Dodaj do ulubionych

Pytanie-makowiec

IP: *.star.net.pl 10.04.04, 16:24
Co zrobic żeby drożdżowy zawijany makowiec nie pękł w czasie pieczenia? Z
góry dziękuję za wszelkie wskazówki ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: Pytanie-makowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:30
      U mnie też był z tym problem. Dowiedziałam się później, że w piekarniku
      elektrycznym przez pierwsze 15 min. należy zostawić uchylone drzwiczki. to ma
      podobno coś wspólnego z parowaniem. Zadziałało i od tamtej pory wszystko jest
      o.k. Zyczę powodzenia i smacznego.
    • Gość: goska Re: Pytanie-makowiec IP: *.gizycko.mm.pl 10.04.04, 16:48
      Zgodnie z podpowiedzią koleżanki,która pracuje w cukierni(ciastkarni)makowce
      piekę w papierze do pieczenia.Zawijam całego makowca,piekę,a póżnie studzę w
      tym samym papierze.Makowiec jest soczysty i wilgotny,taki właśnie jak lubię.
      Pozdrawiam. :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka