hermina1984 13.10.10, 23:27 do jakich mięs pasuje? myślałam,żeby piersi z kurczaka lub schab nim nadziać,do czego jeszcze pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:36 Kozi ser raczej nie pasuje do nadziewania mies, zbyt szybko by sie "wylal" a mieso pozostaloby surowe. Kozi ser pasuje do roznych roznistych salatek, zapiekanek, mozna polozyc na pizzy, zrobic tarte z, ale do mies, jakos osobiscie nie widze i nie jest mi znany zaden przepis z uzyciem koziego sera z miesem, ale zawsze moge sie mylic:) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:42 No właśnie kiedyś dawno temu ,uraczono mnie na weselichu jakimś mięsiwem z kozim serem,nie pamiętam czy to schab był czy kurczak :( Ostatnio kozi ser upiekłam w cieśnie francuskim i całkiem fajnie to smakowało :) I tak jakoś na mięso mnie naszło,że może takie złe by to nie było . Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:45 A moze to byl owczy ser? bo ten jak najbardziej sie komponuje z miesiwem;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: kozi ser... 13.10.10, 23:52 uuuuu,a wiesz,że może i tak :) ale ciasto francuskie już na pewno kozim "nadziałam" Zobaczymy,zrobię-spróbuję,napiszę co z tego wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: kozi ser... 14.10.10, 00:01 Ja bym uwazala, jagniecina jest z natury troche "tlusta" tzn wydaje dosc duzo tluszczu z siebie i w polaczeniu z kozim serem, ktory dokladnie robi to samo moze ci wyjsc cos bardzo tlustego i mdlego, a szkoda jagnieciny, moze zrob obok jako dodatek grzanki z kozim serem? Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: kozi ser... 13.10.10, 23:58 Ale ciasto francuskie i kozi ser bardzo sie lubia, bez obaw, zalezy tylko co tam jeszcze dodalas, ale co by to nie bylo bedzie na pewno dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: kozi ser... 14.10.10, 11:56 Jeszcze pytanie - jaki to kozi ser? Wszystko zależy od rodzaju. Ja najbardziej lubię świeży, a ten nadaje się właściwie tylko do zjedzenia na surowo. Odpowiedz Link Zgłoś