Dodaj do ulubionych

schabowe w jajku

IP: *.kamnet.pl 26.09.11, 18:08
Ostatnio jadłam na większej imprezie schabowe bez panierki z bułki tartej. Ponoć było tylko w samym jajku. Próbowałam zrobić w domu ale jajko spływało mi z kotleta. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak się takie kotlety robi? Były bardzo pyszne i soczyste ;)
Obserwuj wątek
    • squirk Re: schabowe w jajku 26.09.11, 18:21
      Gość portalu: zaba napisał(a):

> Ostatnio jadłam na większej imprezie schabowe bez panierki z bułki tartej. Pono
      > ć było tylko w samym jajku. Próbowałam zrobić w domu ale jajko spływało mi z ko
      > tleta. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak się takie kotlety robi? Były bardzo p
      > yszne i soczyste ;)

Pierwszy wynik z Google
      rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2009/08/kotlet-schabowy-w-jajku-zwany-rowniez.html
      a jest ich więcej.
    • hester83 Re: schabowe w jajku 26.09.11, 19:03
      to kotlet po parysku, panierowany w mące a potem w rozmąconym jajku. Mąka powoduje że jajko nie spływa z mięsa.
    • Gość: zaba Re: schabowe w jajku IP: *.kamnet.pl 27.09.11, 07:07
      Dziękuję za odpowiedzi :)
      • Gość: evro444 Re: schabowe w jajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 08:03
        zrób coś na kształt masy na omlet, rozstrzep jajko z mąką i odrobiną mleka tak aby uzyskać gęstą masę albo możesz rozdzielić żółtko od białka które osobno ubijesz
        • enita2 Re: schabowe w jajku 27.09.11, 20:35
          Zrobiłam dziśiaj na obiad.Wyszły pyszne.Lekkie i delikatne,dużo lepsze niż zwykłe, panierowane w tartej bułce.Spróbujcie,polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka