Gość: mala IP: *.toya.net.pl 05.01.12, 16:15 Dziewczyny czy korzystacie/korzystalyscie z przepisow znajdujacych sie w roznych kolorowych pisemkach? Mozecie jakies gazety polecic z przepisami ktore sie udaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cucinissima Re: Przepisy z gazet 05.01.12, 16:43 Z obcojezycznych moge polecic La Cucina Italiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 to nie swiat? 20.01.12, 16:10 cucinissima napisała: > Z obcojezycznych moge polecic La Cucina Italiana. warto poznac wszystko, nie tylko bela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Przepisy z gazet IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 17:49 "Kuchnia" - robiłam już mięsa, ciasta i zupy. Zawsze się udają idealnie, bez kombinowania. Mogę polecić w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Przepisy z gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 20:00 bardzo fajne są przepisy z miesięcznika PANI - nietypowe raczej dania ale smaczne i udają się; nie polecam natomiast miesięcznika Moje Gotowanie ( nie dość że przepisy są raczej kiepskie - mało oryginalne, w zasadzie samemu można większość dan wymyślić, to dodatkowo od tego miesiąca ponad dwukrotnie podniesiono c cenę ( z ok. 3 zł na 7,99 niby grubsze i na lepszym papierze); zaznaczam, że ja tylko gotująca, nigdy nie piekę żadnych słodkości i nie znam się na przepisach na ciasta, torty...... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Przepisy z gazet 06.01.12, 00:00 z polskich Kuchnia, Moje Gotowanie (chociaż miałam sporą przerwę w kupowaniu tego ostatniego tytułu bo zdecydiwanie w niej za dużo było reklam i "artykułów sponsorowanych") i Sól i pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirabelka Re: Przepisy z gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.12, 00:23 A ja najbardziej lubię gazetkę wydawaną co 3 miesiące "To jest pyszne". Dwa razy tylko przejechałam się na ich przepisach na ciasta, ale wszelkie inne dania które wypróbowałam (a było ich wiele) były pyszne. Kosztuje chyba 5,99 Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Przepisy z gazet 06.01.12, 01:08 najczesciej gotuje z Canadian Living , bywa ze wracam do starych numerow, by przecwiczyc inne przepisy - wszystkiego naraz sie nie da :) kiedys Poradnik Domowy, najczesciej wersja broszurkowa rowniez Kuchnia z ciekawosci przegladam rowniez Ricardo i Coup de pouce - ale rzadko z nich gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 ogladam, biore inspiracje 06.01.12, 11:25 Gość portalu: mala napisał(a): > Dziewczyny czy korzystacie/korzystalyscie z przepisow znajdujacych sie w roznyc > h kolorowych pisemkach? > Mozecie jakies gazety polecic z przepisami ktore sie udaja? nawet niektore przepisy widze na GP, oczywiscie to nie jest zabronione bo u nas leza w kazdym sklepie, osobiscie nie gotuje z przepisow dokladnie, ale zdjecia uwielbiam, jakos pamietam i pruboje cos podrobic na "oko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Re: ogladam, biore inspiracje IP: *.ennet.pl 06.01.12, 12:10 Najczęściej robię z przepisów zamieszczanych w Poradniku Domowym. Acha i w Tinie są łatwe przepisy.Też kilkakrotnie z tego pisma korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena541 Re: ogladam, biore inspiracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 14:07 comiesięcznik-Przepisy czytelników i Przyślij przepis,kosztują tylko 0,99 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawdzilam to Re: Przepisy z gazet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 15:41 Ja kupuje wiele gazet,bo nie mam telewizora. Przegladam przepisy i wyryam/wycinam te,ktore brzmia ciekawe. Potem probuje je po koleji :) Ulubione pisma calosciowo poswiecone gotowaniu to Kuchnia i ostatnio Polska Gotuje. Polecam tazke dodatki Pani Domu. --- www.sprawdzilamto.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: Przepisy z gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 18:10 Bardzo lubiłam Smaki i Aromaty, mam wszystkie numery, przeglądam i korzystam. Ale najwięcej z GP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majala Re: Przepisy z gazet IP: *.rzeszow.mm.pl 06.01.12, 19:53 O tak, Smaki i Aromaty to było to. Świetne przepisy, pięknie wydawane, świetne felietony kulinarne. Też mam wszystkie numery. Szkoda, że od dawna się nie ukazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
laurii Smaki i Aromaty 07.01.12, 15:11 Genny i Inni pamietajacy Smaki i Aromaty to rowniez moje ulubione pismo... Biblia poczatkow samodzielnego gotowania ... Od lat juz szukam kogos, kto ma pierwsze numery, ja odkryłam SiA dopiero od nru 4 (18) z 2000 ( na okładce "Gruszki. Miłość kucharza" :) ) Bardzo byłabym zobowiązana za przeslanie kopii kilku wcześniejszych numerów... nie śmiem prosić o całość... :) SKany czy nawet najprostsze fotki... Mogę się zrewanżować pieniężnie, kopiami numerów późniejszych, nalewką aroniową, kopiami Essen und Trinken (wiele numerów), oprowadzaniem po Wrocławiu, no nie wiem, czym jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: Smaki i Aromaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 20:43 Postaram się coś zrobić, ale dopiero pod koniec stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Przepisy z gazet IP: *.toya.net.pl 10.01.12, 11:07 A z takich zwyklych kolorowych gazet korzystalyscie np przyjaciolka, pani domu, dobre rady itp? Ciekawe czy sie udaja takie potrawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Przepisy z gazet IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 11:38 Raz czy dwa przeglądałam którąś z tych kolorówek (ale za nic nie pamiętam którą) i włos mi się na głowie zjeżył jak zobaczyłam przepis na zupę (pieczarkową bodajże), który zawierał: - zupę w proszku, - kostkę rosołową, - vegetę "do smaku". Odpowiedz Link Zgłoś
panipoirot Re: Przepisy z gazet 13.01.12, 10:49 Bistro Kobieta i zycie z tych gazet biore inspiracje na szybkie obiady i przekąski :) w grudniowym Bistro świetny przepis na sałatke ze sledzi ( z porami i jablkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 03:09 Gość portalu: pasqda napisał(a): > Raz czy dwa przeglądałam którąś z tych kolorówek (ale za nic nie pamiętam którą > ) i włos mi się na głowie zjeżył jak zobaczyłam przepis na zupę (pieczarkową bo > dajże), który zawierał: > - zupę w proszku, > - kostkę rosołową, > - vegetę "do smaku". Mnie się parokrotnie włos zjeżył na zupełnie naturalny skład podany w przepisie - dalej już nie czytałam, bo niezależnie od sposobu przygotowania, to nie miało prawa być dobre :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Przepisy z gazet 14.01.12, 03:11 taie galaretki bywaja bardzo zdradliwe - probowalam na bazie wodki, champana i bialego wina - kazdy alkochol osobno oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 masz racje, 14.01.12, 10:59 roseanne napisała: > taie galaretki bywaja bardzo zdradliwe - probowalam na bazie wodki, champana i > bialego wina - kazdy alkochol osobno oczywiscie ja bym nawet nie probowala, Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 09:11 kiedy mieszkalam w Polsce jeszcze podgladalam 'Poradnik Domowy', przepisy ktore tam byly przedstawiane przez czytelnikow wyprobowywalam, prawie zawsze sie sprawdzaly do dzisiaj mam wycinki z tych gazet i korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Przepisy z gazet 15.01.12, 11:33 Kiedys mama moja zbierała przepisy z "Kobiety i życia"; mamy juz nie ma 40 lat a mnie te przepisy zostały i czasem do nich zaglądam; czasem sa bardzo fajne... :-) Odpowiedz Link Zgłoś