pusza123 19.05.10, 17:43 właśnie wróciłam z wizyty u przyjaciółki i jak zwykle zajadałam się tym cudem. Czy wiecie gdzie w PL moża go kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: angielski cheesecake 20.05.10, 12:17 A nie lepiej zrobic :-)? uktv.co.uk/food/homepage/sid/5955 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: angielski cheesecake IP: *.ds3.agh.edu.pl 20.05.10, 15:05 hm,a jaka jest właściwie różnica między sernikiem londyńskim (angielskim) a nowojorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: angielski cheesecake 20.05.10, 15:39 Na szybko :-) "How is a New York Cheesecake unlike any other cheesecake? To begin, it’s very very tall. Most cheesecakes — like my Bourbon Pumpkin, Cappuccino Fudge, Key Lime and a Brownie Mosaic riff — use 3 bricks of cream cheese; this uses 5. Most cheesecakes are cut or lightened with sour cream; not here, where firm and intense is the goal. Often they’re scented with a bit of lemon; nobody knows why, only that it tastes good. And finally, they’re often topped with gooey heaps of fruit that will, without fail, not taste as good as their pretty- pretty picture. Why? Because, in most cases, they’re actually canned pie filling." smittenkitchen.com/2010/04/new-york-cheesecake/ Odpowiedz Link Zgłoś
pusza123 Re: angielski cheesecake 20.05.10, 21:40 amerykańskiego niestety nie miałam okazji spróbować. wiem, że pewno można zorbic samemu ale...:) no więc z nadzieją zaglądam do wszytskich lodówek w marketach ale niestety bez powodzenia :( no więc szukam dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: angielski cheesecake 20.05.10, 21:45 W lodowkach cukierniczych w marketach nie znajdziesz nic jadalnego. Podobne - ale nie takie same - do angielskich sa produkcje Cheesecake Corner. Ja tam i tak wole domowe, ale one sa w ten desen, chociaz mowil mi ktos, ze ostatnio bardzo spsialy. Strony nie maja, ale tu jest ich oferta. Odpowiedz Link Zgłoś