Dodaj do ulubionych

dynia a kapusta

27.10.10, 15:00
Czy zupa dyniowa - wytrawna na mięsie podana jako krem z groszkiem ptysiowym pasuje do drugiego dania w postaci bigosu podanego w chlebie ?

I czy do tego pasuje coś jeszcze -jakaś sałata ?

Zwykle najpierw mam wenę , później składniki, teraz mam 5 łbów przez duże Ł kapusty i gigantyczną dynię na balkonie.

2 łby już opchnęłam, gołąbki zaplanowane na sobotę ,dziś słodko-kwaśny kapuśniak..
Obserwuj wątek
    • Gość: pasqda Re: dynia a kapusta IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 00:34
      A sałata ma być podana do zupy czy do bigosu? :)
      Mnie ogólnie do bigosu żadna zupa nie pasuje, traktuje go bardziej jak eintopf i już nie podaje go z innym daniem.

A dynia w chłodnym miejscu może sporo poleżakować:)
    • megakomp Re: dynia a kapusta 30.10.10, 00:23
      Kremowa zupa dyniowa i kwaśna kapusta w bigosie - chyba tylko kobieta w ciąży to zniesie ;). Zależy jak bardzo wytrawna będzie ta zupa i jakie kto ma upodobania smakowe, ale ja bym ją widziała raczej obok jakiegoś grillowanego kurczaka albo indyka niż obok bigosu :).
      • mhr-cs Re: dynia a kapusta 03.11.10, 19:07
        megakomp

nie w ciazy,
        ale bym to zjadla
        • megakomp Re: dynia a kapusta 04.11.10, 06:35
          Ja też jadam czasem dziwne połączenia, np. tuńczyka z puszki, a chwilę potem jogurt owocowy ;). Ale gościom już bym tak nie zaserwowała, a wydawało mi się, że tu chodzi właśnie o podanie obiadu gościom.
    • lykaena Re: dynia a kapusta 04.11.10, 13:17
      Otóz zrobiłam taki obiad, nikogo w ciąży nie gościłam ;)

Zupa była pikantna :krem z dyni z pomidorami z jalapeno, podałam ją z grzankami

Na drugie bigos z borowikami podany w chlebie do niego grillowana pierś wcześniej marynowana w pikantnej zalewie.
      Wszystkim smakowało, zniknęło błyskawicznie .
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka