selica 20.04.11, 10:54 Po jakiemu to jest? I jak się czyta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: dulce de leche 20.04.11, 11:15 po hiszpańskiemu który znam baaaaaaaaaaardzo słabo (żeby nie napisać wcale) zatem nie powiem Ci njak się toto wymawia Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: dulce de leche 20.04.11, 11:26 To jednak koleżanka miała rację. 'Dulce' wymawiał jako 'dultse' a 'de leche' nie dosłyszałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: dulce de leche 20.04.11, 11:55 bagatella napisała: > dulSe de leccze No nie wiem, ja tego 'c' przed 'cz' nie widzę. education.yahoo.com/reference/dict_en_es/spanish/dulce education.yahoo.com/reference/dict_en_es/spanish/dé education.yahoo.com/reference/dict_en_es/spanish/leche Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: dulce de leche 20.04.11, 12:19 bagatella napisała: > Alez ty sie lubisz wiecznie czepiac:( Bardzo prosze, zebys przestala mnie atakowac personalnie. To, po pierwsze, nie jest forum od tego, po drugie - psuje to atmosfere, po trzecie - nie zycze sobie. > o jedno C za duzo? moj boze, co za skandal, niebywale > madry zrozumie, a czepialski bedzie nudzil i nudzil, hahaha hahaha, istotnie. Przy podawaniu prawidlowej wymowy to akurat arcywazne. Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: dulce de leche 20.04.11, 12:26 Wejdz na ta strone: Tutaj Skopiuj do okienka (calosc): dulce de leche dulce de leche dulce de leche dulce de leche dulce de leche dulce de leche i nacisnij "Genera el mp3". Oczywiscie wymowa bedzie lekko inna w zaleznosci od kraju. Ta która uslyszysz jest z Hiszpanii. W krajach Ameryki Lacinskiej bedzie lekko inaczej. J53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: dulce de leche IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.04.11, 15:02 Chyba najblizsze jest "dulse de lecie". Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: dulce de leche 20.04.11, 15:21 dokladnie tak <dulse de lecie> Odpowiedz Link Zgłoś