zagussia 04.05.04, 10:59 czey ktos ma, jesli tak czy zadowolony? zelmer - fenomen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? 04.05.04, 13:39 Kupiłam rodzicom robota Zelmer, ten z największą ilością bajerów (cena ok. 700PLN)są bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 15:44 siemens 800 watów cudowny pół ara bazyli zmieli na pesto zagniecie 2 liko ciasta polkruchego na tarte sprawia wrazenie niezniszczalengo niewolnika Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: siemens 17.05.04, 19:57 daj znac czy w zestawie miałas mały blender- oni to nazywaja w instrukcji rozdrabniacz uniwersalny- bo u mnei tego nie było w pudełku? Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzystka Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? 04.05.04, 21:35 A ja choruję na Fenomena. Ma 1000 Wat. Jest silny. Zobacz na stronie www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:03 Jeśli szukasz silnego, to nie ma jak amerykański, legendarny, mikser planetarny KitchenAid - marki ze stuletni atradycją. Europejska wersja ma wprawdzie ok. 300 W max poboru mocy, ale to wcale nie świadczy o sile. Cała rzecz w konstrukcji - w bezpośrednim przełożeniu napędu silnika na narzędzia(nie ma strat mocy na paski czy łańcuchy, które mają inne miksery). Tu konstrukcja jest całkowicie metalowa, nie ma częsci plastikowych ani gumowych, nie ma elektroniki. Robot nie do zdarcia. Nastawiasz tylko prędkość i każda praca jest dla niego pestką. Narzedzia poruszają się ruchem planetarnym - co jest opatentowane niemal sto lat temu - rozwiązanie techniczne stosowane w maszynach do produkcji chleba. Miniaturowa wersja takiej maszyny do domu jest wreszcie dostępna w naszym kraju. KitchenAid wyręczy Cię w najbardziej pracochłonnych i żmudnych czynnościach przy przygotowywanie żywności, zwłaszcza ciast drożdzowych, na makaron, na pierogi itp. Gwarantowane. Z nim polubisz kręcić się po kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzystka Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? 04.05.04, 22:27 Uważam , że moc świadczy o sile i 300wat to jest za mało jak na robota,który musi uciągnąc ciasto drożdżowe. Spróbuj np. utrzeć ziemniaki twardsze lub chrzan. Ja w ten sposób zepsułam sobie sokowirowkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz KitchenAid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:29 jest piękny! ocieka chromem i emalią ale w polsce kosztuję tęgo jego cena jest z Cosmosu (pewnie duktuje ją polski dystryb) jak już to trzeba go sciagąć z Unii .. ;-) z NRFu Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzystka Re: KitchenAid 04.05.04, 22:46 Czy to znaczy , że ten nasz robot kosztuje mniej niż w Polsce. Napisz bo ja poważnie o tym myślę. Czekam tylko na premię bo z poborów toj akos nie starczy.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: KitchenAid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:52 ostatnie miesiące jedna euro drogie .. choc nadal tam taniej widzialem jakies oferty w sklepach w RFNie za mniej wiecej ... najniżej od 308 do 390 zaleznie od modelu i wyposazenia .. w Polsce widzialem oferte dilera to najtaniej bylo 2 tys ze sporym okładem ale nie wiem jakie modele byc moze brednie wypisuję trzeba w niemeickim google.de szukac sklepow wysylkowych, jest ich masa .. ich lektura daje pojecie jak bardzo jestesmy krojeni w RP w dziedzinie HIGHT-ENDu AGD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KitchenAid (Canada) IP: *.home.cgocable.net 05.05.04, 04:03 KitchenAid jest to marka obecna w wielu domach i nie jest to tylko opisywany mikser ale tez lodowka , pralka , suszarka , maszyna do zmywania i wiele innych urzadzen. Polecam wszystkim paniom , KitchenAid jest to jakosc i niezawodnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia ZELMER- fenomen, KASIA MPM, SIEMENS? 05.05.04, 08:34 TEZ MYSLAŁAM O FENOMENIE ALE ON NIE MA NP SOKOWIRÓWKI - ALE STYLISTYKA MI SIE PODOBA, A CHCIAŁABYM JUZ TAKI MOCNO WYPASIONY, NAJWIECEJ WSZYSTKIEGO MA KASIA MPM PRODUCT- TYLKO TA FIRMA TO SAMA NIE WIEM...A SIEMENS TO JAKI MODEL Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: ZELMER- fenomen, KASIA MPM, SIEMENS? 05.05.04, 08:54 Mam Kasię od 5 lat, od 4 używam jej non - stop. Jest bardzo fajna, choć akurat o skuteczności sokowirówki wypowiadać się nie mogę. Wyciskacz do cytrusów jest ok, wszystkie tarcze i końcówki też. Trochę ciężko pracuje jej się przy cieście drożdżowym. Bez Kasi nie wyobrażam sobie życia w kuchni :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? 19.05.04, 21:11 Przepraszam, czy możesz mi "Zagussiu" wyjaśnić co to znaczy "Krups", Czy to inna firma taka jak Zelmer? Właśnie chciałbym sobie kupić Zelmera Fenomen i nie wiem czy starego 880.0 czy najnowsze dziecko z serii "srebrna linia" 880.0 SL. Pomóż proszę Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: KRUPS, ZELMER robot wieloczynnosciowy? 20.05.04, 21:06 Już wiem, dzis widzialem Krupsa! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś