blanka08 01.04.10, 22:43 bardzo prosze o przepis na jakas dobra, smaczna salatke na swieta. nie mam pomyslu a jutro juz piatek. blagam poratujcie!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: v Re: dobra sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 22:49 wpisz w wyszukiwarkę na tym forum sałatka, wpisz na galerii potraw przepisów wypróbowanych i obfotografowanych - MASA! ja rozumiem święta i poratujcie ale odrobina własnej inicjatywy by się też przydała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: dobra sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 22:50 az sprawdziłam, na tym forum 3360 przepisów i jako pierwsze padają przepisy na sałatki świąteczne Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: dobra sałatka 03.04.10, 13:58 Powiedz, chce ci się pisać takie odpowiedzi? Dziewczyna chce podyskutować, szuka inspiracji. Ja rozumiem, że twój czas jest drogocenny i forowicze, którzy pytają tutaj o rzczy, które można sobie wygooglać marnują go w sposób zbrodniczy, ale w takim razie po co tu piszesz? I po co w ogóle zaglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
joana131313 Re: dobra sałatka 02.04.10, 22:44 rozumiem Cię doskonale, ja też mam jeszcze dużo rzeczy do zrobienia przed świętami, a coraz mniej czasu. myślę, że fajnie jest zaskoczyć rodzinę czymś niestandardowym, ale jednak prostym w wykonaniu i wiosennym:) polecam przepisy stąd: wizaz.pl/forum/register.php?a=act&u=658009&i=4a772715386102160acc6cc9c7f88f4a13e7725 zwłaszcza sałatkę z kuskusem, którą już kilka razy robiłam- naprawdę szybka i smaczna, poza tym nie jest to ta należąca do tych "ciężkich" z majonezem, po których tylko przejedzona się czuję i już niczego więcej nie mam siły spróbować przy stole:| Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: dobra sałatka 03.04.10, 14:12 blanka08 napisała: > bardzo prosze o przepis na jakas dobra, smaczna salatke na swieta. nie mam > pomyslu a jutro juz piatek. blagam poratujcie!! > pzdr ja myslalam ze to zart 1 Kwietnia, czy juz tego nie ma albo tylko dla dzieci, he,byloby smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boogie Re: dobra sałatka IP: *.PPPoE-3487.sa.bih.net.ba 03.04.10, 20:53 wlasnie zrobilam: kasza gryczana (ugotowana i ochlodzona) mloda cebulka (?) spring onions) pokrojona (sporo tego) mlody czosnek, pokrojony koperek, pietruszka zielona, jak najbardziej pokrojone pomidor, obrany i pokrojony oliwa, sok z cyrtyny, sol zostawic troche aby smaki sie polaczyli, najlepiej na zimno jesc ze smakiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamagnoma Re: dobra sałatka 03.04.10, 21:52 1. cala moja rodzina lubi (ja nie), wiec im robie ;-) niby klasyczna z ugotowanych warzyw ale: - ugotowane warzywa (seler, marchewke, pietruszke, kartofle) kroje na spore kawalki - dodaje pokrojone korniszony - grubo siekana zielona pietrzuszka - sos pol na pol majonez Mosso & jogurt naturalny, lyzeczka musztardy dijonskiej, sol&pieprz. 2. Dla siebie (ja lubie, rodzina nie) ;-))) Salatka z czerwonej kapusty: - super cienko ja szatkuje (potem parze kapuste wrzatkiem) - dadaje kwasne jablka pokrojeone w slupki - cebule posiekana - ewentualnie troche czerwonej fasoli sos: oliwa, ocet, czosnek, sol&pieprz. (lepiej troche przetrzymac w lodowce, zeby sie "przegryzla") Swietnie pasuje do mies. Odpowiedz Link Zgłoś