floress 19.12.11, 13:09 Czy kompot z suszu, przygotowany kilka dni wcześniej, można przechować w lodówce? Nie straci na smaku i aromacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: kompot z suszu 19.12.11, 13:26 mozesz przechowac w lodowce, ale nie w metalu szklo lub ceramika, inaczej zmieni posmak Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: kompot z suszu 19.12.11, 13:27 Czyli folia alu też odpada do przykrycia? A zwykła folia spożywcza? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: kompot z suszu 19.12.11, 18:53 Zalezy co masz na mysli pisząc ,,kilka dni,, Jezeli ugotujesz go w piatek, to bedzie bardzo dobrze. Zdąży nabrac aromatu i dobrze wystygnąc. Moim zdaniem nie ma powodu, zeby kompot gotowac wcześniej, bo nie ma przy nim żadnej pracy, wrzucasz owoce do gara, zalewasz wodą i sam się gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: kompot z suszu 21.12.11, 14:02 Kilka dni, to kilka dni ;) Od 2 do 10. W piątek to jest dzień przed, a nie kilka dni. Roboty nie ma, ale duży gar potrzebny. Ale już poradziłam sobie z tym problemem i będę robić jednak w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 dlaczego? 21.12.11, 14:50 floress napisała: > Czy kompot z suszu, przygotowany kilka dni wcześniej, można przechować w lodówc > e? Nie straci na smaku i aromacie? nawet to zajmuje czas? Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: dlaczego? 21.12.11, 19:25 Nie, jak pisałam wyżej, nie zajmuje czasu, ale potrzebny jest duży gar. Jak do wielu innych potraw na Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
ajer2 Re: 21.12.11, 22:57 Dla mnie traci smak i aromat.Jednak każdemu co innego smakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś