zbyfauch 08.12.09, 16:20 Czy ktoś próbował dolać rumu do sosu mięsnego? Tak mi się wydaje, że gdybym krówkę podlał nieco posłodzonym rumem... Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 16:23 Pijana krówka będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 16:26 marghe_72 napisała: > Pijana krówka będzie ok :) Myślisz, że będzie łatwiejsza? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 16:38 Krówka. Albo zalej nim rodzynki, zakręć szczelnie słoik i spożytkuj w święta :) - teoretycznie powinny byc do ciasta, ale zazwyczaj znikają, wyżarte łyżeczką. Pyszne z herbatą albo kawą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 16:53 bene_gesserit napisała: > Albo zalej nim rodzynki (...) Na pewno dobry pomysł ale ja za słodyczami specjalnie nie tęsknię. Tak sobie pomyślałem, że pozwolę się tu uprzeć, że gdyby ten sos dodatkowo upeperonić, czyli wymieszać coś ostrego z lekko słodkawą nutą, na półgęsto zaklepawszy, to może byłoby niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 17:05 Nie wiem, ktory sos masz na mysli - imho krowka z chili nie brzmi dobrze, ale nie to dobre, co dobre, tylko co komu smakuje ;), wiec jak tam sobie chcesz. Pomyslalam, ze skoro tak, to rodzynki z rumem mozna zmiksowac, dosypac kakao i zrobić coś w rodzaju smarowidelka do ciasta drozdzowego albo wręcz tosta. Kakao skutecznie zabije slodycz. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 17:28 bene_gesserit napisała: > Nie wiem, ktory sos masz na mysli - imho krowka z chili nie brzmi > dobrze, ale nie to dobre, co dobre, tylko co komu smakuje ;), wiec > jak tam sobie chcesz. Pozwolę się nie zgodzić :) Ostra krowa jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 18:03 bene_gesserit napisała: > Nie wiem, ktory sos masz na mysli - imho krowka z chili nie brzmi > dobrze (...) A może się nie zrozumieliśmy? Chodzi mi o wołowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 18:37 Hehe. Może :) Wrzucilam w przegladarke 'rum+meat' i istotnie - sporo receptur, w tym na mięsn kociołek voodoo. Znaczy można :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Rumu mi trochę zostało. 08.12.09, 18:40 bene_gesserit napisała: > (...)mięsny kociołek voodoo (...) O, to to to! Podoba mi się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Rum mozna fajnie z chilli IP: *.cust.tele2.de 08.12.09, 17:14 kapsaicyna rozpuszcza sie w alkoholu, wrzucisz pare swiezych papryczek - albo nawet suszonych - do rumu, i po paru dniach masz cos w rodzaju ostrego sosu. Ja uzywam takiego raczej do słodyczy (do lodow na przykład), ale moze mozna i do miesa. Odpowiedz Link Zgłoś