meetek 13.10.09, 00:16 Taki smaczek rodem z PRLu. Szukam tej przyprawy w proszku ale w sklepach kręcą głowami, że nie słyszeli. Pytają kto produkował. W necie czasem ktoś wspomina ją ale nie ma ofert sprzedaży. Znacie producenta, sklep albo skład? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: Przyprawa Sapor IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.09, 10:58 teraz nazywa sie ona vegeta, kucharek, sekret pani domu - zalezy od producenta. sklad: polepszacz smaku, sol, suszone mielone warzywa w ilosci sladowej, pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Re: Przyprawa Sapor 13.10.09, 20:43 Vegeta, kucharek, sekret pani domu to nie to samo co sapor. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Przyprawa Sapor IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.09, 21:34 jestes pewien, ze nie? ja ja mam w pamieci jako wlasnie taki uniwersalny polepszacz smaku wlasnie, ale moge sie mylic. btw, saporem nie zwano czasem przed wiekami gestego korzennego sosu, a nie przyprawe? moze po prostu poeksperymentuj z przyprawami pt "staropolska", np ta www.farmona.pl/sklep/przyprawa-staropolska/produkt/151.html ? jezeli bylo to w prl-u, to niechybnie robil ja herbapol. gdyby mnie cos tak gnebilo, jak ciebie ta przyprawa, podzwonilabym i zapytalabym sie u zrodla :) Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Re: Przyprawa Sapor 13.10.09, 22:47 jak wpisać w wyszukiwarce "przyprawa sapor" to wyskakują 2 linki z tą przyprawą: czarnaoliwka i cooking. Czyli istnieje na rynku. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek sapor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 22:38 Pamiętam tę przyprawę z dzieciństwa produkowała ją firma "Winiary",potem zniknęła z rynku lub produkowano jej mało, z wielkim zdziwieniem widziałem po raz ostatni ją w osiedlowym "samie" około 1997- 1998 roku- jako ostatnie podrygi Winiar jeszcze przed przejęciem przez Nestle. Odpowiedz Link Zgłoś