Gość: Liska IP: 81.210.125.* 06.04.04, 17:02 Jak go zobaczyłam, po prostu nie mogłam się oprzeć podaniu linku: www.deliaonline.com/recipes/r_0000001393.asp Zobaczcie sami... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Creme caramel (ang) 06.04.04, 17:18 Kolorystycznie dziwny jakis. Powienien byc bez z brazem. No chyba, ze ta czerwien z komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: Creme caramel (ang) IP: 81.210.125.* 06.04.04, 17:21 :-)pewnie trochę podrobili zdjęcie, bo karmel w kolorze pomarańczowym to chyba tylko syntetyczny karmel, ale moim zdaniem przepis wygląda senssownie. Tylko skąd ja wezmę taką foremkę hmn. Odpowiedz Link Zgłoś
chris.b Re: Creme caramel (ang) 06.04.04, 17:39 Wygląda smacznie, to fakt... Kiedyś trafiłam na coś takiego w kawiarni- prawie mi ślinka leciała jak to przede mną postawili. Po czym spróbowałam i ... okazało się, że zupełnie mi to nie odpowiada:((( A kolory były takie miodowo-brązowe bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Creme caramel (ang) 06.04.04, 17:56 We Wloszech sa w sprzedazy foremki wlasnie do tego celu: aluminiowe, jednorazowe. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale poszukaj tam, gdzie rozne tacki aluminiowe jednorazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Creme caramel (ang) IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 06.04.04, 23:00 Nawet mozna zrobic w jednej wiekszej okraglej foremce, jak do tarty na przyklad- w Sylwestra tak podala creme caramel ta moja kolezanka-cukiernik.Kazdy odkroil kawalek i bylo w porzadku. Oj, bylo pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: Creme caramel (ang) 22.04.04, 07:27 poczytuje sobie stale zalegle watki i zatrzymalam sie akurat przy tym deserze, bo robilam i lubie. a robie w/g podobnego przepisu - foremki sa przeznaczone specjalnie do tego celu, ale ja pieke w nich takze pojedyncze porcje np. sernika, jak mam nadmiar ciasta. www.dlc.fi/~marianna/gourmet/17_5.htm i jeszcze troche teorii www.dlc.fi/~marianna/gourmet/cr_caram.htm Odpowiedz Link Zgłoś