Dodaj do ulubionych

braun - przystawka do siekania lodu i....

17.03.12, 23:01
co dalej?
Jest to jedyna czesc z zestawu blendera, ktorego nie uzywalam ani razu. Reszte (mam kompletne wyposazenie) uzywam intensywnie.
Dzisiaj, podczas porzadkow w szafce, wpadla mi ta czesc w lape. No i sie zastanawiam, co by tu zrobic. Macie jakies pomysly???Jakies przepisy? Czy da sie zrobic granite? Lody???(no, takie cos, lody - sensu lato - przypominajace, by byc scislą)
Nawet nie wiem, jak to to sieka lód. (Lod bede miala jutro)
Obserwuj wątek
    • kocila Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 17.03.12, 23:07
      Do drinków typu mojito, lemoniady, mrożonej kawy itp.
      • mhr2 Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 18.03.12, 10:22
        jak ma duza ilosc tych kostek lodowych, to mozna zrobic
    • ania_m66 Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 17.03.12, 23:07
      normalnie sie sieka. wkladasz ta przystawke do wiekszego pojemnika do siekania (oczywiscie noz do siekania wyjmujesz), wsypujesz garsc lodu. zamykasz pokrywe i naciskasz start :)
      "snieg" z lodu spada na dol pojemnika. jest przy tym sporo halasu. nic innego oprocz lodu nie probowalam
      • momas Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 17.03.12, 23:10
        aha - to raczej frakcja "śnieg"
        jakos sie spodziewalam grudek...
        • ania_m66 Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 17.03.12, 23:16
          no nie, sa grudki, ale naprawde niewielkie. sprobuj sama, nic to nie kosztuje.
    • roseanne Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 17.03.12, 23:24
      margerite zrob :)

tequila, limetki , troszke cukru i lod
      rozbijasz do konsystecji prawie plynnej, wciaz powinny byc wyczuwalne drobinki lodu

albo sorbet jakis
    • Gość: kaska Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 18.03.12, 00:07
      300g mrozonych malin,jagod lub innych drobno pokrojonych i zamrozonych owocow,1 jogurt,puszka slodzonego skondensowanego mleka(z lodowki) to wszystko do blendera ,nacisnij paluszkiem na wlacznik i ............ za moment masz wspaniale lody na gorace dni.Do degustacji zaraz,nie zamrazac.
    • Gość: senin Pina Colada! IP: *.dyn.iinet.net.au 18.03.12, 00:11
      ja mam tylko wysoki kubel do ktorego wsypuje lod i pakuje blender z przystawka od gory lekko dociskam i juz. Moj tnie na grudki - ale nie jest to Braun
    • qubraq Re: braun - przystawka do siekania lodu i.... 18.03.12, 09:48
      Ja mam Multiqiuck MR 5550 CA - bez kruszarki do lodu ale jakos nigdy nie potrzebowałem czegos takiego... Moje mlodsze dziecko pomaga mi w likwidacji szpargałów i przydasiów z chałupy pytaniem: "...a musisz to mieć?"... i skutkuje :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka