego córką i tylko tyle o nim wiem. Może ktoś zna, może jest tutaj ktos z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Rosiak Re: Rosiak IP: *.204.119.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.14, 01:21 Jan Rosiak w dniu 26.02.2014r zmarł. Był moim Wujkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Rosiak IP: *.play-internet.pl 30.03.14, 13:06 Witam, również jestem Rosiak. Mój Tata - Stanisław Rosiak, pochodzi z Kłokoczyna (gm. Przedecz). Jego ojciec, mój dziadek - Czesław Rosiak. Większość naszej rodziny pochodzi z okolic Łodzi. Pokażcie herb rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joladublin58 Re: Rosiak IP: 176.61.3.* 11.04.17, 16:12 szukam ROSIAKOW ktorzy mieszkali na BALUTACH UL.GRANICZNA 12 /OBECNA SPRAWIEDLIWA/ CZESLAW ROSIAK syn TEKLI ROSIAK brak imienia ojca w metryce.URODZIL SIE .28.11 1908 r. parafia NMP LODZ NR AKTU 198/1910 TJ.BRAT MOJEJ BABCI WLADYSLAWY .,KTORA OPUSCILA DOM RODZINNY po smierci matki ok 1917 r.kontakt z domem zostal zerwany .babcia wychowywala sie na KUJAWACH w nowej rodzinie i do domu rodzinnego nigdy nie wrocila zostawila brata CZESLAWA starsza siostre MARYSIE I CIOCIE ,ktora mieszkala obo /dom drewniany dwurodzinny/proszeo jakies wiadomosci czy ktos z waszych przodkow wychowywal sie na BALUTACH i cos wie z opowiadan naszych dziadkow napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joladubln58 Re: Rosiak IP: 176.61.3.* 11.04.17, 16:15 brat mojej babci mial tak na imie Czesław Rosiak syn Tekli Rosiak urodzony 28.11.1908 Łódz parafia NMP mieszkał na ulicy graniczej 12 obecna sprawiedliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rosiak IP: *.tvkslupsk.pl 03.06.14, 00:16 Jestem związana z rodziną Rosiaków (nie więzami krwi, ale blisko) z Zalesia gm. Chodecz pow. Włocławek i jeśli ktoś jest zainteresowany tą gałęzią rodziny, to mogę coś nie coś na jej temat przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA rosiak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.15, 00:26 Nazywam się Przemysław Rosiak. Mój ojciec to Dariusz. Pochodzę z Żyrardowa. Tyle co wiem to że mój dziadek miał na imię Henryk, i zmarł jakiś czas temu. Mamy też korzenie we wsi Adamów pod Kuklówką. Chciałbym poznać rodzinę Rosiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub1943 poszukuję krewnych IP: *.30.9.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.07.15, 15:02 mój ojciec, Józef Rosiak - syn Jakuba z Zofii z Gołębiowskich- ur w Rawie Mazowieckiej w r 1917? miał siostry Wiktorię i Helenę i w dzieciństwie zamieszkiwał w Chociwiu. Po śmierci ich rodziców cała trójka zamieszkała w Warszawie, gdzie założyli własne rodziny i przeżyli wojnę ale utracili kontakt z ojcowizną, czyli okolicami Rawy Maz, Tomaszowa Maz, Żdżar. Może ktoś ich kojarzy. Pozdrawiam, Jakub Rosiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona rosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.15, 21:18 Witam ... mój dziadek ludwik Rosiak urodził sie w Warszawie ,,szukam rodziny dziadka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Rosiak Re: Rosiak IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.16, 17:09 Nazywam się Jerzy Rosiak mój ojciec Józef urodz. w roku 1905 w Leszczach kolo Kola. Tyle wiem o swoim ojcu. Jego historie wojenna i powojenna znam ale nie znam jego rodziny i swoich korzeni. Będę wdzięczny za ewentualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta-51 Re: Rosiak 29.11.18, 20:31 Witam. Ja tez mam panieńskie nazwisko Rosiak.Moj ojciec pochodził z okolic Gostynina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta-51 Re: Rosiak 30.11.18, 19:34 Witam, Moje nazwisko panieńskie to Rosiak i mieszkam w Łodzi, Mój ojciec Marian Rosiak pochodził z okolic Gostynina ,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś