Gość: ania IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.04.11, 18:14 tak na szybko moze ktos wie, w ktorym masle jest najmniej soli / lub w ogole? z gory dzieki a. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x na świecie czy w konkretnym państwie? IP: *.unitymediagroup.de 25.04.11, 18:34 przeczytaj na opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: na świecie czy w konkretnym państwie? 25.04.11, 18:56 W Polsce to chyba większość jest bez soli. W UK na pewno wersje niesolone mają na pewno Lurpak i President. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: na świecie czy w konkretnym państwie? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.04.11, 20:03 w UK to sama moge naocznie sprawdzic, chodzi mi o PL, bede tu niedlugo i bedzie mi ono potrzebne. Jednak nie bede miec czasu zeby czytac wszystkie etykietki, wiec pomyslalam ze ktos moze takiego masla uzywa do pieczenia i bedze wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: na świecie czy w konkretnym państwie? IP: *.icpnet.pl 25.04.11, 20:43 Nie wiem, jak długo jesteś w UKeju, ale czy nie pamiętasz, ze w Polsce masła się generalnie nie soli? Solone jest raczej ewenementem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: na świecie czy w konkretnym państwie? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.04.11, 22:03 aha, no to dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: na świecie czy w konkretnym państwie? 28.04.11, 11:06 W Polsce nie ma problemu z masłem solonym, bo jest ono rzadkością i w razie czego jest podpisane. Problem jest natomiast z czymś innym: zawartością masła w maśle. Istnieje niesamowita ilość różnych miksów maślano - olejowych i często pakowane są dla zmyłki podobnie, jak masło znanych firm. Czasem nawet noszą nazwę "masło", co nie powinno mieć miejsca w takich przypadkach. Ale jak już widzisz nazwę "masełko (jakieś tam)", to możesz mieć pewność, że masło jest tylko jednym ze składników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: na świecie czy w konkretnym państwie? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.04.11, 20:00 x - dzieki za pomoc, bez ciebie nie dalabym rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nie ma za co, masło zazwyczaj leży obok siebie, IP: *.unitymediagroup.de 25.04.11, 20:39 i sprawdzenie zawartości soli wg informacji producenta zajmuje kilka sekund. W zależności od kraju, gdzie chcesz to masło nabyć. Zazwyczaj zapominają o tym poinformować w swojej pysze warszawiacy, ale wyobraź sobie, że nawet w stolycy nie ma aldi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x najmniej soli jest w maśle niesolonym IP: *.unitymediagroup.de 25.04.11, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: chwalmy za zapytanie w języku polskim ;) IP: *.icpnet.pl 25.04.11, 21:11 Trzy miesiące na emigracji- słabo mówić polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: chwalmy za zapytanie w języku polskim ;) IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.04.11, 22:05 no to ci wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella W PL to raczej zadkoscia jest maslo slone 25.04.11, 23:01 i nie rozumiem w ogole pytania , bardziej logicznym byloby pytanie dla mnie, ktore maslo jest slone czy solone, bo takiego w Polsce trudno dostac, a tak to kazde inne dostepne z natury soli nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: maslo bez soli 27.04.11, 21:13 Ty się Andzia bodnij w bułe ,albo nie, leć za mnie do sklepu sprawdzać jaka jest pojemność koszyka, bo nie wiem, czy mam wziąć 1 czy 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba_nta kup sobie normalne masło. IP: *.gdynia.mm.pl 28.04.11, 11:12 Minimum 82% zawartości tłuszczu i sklaruj. Będziesz zdrowsza. Odpowiedz Link Zgłoś