Dodaj do ulubionych

Żelazna patelnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 12:35
Chciałabym kupić żelazną patelnie na prezent. Sama oczywiście takie
posiadam, stare, ale jare i tylko na takich smażę. No, ale przecież
nie dam koleżance patelni używanej (choć te są najlepsze). Nie chcę
też takiej od cyganów (bez żadnych uprzedzeń - mam od cyganów też),
zresztą nie wiem, czy też takie jeszcze sprzedają. Kupiłam 10 lat
temu w Niemczech kutą patelnię Turk (dziwna nazwa), i ta jest
najlepsza. Jeśli gdziekolwiek takie spotkaliście dajcie proszę znać.
Obserwuj wątek
    • Gość: x patelnie firmy rodzinnnej Turk IP: *.unitymediagroup.de 28.05.10, 13:47
      to "mercedesy" pośród patelni. Są kute z jednego kawałka, uchwyt stanowi całość.
      Do nabycia w Niemczech, ewentualnie na amazon.de.
      • Gość: x firma istnieje ponad 150 lat. IP: *.unitymediagroup.de 28.05.10, 13:47
    • 83kimi Re: patelnie firmy rodzinnnej Turk 14.10.10, 18:19
      Rzeczywiście, strasznie drogie. Ja za tyle kupiłam cały komplet patelni i garnków teflonowych, i jestem zadowolona.
      • Gość: Marysia Re: patelnie firmy rodzinnnej Turk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 11:48
        Tylko to co z tych patelni z czasem zeskrobiesz jest rakotwórcze.
        • 83kimi Re: patelnie firmy rodzinnnej Turk 15.10.10, 17:45
          Jeszcze nigdy nic nie zeskrobałam. Trzeba kupować dobre patelnie, a nie jakieś chińskie badziewia.
          • Gość: miu Kryptoreklama na forum?????!!! IP: *.fbx.proxad.net 03.03.11, 16:19
            Mam wrazenie ze ten watek to kryptorekmama, powtarzajaca sie zreszta juz ktorys raz na forum Kuchnia.

Jak kupilas reklamowana przez siebie patelnie w Niemczech, to tam tez ja znajdziesz, skoro jej nie ma w polskich sklepach. Proste? Nie ma tych patelni takze we Francji ani niemieckich sklepach dla kucharzy, bo je swietnie znam i nikt tam tych patelni nie sprzedaje. Idz zatem do tureckiego sklepu i tam ja sobie kupisz. I skoncz reklame na forum.
    • Gość: mika Re: Żelazna patelnia IP: *.fbx.proxad.net 16.10.10, 14:13
      Bez przesady z tymi cenami patelni Turk, raczej tanie sa. Ceny zaczynaja sie od 13 euro (50zl)
      www.kochform.de/Turk-Eisenpfanne-mit-Stiel.htm
      www.kochform.de/m,Pfannen,Turk
    • Gość: mika Re: te droższe są kute z jednego kawałka IP: *.fbx.proxad.net 16.10.10, 15:45
      OK, ale jesli nie zamierza sie uzywac tej patelni do wbijania gwozdzi, to mozna kupic naprawde tania. Tansza niz wiekszosc dostepnych na rynku zarowno polskim jak i niemieckim.
    • Gość: mika Kryptoreklama! IP: *.fbx.proxad.net 16.10.10, 15:49
      Dwa watki o patelniach tej samej marki na forum Kuchnia kojarza mi sie wylacznie z KRYPTOREKLAMA!
      • megakomp Re: Kryptoreklama! 30.10.10, 00:30
        Raczej buzz marketing - marketing szeptany :).

Gość portalu: mika napisał(a):

> Dwa watki o patelniach tej samej marki na forum Kuchnia kojarza mi sie wylaczni
        > e z KRYPTOREKLAMA!
        • aggie8 Czy na pewno dobra? 03.03.11, 13:25
          A ja kupiłam taką patelnie na naszym allegro i wcale cena nie poraża, ale zajrzałam do tego wątku żeby wyrazić swoją opinie nie tyle na temat firmy Turk co patelni żelaznej w ogóle. Używam jej dopiero kilka miesięcy i nie codziennie więc może nie powinnam się jeszcze wypowiadać, ale jak na razie to średnio mi się podoba smażenie na tej patelni i jestem trochę rozczarowana. Na pewno nie jest to patelnia dla tych co chcą mniej tłuszczu używać. Tu trzeba sporo go lać. Patelnia zrobiła się czarna tak jak producent mówi, to niby patyna...Nie wiem, dla mnie to przypalony tłuszcz, który przy każdym smażeniu, szczególnie ten na ściankach gdzie nie ma oleju, bo przecież nie wleję oleju do patelni na pełno, pali się dalej i dymi. Jak zaczęłam porządnie czyścić tę patelnię to mi "patyna" zeszła i potem jedzenie zaczęło mieć taki metaliczny posmak.

Może ktoś, kto używa takiej patelni i jest zadowolony doradzi mi jak jej używać żeby docenić jej zalety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka