zia86
18.12.11, 18:32
Witajcie!
W tym roku organizujemy składkowego sylwestra i mnie przypadło ogarnięcie kuchni. :) Mam już dużo różnych pomysłów, ale mam problem z ilością, jedni mówią, że liczę za dużo inni, że za mało. ;) Chciałabym poprosić Was o radę, oraz o spojrzenie krytycznym okiem na menu, za dużo, za mało różnorodne, czy może w sam raz?
Mają być same przekąski, ponieważ w miejscu gdzie odbędzie się impreza nie ma dostępu do kuchni. Menu policzone na 15 osób, większość par, mamy w towarzystwie wegetarian, mięsożerców i rybożerców. ;) Impreza jest taneczna. :) Nie będę wszystkich potraw wykonywać sama, więc jeszcze nie wszystko wiem.
1. Mini kanapeczki(crostini) - 160 sztuk
- Wątróbka z kurczaka z konfiturą z pigwy - 20
- Ser kozi z suszonymi pomidorami - 20
- Indyjska pasta z ciecierzycy - 20
- Ricotta z gruszką i z orzechami - 20
- Pomidory z bazylią i czosnkiem - 20
- Cytrusowy kurczak z parmezanem
- Prosciutto z figą, podlane Porto
2. Parówki w cieście francuskim(zamówione przez gości Halloweenowych ;)) - 45 sztuk
3. Gravlax na placuszkach ziemniaczanych - 30
4. Jajka faszerowane - 32
- Wasabi - 16
- Musztardowe na ostro - 16
5. Schab z boczkiem
Do tego chciałabym zrobić taki wiejski, męski kącik. ;) Z jakimiś ogóreczkami do zagryzki itd.
6. Kulki serowe w trzech smakach
I tutaj mam problem, czy zrobić 3, czy może 6?
7. Muffinki z cheddarem, chorizo i pomidorkami - 30
8. Mini calzone - 30
Wege - 15
Mięsne - 15
Nie moja potrawa więc nie wiem dokładnie z czym będą poszczególne wersje.
9 Koreczki, tutaj też nie wiem ile będzie, koleżanka powiedziała mi, że jak zrobią to zobaczą ile wyszło. :)
10. Sałatka gyros
11. Sałatka
12. Chciałabym jeszcze zrobić nadziewane liście cykorii, podoba mi się ten przepis - klik, ale raczej mięsa nie znajdę, a nie wiem czym można by zastąpić. ;)
Do tego słodkości:
1. Pierniczki
2. Tort(mój urodzinowy czekoladowy)
3. Sernik z mascarpone, ten co zrobiłam na Mikołaja, chciałam zrobić w dwóch wersjach, białej i czekoladowej, ale ostatnio znalazłam super przepis na ciasto makowe z pomarańczami(właśnie robię do niego konfiturę pomarańczową :D) i nie wiem co wybrać.
4. Ciasto.
Co myślicie?
Najbardziej nie wiem, czy nie jest za mało kanapeczek, bo to schodzi dość szybko.