julsza 30.03.04, 11:06 Widuje ostatnio w sklepach zielone liscie pod taka nazwa. Owszem, dodaja uloteczke z przepisami. Ale nadal nie wiem, czy przed konsumpcja to podgotowac czy mozna tak na surowo? I jaki to ma smak? I z czym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: Pak Choi IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 30.03.04, 11:33 na surowo pewnie mozna, ale najlepsze jest to: w zupach (dodawane na 2 minuty przed podaniem) w chinskich i innych "stir fry" dodane tez przed koncem gotowania (na minute czy dwie) makaronach i ryzu smazonym (dodac pod koniec smazenia, oczywiscie) gotowane na parze do momentu zwiedniecia lisci (gdy lodyga z lekka podgotowana lecz wciaz twardawa i chrupiaca (skropic sosem sojowym i olejem sezamowym, mozna polac maslem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Pak Choi IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 30.03.04, 11:46 zapomnialam o najlepszym.. w goracym woku podsmazyc ostre chili, sypnac lyzeczka cukru posmazyc przez 20 sekund wrzucic pokrojony pak choy. zamieszac pare razy, az zwiednie, skropic sosem rybnym (to zamiast soli)i wrzucic przecisniety przez praske czosnek. Zamieszac, pozostawic na ogniu przez nastepne 20 -30 sekund. Podawac natychmiast z ryzem. (mozna podawac jako dodatek albo jedyny dodatek do ryzu. Ja zwykle, nawet gdy mam w zasiegu reki jakies inne dodatki ograniczam sie tylko do tego zielonego. sprobuj Senin Odpowiedz Link Zgłoś