Gość: monikaa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.04, 21:07 MOIM ZDANIEM KAWOWY BAKOMA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: NAJLEPSZY JOGURT 14.03.04, 21:36 mam nadzieję, że mi się udało: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: NAJLEPSZY JOGURT 14.03.04, 21:37 nie udało się :-( później postaram się wrzucić ten link :-) l. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica może teraz ? 14.03.04, 21:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=6592831&a=6698008 Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: już 14.03.04, 21:42 oj! a ty zawsze taka zasadnicza! troszkę wątek powałkowałam, wielkie rzeczy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 10:39 to jest przepis Siostry imienia nie pamietam. 1litr mleka zagotować do ciepłego dodać 4łyżki cukru, 4 łyżki mleka granulowanego, 1 kubek jogurtu niesmakowego,to wszysto wymieszać szczelnie zakręcić i zawinąć by uczymana była dłużej temperatura. można dodawać smaki ,kawa,kakao,owoce,banany,truskawki,rodzynki. na drugi dzień jak śmietana można kroić. jakąś część zostawiamy i powtarzamy przepis od początku i tak co dzień jak ktoś lubi bo ja lubie i mam zasadę że wiem co jem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 10:41 przepraszam za "utrzymana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.itpp.pl 15.03.04, 10:52 Coraz częściej robię sama jogurt, ale bez mleka w proszku- w jakim celu jest ono dodawane? To mleko granulowane to chodzi o mleko instant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz żaden jogurt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 10:55 każdku kupny ma w sobie: - mleko w proszu (zawsze) - jakieś pektyny (bywa) - skrobie kukurydziane (bywa) - żelatyny (bywa) podobna maniera dodawania zgęstników zaczyna dotyczyć śmietan MNIE TO PRZERAŻA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:20 mleko w proszku granulowane,w jakim celu dodawane taki jest przepis nic tu ja nie udoskonalam z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: NAJLEPSZY JOGURT 15.03.04, 19:39 Byćmoże zabrzmi głupkowato, ale czym się różni mleko w proszku od mleka w proszku granulowanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:26 ja odpiszę głupkowato,mnie nie interesuje czym się różni, ja staram się przekazać wiernie przepis i nie robic kosmetyki, bo to nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
speni do KAPER'a 16.03.04, 10:02 Kurcze nie chodziło mi o to, myślałam, że może próbowałeś to robić i chciałam wiedzieć, jekiego tego mleka użyłeś. Przecież nie śmiałabym podważać czyjegokolwiek przepisu. Rozchodzi się jedynie o praktykę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: do Speni. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:46 czy w moim pisaniu była złość nieeeeee ja to robiłem tak jak w przepisie z mlekiem granulowanym i dodawałem kakao dla mojego podniebienia było"WYPAS" i tu akurat nic nie kombinowałem a jeżeli coś czasem udoskonalam po swojemu to zaznaczam że ja to robiłem tak atak i w tedy można próbować. Z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: do Speni. 16.03.04, 20:31 Byłam dziś w markecie i znalazłam mleko w proszku granulowane...i wszystko jasne w tym temacie. Pozdrowienia z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.itpp.pl 16.03.04, 07:51 Wydaje mi się, że mleko granulowane to to bez gotowania ( innstant), a tzw. w proszku to takie które trzeba gotować-dawne dla niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon mleko granulowane a mleko instant IP: *.it / 62.233.189.* 16.03.04, 18:16 Mleko granulowane jest zawsze odtluszczone(tylko z takim sie spotkalam). Mleko instant to cos zupenie innego. Proszek, ktory przypomina raczej smietanke do kawy i nie da sie z niego zrobic wielu rzeczy, np. bloku ;-) Ale to granulowane mozna faktycznie nazwac instant, gdyz nie wymaga gotowania. A jogurt i tak najlepszy wychodzi na pelnym mleku w proszku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.mtvk.pl 15.03.04, 11:44 Prawie wszystkie smaki Jogobelli i jagodowy Benefit Bakomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja A lubicie pianki jogurtowe Bakomy? IP: 153.19.112.* 16.03.04, 08:43 Ja bardzo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: A lubicie pianki jogurtowe Bakomy? 16.03.04, 09:58 Jak je skosztowałam to miałam wrażenie, że nic nie jem, ale może to właśnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
speni ojej 16.03.04, 09:59 Pomyłka, nie wiem czemu myślałam, że chodzi o pianki Danone. Przepraszam, Bakomy nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:42 Tylko Krasnystaw waniliowy, i tylko ich kefir jest pyszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:20 Kremowy Kokosowo migdalowy Bakomy. Jest the best! oraz truskawkowy i kawowy. Jogus waniliowy (od tego jestem uzalezniona:-) Jogus poziomkowy I pyszny byl taki kremowy z Lider Price, robiony bodajze przez mleczarnie z Sanoka, smaki: brzoskwiniowy, malinowy i truskwawkowy. Ale nie ma juz LP w moim miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: NAJLEPSZY JOGURT IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.03.04, 17:22 Pyszne sa Jogobelle, bardzo gęste i kremowe, a takie jogurty lubię nalbardziej. Lubię zwłaszcza bananową, kokos z mango i figową ze zbożami. Bakomy: kremowy Rafaello i kawowy do picia (pycha mocno zmrożony, zwłaszcza latem)i wiśniowy Premium. I jeszcze coś, co się nazywa Nutka, robione przez Fromako, ale tylko waniliowa, pycha. Szkoda, ze nie ma u nas jogurtów i deserów mlecznych Muller, te są wg. mnie bezkonkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: Aloesowy Onken n/t 17.03.04, 14:07 oo onken z jabłkiem i cynamonem mmmm :) a te pianki są piekielnie tłuste i nafaszerowane jakimś syfem :( jeżeli tłusty jogurcik, to przynajmniej Bakoma kremowy..minam!! Odpowiedz Link Zgłoś