Dodaj do ulubionych

kozi ser...

13.10.10, 23:27
do jakich mięs pasuje? myślałam,żeby piersi z kurczaka lub schab nim nadziać,do czego jeszcze pasuje?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:34
      Do jagnieciny, wołowiny ..
    • bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:36
      Kozi ser raczej nie pasuje do nadziewania mies, zbyt szybko by sie "wylal" a mieso pozostaloby surowe.
      Kozi ser pasuje do roznych roznistych salatek, zapiekanek, mozna polozyc na pizzy, zrobic tarte z, ale do mies, jakos osobiscie nie widze i nie jest mi znany zaden przepis z uzyciem koziego sera z miesem, ale zawsze moge sie mylic:)
      • hermina1984 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:42
        No właśnie kiedyś dawno temu ,uraczono mnie na weselichu jakimś mięsiwem z kozim serem,nie pamiętam czy to schab był czy kurczak :(
        Ostatnio kozi ser upiekłam w cieśnie francuskim i całkiem fajnie to smakowało :)
        I tak jakoś na mięso mnie naszło,że może takie złe by to nie było .
        • bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:45
          A moze to byl owczy ser? bo ten jak najbardziej sie komponuje z miesiwem;)
          • hermina1984 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:52
            uuuuu,a wiesz,że może i tak :)
            ale ciasto francuskie już na pewno kozim "nadziałam"
            Zobaczymy,zrobię-spróbuję,napiszę co z tego wyszło ;)
            • hermina1984 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:52
              z jagnięciną spróbuję na początek.
              • bagatella Re: kozi ser... 14.10.10, 00:01
                Ja bym uwazala, jagniecina jest z natury troche "tlusta" tzn wydaje dosc duzo tluszczu z siebie i w polaczeniu z kozim serem, ktory dokladnie robi to samo moze ci wyjsc cos bardzo tlustego i mdlego, a szkoda jagnieciny, moze zrob obok jako dodatek grzanki z kozim serem?
            • bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:58
              Ale ciasto francuskie i kozi ser bardzo sie lubia, bez obaw, zalezy tylko co tam jeszcze dodalas, ale co by to nie bylo bedzie na pewno dobrze:)
              • 83kimi Re: kozi ser... 14.10.10, 11:56
                Jeszcze pytanie - jaki to kozi ser? Wszystko zależy od rodzaju. Ja najbardziej lubię świeży, a ten nadaje się właściwie tylko do zjedzenia na surowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka