GoĹÄ: Grześ Rećko IP: 217.97.164.* 18.07.06, 12:50 elo elo mieszkam w wasilkowie na ulicy kruczej jest tpo zawalisty skladnik jem sobie teraz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: DJ Ciasto na gofry IP: *.dsl.sbndin.ameritech.net 05.02.07, 03:57 Szybkie i latwe do zrobienia. Jednak w smaku nie najlepsze, bardziej jak nalesniki. Konsystencja troche ‘gumowa’ i prawie wogole nie chrupiaca. Z doswiadczenia wiem, sztywnosc i chrupkosc zalezy od gestosci ciasta wiec moze tu tkwil problem. Takze nastepnym razem zamienie olej na maslo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: l-tka Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:19 dostałam w prezencie gofrownice,ale ja tez nie znam przepisu na ciasto gofrowe.Wielkie dzieki jak ktos poda przepis Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: Ciasto na gofry IP: *.infinity.net.pl 14.07.07, 17:40 Te domowe gofry nigdy nie będą takie jak te kupowane w budce .Ja robię ciasto z mąki , wody, jajek[2] łyżeczka płaska proszku do pieczenia plus odrobinę oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Re: Ciasto na gofry IP: 80.48.126.* 15.07.07, 15:53 podaję sprawdzony przepis na chrupiące gofry:o,50 kg mąki, 2 jajka , 0,5 szklanki cukru,8 dkg margaryny lub masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia woda gazowana. do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy żółtka ok. 1,5 szklanki wody, cukier,roztopioną margarynę wszystko dokładnie mieszamy mikserem na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto ma miec gęstośc dobrej śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
silna_pokusa Re: Ciasto na gofry 06.08.07, 21:51 super przepis!!!! (tylko nie zapominajcie dodac szczypte soli :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Ciasto na gofry IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.07, 16:39 Pychota... właśnie je zjadamy:) Nie mieliśmy tylko wody gazowanej:/ ale i tak wyszły wyśmienite, palce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gofr ciasto Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karola Ciasto na gofry IP: *.eranet.pl 22.07.07, 18:35 super!!!!!!!!!!!! smakuja jak te kupne niebo w bebie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia_14 Ciasto na gofry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:29 Świetny przepis :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: Ciasto na gofry IP: 80.48.126.* 06.08.07, 16:52 Mario,podałaś rewelacyjny przepis na gofry dzięki, dzięki, dzięki...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga Re: Ciasto na gofry IP: *.callplus.net.nz 06.02.08, 02:43 przepis swietny mniam mniam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
figa543 Re: Ciasto na gofry 28.02.08, 17:30 Właśnie przymierzam sie do zrobienia tych goferków, tylko nie wiem czy przed wylaniem do gofrownicy posmarować ją olejem, czy lać ciasto tak? Olka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daria Ciasto na gofry IP: *.chello.pl 06.07.08, 17:35 super przepis (Maria - 2 post) - ja dodałam trochę więcej wody ok. 2 szklanek - wychodzą naprawdę chrupiące - ciasto na ok. 15 gofrów - margaryny nie studziłam - gofry robiłam na gofrownicy "severin" na 4 poziomie z 6 IDEALNE jak dla mnie i moich najbliższych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Ciasto na gofry IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 18:15 Przepis Mari to rewelacja świata,długo szukałam i znalazła a teraz siedzę sobie i chrupię te pyszniutkie gofry :-Daha zamiast 1,5 szkl wody dałam 2, pycha:-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: As Re: Ciasto na gofry IP: *.eranet.pl 15.07.08, 14:20 A słyszeliście może o przepisie na gofry z piwem ? Może ktoś wie jak takie gofry się robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AS Re: Ciasto na gofry IP: *.eranet.pl 17.07.08, 01:01 Ewentualnie może z szampanem bądź jakimś likierem ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
absit Mój przepis: 17.07.08, 05:35 Składniki: 20 dag mąki ziemniaczanej, 20 dag mąki pszennej, 25 dag cukru, mała torebka cukru wanilinowego, 200 g stopionej margaryny, 1 łyżka proszku do pieczenia, 5 jajek, olej sojowy lub słonecznikowy do smarowania gofrownicy. Wykonanie: Jajka ubić z cukrem do całkowitego rozpuszczenia kryształków, dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy, dodać stopiony tłuszcz, miksować dodając trochę wody tak, aby ciasto było wyraźnie gęstsze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na 15 min w temperaturze pokojowej. W tym czasie nagrzać gofrownicę i posmarować olejem przy pomocy pędzelka. Nakładać 1 - 2 łyżki ciasta (ilość trzeba wypraktykować). Piec na rumiano. Gofry wyjęte z gofrownicy podsuszyć, opierając je o coś (nie na leżąco)- wtedy będą bardziej chrupiące.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: As Re: Mój przepis: IP: *.eranet.pl 17.07.08, 19:09 Hm brzmi całkiem dobrze, skorzystam z Twojego przepisu :) a może macie jeszcze jakieś inne propozycje ? korzystacie z gofrownicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kate Re: Mój przepis: IP: *.eranet.pl 18.07.08, 02:18 Ja właśnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad kupnem gofrownicy, po tym jak moja ciocia zrobiła mi z niej gofry, może to być całkiem dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
gomes23 Re: Mój przepis: 21.07.08, 11:31 Ja ostatnio robiłem gofry z piwem, są świetne, jeśli ktoś jeszcze zna takie nietypowe przepisy to chętnie się z nimi zapoznam :) mniami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skfarek Ciasto na gofry IP: *.petrus.pl 24.07.08, 16:02 ja robie na winie wsypuje co się nawinie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B3 Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:18 Chciałbym, żeby gofry z przepisu wyszły bardziej chrupiące, odkładam je po upieczeniu na kratkę, ale i tak nie są takie jak powinny. Co zmienić w przepisie? Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Ciasto na gofry 31.07.08, 21:22 ale w jakim przepisie? spróbuj mojego - są chrupiące i nawet następnego dnia "trzymają fason" - nie są gumowate. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Annia212 Ciasto na gofry IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.08, 18:07 No niestety nie smakują mi te gofry...Jakbym jadła jajecznice :( Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Ciasto na gofry 19.09.08, 10:45 my jeszcze zawsze dodajemy łyżkę octu lub łyżkę soku z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tez z wasilkowa Re: Ciasto na gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:55 grzesiu ty zajobie!! moze jeszcze napisz numer elefonu!!! % teletubius!! takie ma przezwisko w sql bo sie z nim ucze w szkole ale naszczescie nie w klasie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EWA Ciasto na gofry IP: 82.160.64.* 14.03.09, 19:47 Szukałam dobrego przepisu na gofry i wreszcie znalazłam jest SUPER!!! POLECAM GO WSZYSTKIM KTÓRZY LUBIĄ DOBRE GOFRY.Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiona29 Ciasto na gofry 21.01.11, 20:30 Jest wiele pysznych wersji ciasta na gofry. Te z drożdżami też są niezłe. Osobiście czasem dodaję trochę wody gazowanej odrobinę sody, wtedy szybciej łapią kolor. Odpowiedz Link Zgłoś