Dodaj do ulubionych

Co do tego podać?

19.06.11, 20:24
Za kilka dni mam urodziny dziecka. Na działce (oby pogoda pozwoliła). I teraz tak: standardowo planuję grilla, ale goście przyjadą dość wcześnie, za wcześnie by od razu rzucać się z tym grillem. Planuję lanczyk ;) na pewno zrobię młodą kapustkę, którą wszyscy uwielbiają no i tu się zaczyna problem. Co do tej kapustki? Goście mięsożerni, dla nas zrobiłabym po prostu michę sałatki, oni sałatki nie ruszą. Kurczak, karkówka i kiełbasa będą na grillu, odpadają mi więc np. pieczone skrzydełka. Może jakieś małe mielone kotleciki, zrobione na pikantnie? Na działce nie mam piekarnika, więc mogę albo zrobić w domu i tam podgrzać, albo robić tam, co w zasadzie sprowadza się do smażenia.
Chyba nieskładnie napisałam, ale się pogubiłam.
Poproszę o jakieś pomysły. Bardzo poproszę :)
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Co do tego podać? 19.06.11, 21:02
      A nie mozesz po prostu dodac do tej kapusty kielbasy? Nie przejedza sie, a będą mieli ukochana wkladkę miesną.
      • nisar Re: Co do tego podać? 19.06.11, 21:21
        Nie mogę, bo wtedy sama jej nie tknę :) Młoda kapusta ma prawo posiadać wyłącznie cebulkę na słonince rumienioną. Koniec kropka, NIC mięsnego w niej być nie może.
        • bene_gesserit Re: Co do tego podać? 19.06.11, 21:32
          Mozesz wiec zrobic dwie wersje: dla siebie i dla nich. Albo im podgrzewac z dodaną podsmazoną kiełbasa i po klopocie.
    • vandikia Re: Co do tego podać? 19.06.11, 21:57
      w takiej sytuacji zrobiłabym kapustę młodą tak jak robię dla mojego mięsożercy domowego i w ten weekend kolejny raz się sprawdziła
      na jedną główkę kapusty: 1 laska węgierskiej kiełbasy paprykowej (specyficzna jest, wytapia się z niej tłuszczyk i papryka, zostaje kruche mięso, do dostania w sklepach węgoerskich w Polsce i niektórych delikatesach), 2 cebule białe, pomidor bez skórki
      wszystko dusisz razem, możesz dodać ciut śmietany gęstej pod koniec, albo trochę piwa, albo nic.. , podajesz z ziemniakami młodymi w mundurkach albo białym pieczywem
      • Gość: dorotkah Re: Co do tego podać? IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.06.11, 00:23
        Moze zrob cos z wolowiny wieczorem na grillu,a kurczaka przenies na lunch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka