kozak_k
11.11.11, 23:11
Musze wprowadzić dietę dla 2 letniego syna polegającą na wyeliminowaniu na okres minimum 3 m-cy nabiału (masło dozwolone), cukru we wszystkich postaciach i białej mąki, ryżu.Oprócz tego rezygnujemy ze słodkich owoców: winogron, pomarańczy, mandarynek, brzoskwiń, moreli, sliwek, gruszek, owoców suszonych.
Zabronione produkty sojowe i wieprzowina.
Dieta restrykcyjna i wywracająca moje gotowanie do góry nogami ale albo dieta albo silne leki źle wpływające na wątrobę. Potrzebuję pomocy, konkretnych pomysłów i inspiracji bo nie wiem jak mam to ugryźć.
Zamiast cukru użyję ksylitolu ale co z mlekiem i mąką? Nie umiem bez tego gotować
Po tych 3 m-cach pomalutku będziemy rozszerzać dietę (niepokoi mnie właśnie nabiał czyli wapń, ale może damy jakoś radę.)
Dla mężą tez mam oddzielną dietę bo choruję na dnę moczanową więc wybieramy produkty z niską zawartością szczawianów - jeśli ktoś ma propozycję chętnie poczytam.
Odechciewa mi sie gotować bo każdemu trzeb co innego podawać a z dostępnością wielu produktów zastępczych na prowincji jest trudno.