Gość: pommodore IP: 5.2.* / 211.110.6.* 07.03.05, 00:02 Bzdura nie mająca żadnego smaku - dokładnie tak smakują jak ich zalewa, żaden luksus - ale cena i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cri Re: mit suszonych pomidorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:05 sa rozne zalewy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP .. zalewacie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:04 moim zdaniem wielce zacny dodatek urozmaicający dietę zimową Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: .. zalewacie ... 07.03.05, 09:02 jak dla mnie bomba :), oczywiscie jedne bardziej smakuja, drugie mniej... cena, a co tam! za zimowe szklarniaki nie dam nawet zlotowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP a jeszcze 10 lat temu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:05 nie szło ich kupić w Polsce [trzeba było od Turków i Greków z Niemiec ściągać] niestety ze wzrostem popularności - spadłą jakość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: mit suszonych pomidorów IP: *.acn.waw.pl 07.03.05, 09:48 a jakie kupiłeś Pommodore? A moze to nie były pomidory? ;-) m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: mit suszonych pomidorów 07.03.05, 12:22 A mi tam baaardzo smakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Uwielbiam suszone pomidory! IP: 149.250.252.* 07.03.05, 14:59 I to zaden mit. Juz bardziej "mityczne" wydaje mi sie twoje stwierdzenie, ze on nie maja zadnego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: mit suszonych pomidorów 07.03.05, 15:25 może trafiłaś/eś na niezbyt dobry produkt? Tak bywa ze wszystkim: są lepsze- gorsze wędliny, pieczywo, oliwa itp. Może pokuś się o kupienie takich bez zalewy, lub innych niż poprzednio w zalewie... jeśli lubisz pomidory, takie suszone też powinny Ci smakować. A z drugiej strony tutaj nikt nikogo nie zmusza, aby mu wszystko smakowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: mit suszonych pomidorów 07.03.05, 16:17 Drogie są jak diabli, ale i przepyszne. Faktycznie mogę jeść ze słoika same. Odpowiedz Link Zgłoś
vivality Re: mit suszonych pomidorów 07.03.05, 16:43 Prosze powiedziec gdzie mozna je kupic? Domyslam sie ze jezeli sa w zalewe to w jakims sloiczku.Jaka jest jego pojemnosc i cena .Czy mozna kupic w postaci suchej tak jak male papryczki chili w foliowym opakowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Kupic mozna... IP: *.futuro.pl 07.03.05, 16:52 w wiekszosci supermarketow, a na 100% w Bomi lub podobnych delikatesach. W sloiczkach 314ml i wieksze. Koszt od ok. 8zl. Bez zalewy widzialam na Szembeka (Wawa). Widzialam rowniez produkt Rolnika, ale byly jakies blade. Na wage (rowniez w Bomi) cos ok. 85zl/kg wiec w sloiku wychodza taniej. Jednak trzeba poprobowac roznych. Ja szczerze polecam sloiczki Don Pomodoro (314ml), sa rzeczywiscie smaczne i nie rozklapciane ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:15 Berlin - kolonialne sklepy tureckie 3,80 Eur za 0,5 kg suszu / jakość dobra czyli ponad połowe taniej co MIYCZNE bomi produkcja turecka, tam suszona i pakowana po 500g. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kupic mozna... 07.03.05, 17:17 Ja mam firmy Iposea 10 zł za 280 g widziałam też po 16 zł innej firmy, ale te mi podpasowały. Zalewa jest super(mozna wykorzystać do sałaty: olej, ocet winny, bazylia , pietruszka) Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: Kupic mozna... 13.03.05, 18:50 Wlasnie co smak to smak ;). Mi Iposea smakuje tak sobie. Osobisce lubie jak w skladzie jest czosnek :). Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kupic mozna... 14.03.05, 13:01 kags napisała: > Wlasnie co smak to smak ;). Mi Iposea smakuje tak sobie. Osobisce lubie jak w > skladzie jest czosnek : Jasne, że wszystko jest kwestią smaku. Ja wolę czuć pomidory. Czosnek lubie, ale on lubi dominować ponad delikatny smak pomidorów. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mit suszonych pomidorów 07.03.05, 16:50 nigdy jeszcze nie kupowalam w zalewie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofka Re: mit suszonych pomidorów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 10:27 Wczoraj kupiłam chyba tureckie, susz pakowany po pół kg za 22 zł w Aiszy przy BN w Alei Niepodległości - Warszawa. Jeszcze nic z nimi nie robiłam, ale wyglądają b. ładnie - smakowita czerwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ampe Re: mit suszonych pomidorów IP: 205.156.117.* 08.03.05, 12:40 Powiem tylko tyle: Niedawno dopiero je dokryłam i sie zakochałam Dopoki nie bedzie swiezych, pachnacych sloncem i latem zostaje przy nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: mit suszonych pomidorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:55 Są tez w Łodzi w sklepie Bagdad na ul. Nawrot 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: mit suszonych pomidorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:26 I co dalej z tym suszem - zalac oliwa czy mozna od razu uzywac do potraw? Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Re: mit suszonych pomidorów 13.03.05, 11:40 Ja robię tak: Najpierw płuczę je w zimnej wodzie (kilka razy ją zmieniam). Potem osuszam je i układam w słoiczkach warstwami: pomidory, kapary, pokrojony na cienkie plasterki czosnek, pieprz, pokrojone anchois. Można dodać porwanej na kawałki świeżej bazylii lub innych ziół (np. majeranek, zieloną pietruszkę) oraz ostre papryczki. Zalewam oliwą i pasteryzuję. Robię też pastę z suszonych pomidorów - składniki jak wyżej miksuję, wkładam do słoiczków, zalewam oliwą i pasteryzuję. Świetnie smakuje z grzankami, serem kozim i jako dodatek do makaronów. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: mit suszonych pomidorów 13.03.05, 18:55 Kikkera, łał :). Dzieki za pomysl, chyba teraz zbankrutuje ;). Bez kitu, ale uzaleznilam sie od suszonych pomidorow... A chlebek ze smalcem ze skwarkami i taki pomidorek do tego... Mmmmm! Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Smacznego :-) 13.03.05, 19:42 Nigdy nie pomyślałam, że można też ze smalcem. Bądę musiała spróbować. Jak już zrobisz, to napisz jak Ci wyszły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: mit suszonych pomidorów 14.03.05, 01:58 ja wczoraj piekłem babę ziemniaczaną i do dolnej warstwy dodałem świeżych (rozmrożonych) grzybów a do górnej suszonych pomidorów pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: mit suszonych pomidorów IP: *.futuro.pl 14.03.05, 12:46 Kurcze, u mnie tez wczoraj baba byla, ale taka klasyczna (no moze poza vegeta ;))... nie przyszlo mi do glowy zeby dodac pomidory. A teraz to juz nie predko zabiore sie do tarcia 2 kg ziemniakow... :((( Odpowiedz Link Zgłoś