Dodaj do ulubionych

schab faszerowany jakiś inny

IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 20:14
Chciałabym na święta, dla odmiany (ruski rok nie robiłam) upiec kawałek faszerowanego schabu. Ale z czym, żeby to nie były owoce, orzechy albo grzyby? Myślałam o szpinaku i przepiórczym jajku, albo jajka przepiórcze i szparagi? Albo coś, co mi w ogóle nie przychodzi do głowy?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: schab faszerowany jakiś inny 26.03.12, 20:51
      *suszone pomidory (albo paski papryki, suszonych pomidorow w pesto - schab mozna naszpikować czosnkiem i zamarynować we włoskich ziołach);
      *oliwki i kapary (doprawione musztardą plus np zielony pieprz albo sos/marynata z zielonego pieprzu);
      *ew nadzienie z mięsa (mielonej wieprzowiny ze szczypiorkiem i skorka cytryny plus dobra wędzona szynka/bekon)
      *coś pan-azjatyckiego (ale do glowy przychodzą mi wyłacznie slodko-slone mieszanki z owocami, wiec pewnie odpada)
      *albo bezpretensjonalna, wiosenna mieszanka swieżych zielonych liści (koperek, natka, szczypiorek, mięta, troche szpinaku, rukoli i co ci tam przyjdzie do glowy - szałwia? majeranek? rozmaryn?, zmiksowane plus ew troche tlustego serka kremowego/koziego).
      • Gość: majala Re: schab faszerowany jakiś inny IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.12, 23:30
        Kiedyś robiłam taki: dobra, wędzona i dobrze przyprawiona kiełbasa "zawinięta" w polędwiczkę wieprzową, tzn. polędwiczka nadcięta, przyprawiona i owinięta wokół kiełbasy, to wszystko razem dość mocno zmrożone. W schabie zrobiony otwór i w ten otwór włożona polędwiczka z kiełbasą. Wszystko przyprawione ulubionymi przyprawami i upieczone. Było smaczne i w przekroju b. efektowne.
        • mitta Re: schab faszerowany jakiś inny 27.03.12, 08:07
          Pokrojony por, lekko podsmażony i duszony w śmietanie - kremówce (trzeba odparować). Z przypraw sól i pieorz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka