calineczkazbajkii 23.09.11, 22:52 jaka część wołowiny najbardziej nadaje się do pieczenia coś co może być i na kanapki i ew, na obiad i jak długo pieczecie wołowinę ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y Re: Pieczona wołowina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 22:55 Rostbef - godzina na kilogram lub dluzej , jesli pieczesz w 80 stopniach, Wczesniej obsmaz na patelni, zeby zamknac włókna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Pieczona wołowina IP: *.adsl.alicedsl.de 24.09.11, 01:21 bzdury, nic sie nie zamyka, zadnych wlokien ani porow.mieso nie ma porow:)to podsmaazanie to jest karmelizacja sokow miesnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 godzina na kilogram lub dluzej , 24.09.11, 12:07 Gość portalu: y napisał(a): > Rostbef - godzina na kilogram lub dluzej , jesli pieczesz w 80 stopniach, Wczes > niej obsmaz na patelni, zeby zamknac włókna. sa wspaniale kawalki wolowiny do tego celu, niestety nie wiem czy kazdy kraj to zna, tzn.rzeznika ktory kroji odpowiednio?,u nas tez niestety nie kazdy to zna, szukalam roznych tlumaczen, niestety nie znalazkam Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: godzina na kilogram lub dluzej , 24.09.11, 15:33 w sklepach w których robię zakupy często jest " wołowina do pieczenia" upiekłam to ale mało ciekawe wyszło dlatego chcę wiedzieć jak się dokładnie nazwa dobry kawałek mięsa i poszukać gdzie indziej rzeźnika u mnie nie uświadczysz :( Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 moze zalezy od techniki pieczenia? 24.09.11, 16:06 calineczkazbajkii napisała: > w sklepach w których robię zakupy często jest " wołowina do pieczenia" > upiekłam to ale mało ciekawe wyszło > dlatego chcę wiedzieć jak się dokładnie nazwa dobry kawałek mięsa i poszukać gd > zie indziej > > rzeźnika u mnie nie uświadczysz :( > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c klikam na kosz IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 23:36 nieudolnie probujesz reklamowac swojego bloga, po prostu zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: klikam na kosz 24.09.11, 00:43 to już pytania nie można zadać ? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: klikam na kosz 24.09.11, 03:59 Można, ale bez spamu, naprawdę da się wypromować blogaska mniej żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: klikam na kosz 24.09.11, 15:33 w sklepach w których robię zakupy często jest " wołowina do pieczenia" upiekłam to ale mało ciekawe wyszło dlatego chcę wiedzieć jak się dokładnie nazwa dobry kawałek mięsa i poszukać gdzie indziej rzeźnika u mnie nie uświadczysz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss_rochester Wołowina do pieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 16:01 W Tesco lub w Intermarche kupuję łopatkę wołową.Mieso dobrze się kroi po upieczeniu i nie jest suche.Czasem kawałek trzeba zasznurować nitką bo łopatka bywa niekoniecznie zwarta.Piekę bez wcześniejszego obsmażania ale dobę przed pieczeniem obkładam przyprawami i cebulą i do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś