Dodaj do ulubionych

Lubelle - fajna stronka

07.06.04, 10:34
całkiem przyjemna stronka, przepisy zróżniocwane pod kątem czasu
przygotowania, zaawansowania gotującego, kaloryczności...
www.lubella.pl/index.html?action=MainPage
mam nadzieję, że to dopiero początek, i że stronka się rozwinie, bo zapowiada
się naprawdę ciekawie :-))
Obserwuj wątek
    • lunatica LubellA - oczywiście, przepraszam :-)) n/t 07.06.04, 10:34

• marghot Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 10:40
      Lunatico, a jadlas ich makarony? jak sie prezentuja smakowo i cenowo?
      Tak sobie mysle, ze wartoby wspierac polskie firmy, ale nei wiem jak z jakoscia.
      Kupilam kilka razy spaghetti Sulma i jakos nie w 100% jestem zadowolona.
      A przepisy ciekawie zaprezentowane
      • giezik Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 10:42
        mimo zmiany wizerunku i wprowadzenia nowych makaronow jakos nie moge sie przekonac, zeby sprobowac. Mialem nieprzyjemnosc kilka razy probowac (nie u mnie) i byla to rozgotowana breja (i to nie byl problem zbyt dlugiego trzymania, raczej tego ze nie uzywano "twardej" mąki"

No ale moze cos sie zmienilo
        • krasnowo Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 11:12
          Ostatnio kupiłam makaron spaghetti tej firmy i jestem b. zadowolona wyszedł al
          dente i w smaku bardzo ok, tylko praktycznie trzeba stać nad garnkiem, bo
          szybko jest gotów.
      • brunosch Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 11:53
        Omijam Lubellę wielkim łukiem od czasu, gdy z cedzaką na talerz zamiast
        makaronu wyleciała "materia miękka i podatna". Nawet jeśli będą się w piersi
        bić, że stosują twardą przenicę - wolę jednak kupować makarony włoskie a z
        polskich Malmę, która moim zdaniem - jest bez zarzutu.
        • krasnowo Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 12:13
          niestety - wydaje mi się, że makaron należy pilnować podczas gotowania - moja
          teściuwa gotuje wprawdzie świetnie, z makaronów przeważnie kupuje Tylko Barillę
          i Malmę - makaron zawsze u niej jest rozgotowany...
          • marghot Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 12:16
            krasnowo napisała:

> niestety - wydaje mi się, że makaron należy pilnować podczas gotowania - moja
            > teściuwa gotuje wprawdzie świetnie, z makaronów przeważnie kupuje Tylko
            Barillę
            >
            > i Malmę - makaron zawsze u niej jest rozgotowany...

pilnowanie, pilnowaniem, lecz makarony wytworzone nie na bazie twardej mąski
            mają tendencję do rozgotowywania np. w wierzchniej warstwie, podczas gdy środek
            jest ok.
            • brunosch Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 12:27
              Bywa gorzej - makaron sie rozgotuje, a środek pozostaje twardy - takie cuda
              zdarzają się Lublelli
              • Gość: krasnowo Re: Lubella - fajna stronka IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 15:48
                no i tu się nie zgodzę - jak już pisałam używam spaghetti Lubelli i jest
                b.porządku, jędrne i elastyczne, co do innych rodzajów ich makaronów - nie
                wiem, bo nie robiłam.
          • linn_linn Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 13:50
            Byc moze tesciowa nalezy do osob, ktore uwazaja blednie, ze makaron rozgotowany
            jest zdrowszy na zoladek. Jest natomiast dokladnie odwrotnie.
            • brunosch Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 14:05
              Kiedyś podsłuchałem w sklepie rozmowę kobiety ze sprzedawczynią o makaronie -
              "że szuka takiego dobrego, co można go ugotować, a nie jak te nowe makaron
              osobno, a zupa osobno".
              groza ogarnęła mnie na myśl, że pewnie rozgotowuje makaron w takim pachnącym,
              złotym rosole.
              • Gość: giezik Re: Lubella - fajna stronka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 14:28
                taaa, bo al dente to przecież surowy jest
              • Gość: anek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 09:00
                troche rozumiem te panie :) bo ja uwielbiam pomidorowa z ryzem takim kompletnie
                rozgotowanym.. pewnie dziecinstwa smak jest taki kuszacy bo normalnie ryzowej
                breji do ust nie biore :) tylko sypki lekko twardy

a makaron do rosolu to ostatnio 'uwazam' tylko recznie robiony albo lane
                ciasto :) wiec albo al dente albo ciapka:)
            • Gość: krasnowo Re: Lubella - fajna stronka IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 15:52
              nie wiem co uważa, ale słyszałam na własne uszy, że wiecznie serwuję
              niedogotowany makaron :)))
              • linn_linn Re: Lubella - fajna stronka 07.06.04, 16:40
                Osobom, ktore zaczynaly gotowac x lat temu trudno jest przyzwyczaic sie do
                makaronu "al dente". Najlepiej daj jej cos do poczytania na ten temat: makaron
                al dente jest latwiej strawny / wbrew pozorom /.
    • nina_31 Re: Lubelle - fajna stronka 07.06.04, 15:05
      Strona fajna, ale makarony beznadziejne. Omijam szerokim łukiem.
      Kupuję eksperymentalnie różne włoskie w Bomi albo w Piotrze i Pawle, a jako
      żelazny zapas mam Malmę. Są naprawdę świetne.
      • Gość: Maria Re: Lubelle - fajna stronka IP: 213.199.253.* 07.06.04, 15:36
        Makarony Lubelli gotuje się tylko 5 minut i ani pół minuty dłużej. Nie
        rozgotowują sie i nie lepią. Poza tym przyjżyjcie się dokładnie z jakiej mąki
        są produkowane makarony Lubelli. "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy".
        Pozdrawiam - Maria
        • coralin Re: Lubelle - fajna stronka 07.06.04, 16:25
          Gość portalu: Maria napisał(a):

> Makarony Lubelli gotuje się tylko 5 minut i ani pół minuty dłużej. Nie
          > rozgotowują sie i nie lepią. Poza tym przyjrzyjcie się dokładnie z jakiej
          mąki
          > są produkowane makarony Lubelli. "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u
          spódnicy"

Z takiej samej jak Barille i inne polecane tu. Technologia też ta sama. Nigdy
          mi się nie rozgotowały. Smak i jakosć znakomita. Mam na myśli makarony do
          sosów, bo nie wiem moze i Lubella produkuje inne (np do "polskich" rosołów)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka