speni 03.05.04, 12:20 Macie jakieś sprawdzone przepisy na marynaty nie muszą być wielce skomplikowane ale "ręcznie" robione nie z torebki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: W czym namoczyć schab na grilla ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 14:35 Schab -czy nie będzie to, zbyt wióraste na grila?No nie wiem.Nigdy nie próbowałam.Mogę Tobie podać marynatę "na karkóweczkę". 5 łyżek oleju 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki koncentratu pom. 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 2 łeżeczki słodkiej papryki sól,pieprz do smaku 2 łyzeczki octu winnego pomieszaj w tym mięso odstaw na dobę w lodówce.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 swinski rozmaryn IP: 61.149.95.* 03.05.04, 15:09 dwie glowki czosnku rozmiazdzyc w mozdziezu z lyzka soli morskiej i grubego pieprzu i czterema lub piecioma duzymi galazkami swiezego rozmarynu (listki zdzieram z galazek, te lamie lub kroje i wrzucam do marynaty) mieso nacieram (jak kto chce mozna dodac dodatkowo szpikowac czosnkiem) zalewam butelka piwa i zostawiam na trzy dni codziennie odwracajac (bo lubie) ta marynata jest niesamowicie intensywna mozna improwizowac z dodawaniem straczkow czili lub zalewaniem lekkim sosem sojowym (wtedy mniej soli) ale generalnie w prostocie geniusz jej jest smacznego nostromo p.s. tez mam watpliwosci schabowo grillowe, napisz jak sie uporalas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: W czym namoczyć schab na grilla ?? IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 15:18 www.google.pl/search?q=marynowanie+schabu&ie=ISO-8859-2&oe=ISO-8859-2&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś