Dodaj do ulubionych

Szynkowarzenie

IP: *.com.pl 16.09.11, 10:24
Pomóżcie. Od wielu lat nie korzystałam z szynkowaru. zachęcona Waszymi wpisami zapakowałam przygotowany odpowiednio wsad i dziś muszę ugotować ale niestety stwierdziłam, że nie mam odpowiedniej wysokości garnka. Czy mogłabym wstawić szynkowar do piekarnika i nastawić na 85 stopni na 2 godziny, czy muszę lecieć po nowy odpowiedniej wysokości garnek?
Obserwuj wątek
    • mhr2 zrob poziomo, przeciesz zamkniety? 16.09.11, 11:37
      Gość portalu: Mucka napisał(a):

> Pomóżcie. Od wielu lat nie korzystałam z szynkowaru. zachęcona Waszymi wpisami
      > zapakowałam przygotowany odpowiednio wsad i dziś muszę ugotować ale niestety st
      > wierdziłam, że nie mam odpowiedniej wysokości garnka. Czy mogłabym wstawić szy
      > nkowar do piekarnika i nastawić na 85 stopni na 2 godziny, czy muszę lecieć po
      > nowy odpowiedniej wysokości garnek?
      • kosmopolitesiorbut Re: zrob poziomo, przeciesz zamkniety? 16.09.11, 11:48
        A może ma lewitować? Widziałaś kiedykolwiek szynkowary?
    • kosmopolitesiorbut Re: Szynkowarzenie 16.09.11, 15:33
      Powinno się udać. Ja jak zrobię za dużo wsadu nadmiar wkładam do zwykłego słoja, zakręcam i paruję razem z szynkowarem ok.3 godz. Jeszcze się nie zdarzyło żeby nie wyszło.
      • kosmopolitesiorbut Re: Jeszcze jedno. 16.09.11, 15:34
        Jeśli upierasz się przy piekarniku, włóż szynkowarkę do naczynia z wodą. Dla bezpieczeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka