Dodaj do ulubionych

Aebleskiver

16.11.09, 15:50
moja siostra koniecznie chce kupic patelnie do Aebleskiver w Polsce ( nie za granica, nie na ebay za granica etc)
kopalniasmakow.blox.pl/2009/07/Aebleskiver.html
czy ktos wie gdzie mozna w Polsce kupic taka patelnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: x poszukaj patelni do ślimaków w necie, IP: *.unitymediagroup.de 16.11.09, 16:09
      do ciasteczek może być też ceramiczna firmy KOPLAN.
    • dziuunia Re: Aebleskiver 16.11.09, 16:21
      Dość niedawno poszukiwałam takiej patelni w polskich sklepach i
      niestety, nigdzie nie znalazłam. Wydawało mi się, że w Duce kiedyś
      widziałam ale w końcu nic z tego nie wyszło, tu masz całą dyskusję
      na ten temat:
      www.cincin.cc/index.php?showtopic=27344&hl=aebleskiver
      Tak więc pozostają niepolskie sklepy netowe, lub wyprawa do Danii ;)
      • moja.kuchnia.bea Re: Aebleskiver 16.11.09, 16:29
        dziuunia napisała:

> Dość niedawno poszukiwałam takiej patelni w polskich sklepach i
        > niestety, nigdzie nie znalazłam.
        > Tak więc pozostają niepolskie sklepy netowe, lub wyprawa do Danii ;)

No wlasnie, w Danii nawet Le Creuset ma te patelnie w swojej ofercie, ale w innych krajach niestety nie zawsze :(
        Tez na te patelnie teraz 'zachorowalam' ;)
    • Gość: x gwoli ścisłości, to nie jest duńska specjalność, IP: *.unitymediagroup.de 16.11.09, 20:08
      tylko północnoniemiecka, Szlezwig-Holsztyn, no i przedostała się do Danii.
      de.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rtchen
      A może to reklama bloga? ;)
      • Gość: Magoldie Re: gwoli ścisłości, to nie jest duńska specjalno IP: *.hsd1.fl.comcast.net 07.04.10, 05:15
        Wpadlam tu przypadkiem a jestem autorka bloga z ktorego princess wziela link i
        chce poinformowac , ze to nie jest reklama mojego bloga!
        Gwoli scislosci :)
    • princesswhitewolf Re: Aebleskiver 17.11.09, 11:49
      ja chorowalam na ta patelnie dlugo w koncusobie kupilam zeliwna taka Nordpro na ebay od miedzynarodowego sprzedawcy. zaplacilam z wysylka w przeliczeniu na polskie 60 zl. Doszla bez problemu Namawiam siostre tez na takowa metode zakupu, ale ona uparla sie ze bedzie szukac w Polsce najpierw. No i szuka...szuka... i dlatego postanowilam zapytac Was

czy wpadaja tu producenci garnkow? Jesli tak moi drodzy to wyprodukujcie takowa patelnie bo NA TYM ZAROBICIE PRZY ODROBINIE REKLAMY!
      To naprawde swietne niskokaloryczne paczki bo tylko na odrobinie tluszczu tylko. Mozna robic drozdzowe, jak i na proszku do pieczenia czy sodzie. mozna na slodko z czekolada, konfiturami, owocami, ale ja robie tez pizzowe z oregano i serem w sosie pomidorowym, mozna wypchac miesem, pasztetem, jajkiem, kapusta kwaszona grzybami....
    • princesswhitewolf Re: oczywiście, że w Polsce można kupić takie nac 17.11.09, 11:51
      Gość portalu: x napisał(a):

> np.
      > warszawa.olx.pl/ceramiczna-patelnia-do-slimakow-ceramika-koplan-iid-36177219
      > Wersje metalowe z uchwytem też są, trzeba tylko wiedzieć, czego szukać.

no niezle niezle wyglada. calkiem podobnie i w POLSCE! tylko ze to chyba takowe cosik do piekarnika, i chyba nie da rady na gaz postawic tego... ciom?
    • biollante Re: Aebleskiver 07.04.10, 06:53
      a da sie wykorzystac foremke do muffinek?
      :P
      • kocia_noga Re: Aebleskiver 07.04.10, 10:27
        prawdopodobnie sie da, ale nie silikonową. A takie patelnie wydaje
        mi się,że widziałam w ś.p. PLusie albo lidlu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka