Dodaj do ulubionych

Popsuła mi się kapusta :(

IP: 83.1.212.* 04.05.10, 16:55
kiszona oczywiście... Beczka od wielu lat ta sama, przepis też ten sam - bez zmian. Zawsze kapustę przykrywałam lnianą ściereczką. W tym roku załatwiłam super ciężkie bele dębowe (ponoć takie najlepsze). Wyparzone położyłam na ściereczkę, aby lepiej kapustę gniotło i na nie kamień (też wyparzony wielokrotnie). Cały czas kapusta była ok, a dziś jak podniosłam wieko beczki to się przeraziłam... Dębowe bele całe zapleśniałe!!! Ściereczka z wierzchu też. Kapusta pod ściereczką ładna, bez zmian smakowych i kolorystycznych, no ale ryzykować nie będę - tym bardziej, że to już końcówka. Tylko zastanawiam się co zrobiłam źle???
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka