rozyczko 16.04.10, 16:41 Pieke z najpierw: dno przykryte pergaminem i wysypane fasola. Po 15 minutach zdejmuje papier i podpiekam do zarumienienia spodu. No i zawsze przypala mi sie brzeg:/ Pieke w 190C Jak ochronic ten brzeg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazynanowa Re: problem z pieczeniem tarty 16.04.10, 16:49 Pieke tarte bez uprzedniego podpiekania spodu i zawsze wychodzi,sprobuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: problem z pieczeniem tarty 16.04.10, 17:22 probowalam, ale wtedy bardzo "rosnie" :/ A musze upiec spod najpierw, bo tarta z owocami na zimno :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: problem z pieczeniem tarty 16.04.10, 18:34 Zawin brzegi w folie aluminiowa Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: problem z pieczeniem tarty 17.04.10, 15:48 Może za cienko go wyklejasz ciastem po prostu? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: problem z pieczeniem tarty 17.04.10, 19:51 Co robię nie tak z tartami, jeśli cisto po wyjęciu z piekarnika po raz pierwszy (po schłodzeniu i pieczeniu np 15 minut z fasolkami) w celu zdjęcia fasolek, zaczyna odchodzić przyklejone do papieru? Używam papieru do pieczenia woskowanego. Doklejam zostawionym ciastem te niedoróbki, ale już mi mniej radochy sprawia pieczenie... Za pierwszym razem jak piekłam liczyłam się z porażką, ale wszystko wyszło świetnie, z każdym kolejnym razem jest gorzej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: problem z pieczeniem tarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 10:43 Nocarko nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, pieczesz tartę w formie wyłożonej papierem, czy o to chodzi? Tarty piecze się w suchej formie, bez papieru, natłuszczania etc., niezależnie od rodzaju formy (blaszana, ceramiczna, szklana). Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: problem z pieczeniem tarty 18.04.10, 11:23 Odpuść sobie te wszystkie akcesoria z fasolkami włącznie. Podziab ciasto widelcem tu i ówdzie i wystarczy. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś