masheni 04.11.09, 22:54 do jedzenia oczywiście ;) z sałatkami sobie radzę, ale coś konkretniejszego może? i żeby było łatwe ale trafiało przez żołądek do serca ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gad.forumowy Re: co na randki? 14.11.09, 12:42 To zależy od preferencji na randkę zaproszonego. Do mojego serca trafiłabyś gotując spaghetti, naleśniki względnie kluski z serem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: co na randki? 14.11.09, 23:07 Do serca mojego Pasibrzucha trafia makaron ze szpinakiem i serem :) Do mojego z resztą też :D Odpowiedz Link Zgłoś
murielle Re: co na randki? 22.11.09, 00:21 e tam... na randki się nie gotuje, tylko wychodzi;pp takie domowe gotowanie to mamy na co dzień. a kiedyś, to tak się składa że naleśnikami 'trafiłam', do żołądka znaczy, z sercem się musiałam bardziej postarać. pamiętam to jakby się zdarzyło dzisiaj, bo pierwszy i jedyny raz w życiu zaprosiłam do domu dopiero co poznanego faceta, o. przepis w którymś sąsiednim wątku;) Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: co na randki? 26.11.09, 09:10 Na mojego świetnie działają żeberka pieczone w miodzie. Niestety jest to danie koszmarnie tłuste i zawiera czosnek. Robi się słodki sos z miodu, imbiru, sosu sojowego, pieprzu i znacznej ilości czosnku, tapla w tym żeberka i piecze przez co najmniej półtorej godziny, od czasu do czasu przewracając. Niestety nie pamiętam proporcji przypraw, robię to na oko. Po wyjęciu z pieca przeważnie są kompletnie czarne, ale to nie jest problem. Innym daniem które mój luby uwielbia jest smażona karkówka. Dość cienkie kotlety z karkówki należy przyprawić poprzedniego dnia i zostawić na noc w lodówce. Standardowa zalewa składa się z oliwy, pieprzu, soli, papryki w proszku, bazylii i oregano. Można dać też czosnek o ile nie obawiamy się zapachu. Smażyć należy już przy gościach i podawać natychmiast. Można też zrobić sałatki z wkładem w postaci pieczonego kurczaka, gotowanych jajek albo łososia. Jeśli używamy łososia sos do sałatki może zawierać cytrynę. Odpowiedz Link Zgłoś