Dodaj do ulubionych

Sawicki - Grabowski

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 22:41
Witam !
Szukam przodków i aktualnie żyjących krewnych o tych nazwiskach.
Z poważaniem
Janusz Z. Sawicki
Obserwuj wątek
    • Gość: DR Re: Sawicki - Grabowski IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 17.08.03, 14:07
      Jak mnie pamiec nie myli to znalem kogos takiego o idealnie samym imieniu i
      nazwisku w Skarzysku-Kamienna okolo 20-cia lat temu.PZDR.DR.
      • Gość: Janusz Z. Sawicki Re: Sawicki - Grabowski IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 20:33
        Gość portalu: DR napisał(a):

> Jak mnie pamiec nie myli to znalem kogos takiego o idealnie samym imieniu i
        > nazwisku w Skarzysku-Kamienna okolo 20-cia lat temu.PZDR.DR.

Jakiś telefon, kontakt ?
        Janusz Z. Sawicki

• Gość: DR Re: Sawicki - Grabowski IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 18.08.03, 21:01
          Czesc!!!
          Bardzo mi przykro,ale nic nie mam.Prosze sprawdz w internetowej ksiazce
          telefonicznej (widze Twoj address jest z Polski),bo ja nie moge,poniewaz w
          Rubryce "miejscowosc" musze w nazwie Skarzysko.Kam. uzyc "Z"z kropka,a moja
          klawiatura nie posiada polskich znakow,wiec nic nie moge uzyskac.Powodzenia.DR.
          • Gość: DR Re: Sawicki - Grabowski IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 18.08.03, 21:03
            O,zapomnialem dodac-w razieczego.
            www.ditel.com.pl/asp/szukaj_a.asp
    • miriam13 Re: Sawicki - Grabowski 20.08.03, 02:26
      ja znam Sawickich z chelmskiego
    • Gość: Martka Re: Sawicki - Grabowski IP: 213.155.178.* 20.08.03, 12:05
      Osób o nazwisku Sawicki/a jest w Polsce bardzo dużo. Sama się tak nazywam od
      roku i dlatego nie chce mi się wierzyć, że starasz się ich odnaleźć wszystkich.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Janusz Z. Sawicki Re: Sawicki - Grabowski IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 17:16
        Gość portalu: Martka napisał(a):

> Osób o nazwisku Sawicki/a jest w Polsce bardzo dużo. Sama się tak nazywam od
        > roku i dlatego nie chce mi się wierzyć, że starasz się ich odnaleźć
        wszystkich.
        >
        > Pozdrawiam.

Witam ...i gratuluję ładnego nazwiska.
        Nie powiedziałem, że chcę odszukać "wszystkich". To nierealne.Osób o nazwisku
        Sawicki/a w Polsce jest ok.34.500. Mnie ciekawi czy w swoich poszukiwaniach
        natrafię na krewnych z rodzeństwa dziadka a właściwie dziadków.Na ślad kilku
        przodków już trafiłem.
        Ot, nic nikomu nie szkodząca a bardzo pouczająca zabawa, zainteresowanie.
        Pozdrawiam
        Janusz Z. Sawicki
        Narrator
        Zawsze w środę zawsze prawda.
        www.narrator.republika.pl
        P.S.
        Jak moje dzieci na lekcję historii mają przynieść swoje drzewo genealogiczne to
        biorą ode mnie. Zawsze dostawałem "piątkę"
    • miriam13 Re: Sawicki - Grabowski 21.08.03, 01:02
      z jakich okolic dokladniej
      • Gość: Janusz Z. Sawicki Re: Sawicki - Grabowski IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 10:22
        miriam13 napisała:

> z jakich okolic dokladniej
        Witam !
        Rodzina Grabowskich to Pomorze (Tuchola,Bydgoszcz,Chełmno).
        Korzenie Sawickich to Wielkpolska (Inowrocław,Ostrów Wlkp.,Poznań) i Pomorze
        (Chełmno,Byggoszcz,).
        Janusz Z. Sawicki
        • miriam13 Re: Sawicki - Grabowski 22.08.03, 01:43
          no to moi przodkowie pochodza z chelmskiego,lubelskiego
          • Gość: Janusz Z. Sawicki Re: Sawicki - Grabowski IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 14:32
            miriam13 napisała:

> no to moi przodkowie pochodza z chelmskiego,lubelskiego

W takim razie polecam:
            www.sokolowska.home.pl
            Jest tam duży artykuł o Sawickich z tego regionu.

pozdrawiam
            JZS
    • indira Re: Sawicki - Grabowski 26.08.03, 18:57
      Na mojej ulicy mieszkają państwo Sawiccy: 78-230 Karlino, ul. Wojska Polskiego,
      niestety nie pamiętam numeru. Na budynku jest szyld prawnika.

Życzę powodzenia!
    • Gość: luzkar Re: Sawicki - Grabowski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:28
      Jezeli Wielkopolska i nazwisko Sawicki to znam taką zacna rodzine w Turku.
      Marek Sawicki jest sedzią Sadu Rejonowego w Turku, skontaktowac sie bedzie latwo
      jego brat Andrzej jest jakims dyrektorem w kopalni turek, albo elektrowni,
      trzeci brat jest lekarzem i mieszka w Poznaniu na grunwaldzie, jak bedziesz sie
      chcial z nimi skontaktowac to mysle ze dane podane powyzej ci to bardzo ulatwią.
      • Gość: Janusz Z. Sawicki Re: Sawicki - Grabowski IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 21:39
        Indira , Luzkar
        - dziękuję za odpowiedzi.
        JZS
        • Gość: Milka Re: Sawicki - Grabowski IP: *.zamosc.mm.pl 07.09.03, 18:55
          Wiem,że takie nazwisko jest w miejscowości"Niewirków" koło Zamościa.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka