Dodaj do ulubionych

Przyprawa Sapor

13.10.09, 00:16
Taki smaczek rodem z PRLu. Szukam tej przyprawy w proszku ale w sklepach kręcą głowami, że nie słyszeli. Pytają kto produkował. W necie czasem ktoś wspomina ją ale nie ma ofert sprzedaży.
Znacie producenta, sklep albo skład?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: Przyprawa Sapor IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.09, 10:58
      teraz nazywa sie ona vegeta, kucharek, sekret pani domu - zalezy od producenta.
      sklad: polepszacz smaku, sol, suszone mielone warzywa w ilosci sladowej, pieprz
      • meetek Re: Przyprawa Sapor 13.10.09, 20:43
        Vegeta, kucharek, sekret pani domu to nie to samo co sapor. :(
        • Gość: ania_m Re: Przyprawa Sapor IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.09, 21:34
          jestes pewien, ze nie?
          ja ja mam w pamieci jako wlasnie taki uniwersalny polepszacz smaku wlasnie, ale
          moge sie mylic.
          btw, saporem nie zwano czasem przed wiekami gestego korzennego sosu, a nie
          przyprawe?
          moze po prostu poeksperymentuj z przyprawami pt "staropolska", np ta
          www.farmona.pl/sklep/przyprawa-staropolska/produkt/151.html ?
          jezeli bylo to w prl-u, to niechybnie robil ja herbapol. gdyby mnie cos tak
          gnebilo, jak ciebie ta przyprawa, podzwonilabym i zapytalabym sie u zrodla :)
          • meetek Re: Przyprawa Sapor 13.10.09, 22:47
            jak wpisać w wyszukiwarce "przyprawa sapor" to wyskakują 2 linki z tą przyprawą:
            czarnaoliwka i cooking. Czyli istnieje na rynku.
            Dzięki za pomoc.
    • Gość: Krzysiek sapor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 22:38
      Pamiętam tę przyprawę z dzieciństwa produkowała ją firma "Winiary",potem zniknęła z rynku lub produkowano jej mało, z wielkim zdziwieniem widziałem po raz ostatni ją w osiedlowym "samie" około 1997- 1998 roku- jako ostatnie podrygi Winiar jeszcze przed przejęciem przez Nestle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka