am55 08.10.11, 15:27 na coś nowego,niespotykanie smacznego,coś czego jeszcze nikt wcześniej nie ugotował,znudziły mi się już te wszystkie gulasze,kurczaki,zupki,sałateczki itp.Błagam wymyślcie coś nowego!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x opiekana tarantula lub szarańcza IP: *.unitymediagroup.de 08.10.11, 15:43 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: cały czas czekam 08.10.11, 15:54 Zamiast narzekać i czekać na litość sama wykaż się inwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: cały czas czekam 08.10.11, 16:09 żmija w galarecie bambus faszerowany glizdami szarańcza w cukrze szczury na słodko ropuchy w sosie własnym żabi skrzek z papryczką chilli karaluchy prażone zupa z komarów muchy smażone w głębokim tłuszczu jajka much a la kawior pająki w sosie śmietanowym bycze jądra w sosie musztardowym świńskie penisy w sosie chrzanowym galantyna z krowich uszu jak mi się coś przypomni, to dopiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: cały czas czekam 08.10.11, 17:13 jeszcze szczur z rozna a'la Shrek moze o brokule z zielonymi gasienicami nie wspomne, bo to juz normalka, jesli niepryskany Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 nic nowego, tylko z innych regionow swiata 09.10.11, 09:14 doral2 napisała: > żmija w galarecie > bambus faszerowany glizdami > > jak mi się coś przypomni, to dopiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: cały czas czekam 09.10.11, 11:30 Zupę z komarów to na jakimś obozie serwowali... Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: cały czas czekam 08.10.11, 18:46 widzialam artykul w polskiej gazecie , nie moge znalezc ponownie, ale juz nadchodzi szukanie protein na nowo w Europce : www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8739313/Roasted-crickets-and-toasted-ants-coming-to-you-courtesy-of-EU-research-millions.html Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: cały czas czekam 08.10.11, 19:05 Tylko uważaj żeby Cię nie rozdeptały. Bo tak czekając to masz szansę. Artykuły gazetowe mają to do siebie, że w większości przypadków pochodzą ze szmatławców. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: cały czas czekam 08.10.11, 19:38 siorbut, byc moze widzialam to w waszym szmatlawcu, nie przecze. orginalne zrodlo raczej szmatlawcem nie jest :-) milego wieczoru . Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: cały czas czekam 09.10.11, 10:25 am55 probowalas kuchni molekularnej ,gdzie moze miec kolor pomaranczowy , a pomarancza w kolorze buraczkowym rowniez burakiem smakuje ? tu jedna zwielu sugestii www.youtube.com/watch?v=OlJKpt74TvI&feature=results_main&playnext=1&list=PLADF9B3A70728363F Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: cały czas czekam 09.10.11, 10:28 mialo byc : gdzie burak moze miec kolor pomaranczowy... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: cały czas czekam 09.10.11, 20:09 am55 napisała: ,.Błagam wymyślcie coś nowego!! Ja tam aż Ty coś wymyślisz Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: cały czas czekam 10.10.11, 02:36 kup duze tortille, biale lub pelnoziarniste i ser Filadeflia (zaden smakowy, zwykly) posmaruj tym tortille na to poloz kawalki resztek miesa pieczonego jakie chcesz najlepiej kurczak z grilla albo szynka, szynka z kury, itd itp plasterki: ogorek zielony papryka czerwona swieza pieczarka awokado jak kto lubi to cebula starta swieza marchewka liscie mlodego szpinaku moga tez byc liscie burakow lisciowych, zielonych z czerwonymi prazkami zamiast posyp startym srednio ostrym cheddarem dodaj jakies przyprawy, np chili, majonez lub co lubisz zawin wrzuc do pzypiekacza na toasty albo Panini nie przyciskaj zeby nie peklo przypiecz ladnie zjedz zrob jeszcze Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: cały czas czekam 10.10.11, 03:15 Pamietam jakis historyczny opis rzymskiej uczty - na przystawke podano woszczynę z ucha wołu z rzezuchą. A calkiem niedawno widzialam film o mieszkancach nieurodzajnych ziem Afryki, ktorzy jedli doslownie wszystko, bo nie bardzo mieli wybor. Mieli to szczescie, ze nad zamierajacymi jeziorkami swoje tarło regularnie odbywaly miliardy malenkich owadow, odpowiednikow naszych jętek. Pomyslowi Afrykanczycy machaja w kłebach muszek nasmarowanymi tluszczem wiadrami i zbieraja to, co sie do nich w srodku przykleiło. Po jakims czasie mozna nazbierac calkiem duzo tych jętek - na tyle, ze da sie je uklepac w szare burgery, uprazyc na ogniu i zjeść - sa chude, ale za to maja duzo bialka, wiec sa bardzo odzywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: cały czas czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 15:45 Bene, proszę! Akurat jadłam, kiedy czytałam Twój post Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Zupa rybna.... 10.10.11, 10:49 Przydalby sie opis jak ugotowac taka zupe w sposob pozwalajacy na latwe pozbycie sie osci bez zbytniego rozdrabniania kawalkow ryby, bazujac na tanszych (leszcz, fladra) gatunkach ryb :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zupa rybna.... 10.10.11, 19:46 doral2 napisała: > wyfiletować. Zostaja male osci. To nie tunczyk czy inne duze ryby z wylacznie duzymi, latwo oddzielajacymi sie osciami. Polubilem je smazone, smaze wlasnie filety i wydlubuje jednak przy jedzeniu sporo osci. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Zupa rybna.... 10.10.11, 19:55 Bierzesz pęsetę i cierpliwie wyciągasz. Da się zrobić z każdą wymienioną przez Ciebie rybą. Oprócz karpia (nie wymienionego). Uwielbiam tę cholerę panierowaną w bułce tartej i z zasmażanymi na maśle pieczarkami ale już dawno przestałem walczyć z ośćmi. Jednak zupa rybna powinna być gotowana z kręgosłupami i łbami...Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zupa rybna.... 11.10.11, 09:27 Ech...nie mam cierpliwosci do pesety.... Zupe zostawie sobie na dalsze perspektywy. Na razie moim przebojem ostatnich miesiecy zostaly ryby smazone na mocnym ogniu na zeberkowanej patelnu grillowej , po uprzednim osoleniu i mocnym opruszeniu pieprzem filetow. Bez panierek (odchudzanie). Na talerzu skrapiam cytryna. jak dotad najlepszy byl miętus - niesamowicie smaczna ryba. Nie pisz o kapiach bo dostaje slinotoku - na Swieta wciagamy w 4 osoby 6-9 sztuk smazonych w ciescie nalesnikowym, wystawiajac kolejne dzwonka na stol od Wigilii przez całe Swieta do sniadan i kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin niezly trolling, dzidzia.... IP: *.dyn.iinet.net.au 11.10.11, 12:21 bo przeciez wiadomo (znam z autopsji ;P ) kucharze i kuchciki sa posiadaczami najwiekszych "ego"na swiecie, wiec sie zaczna wprost przescigac w pomyslach... gratulacje , inteligentne trollowanie ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś