Dodaj do ulubionych

Maracuja- wyschnięta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 11:07
Kupiłam wczoraj 3 owoce marakuje. Wszystkie 3 lekko nadeschnięte. Ale to były jedyne maracuje w mieście, objechałam wszystko. Czy można je jakoś pobudzić do życia przed podaniem z Pawlovą? Sparzyć, schłodzić, obgotować? Kto zna jakich trick?
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: Wyjmij pestki i zasadź...nt 29.06.12, 11:38

• Gość: senin jak nadeschniete? IP: *.dyn.iinet.net.au 29.06.12, 11:39
      na zewnatrz, czy w srodku ?

jesli na zewnatrz, to ok
      one moga byc nawet bardzo pomarszczone, w srodku wszystko bedzie dobrze, nie boj sie
    • Gość: senin Re: Maracuja- wyschnięta IP: *.dyn.iinet.net.au 29.06.12, 12:03
      po ponownym przeczytaniu Twojego postu mam wrazenie ze Twoj niepokoj budzi wyglad skorki markjui (obeschnieta jest na zewnatrz, pomarszczona skorka..) czy tak?

w jaki sposob ci to przeszkadza?
      i jak masz zamiar ja podac z ta pawlowa?, ze skorka?
    • Gość: marciasek Taka ma być IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.12, 12:24
      pomarszczona skórka to znak, że owoc jest dojrzały i aromatyczny.

Ciekawa jestem natomiast w jakiej postaci masz zamiar podać to z pavlovą? A zwłaszcza jak się chcesz pozbyć pestek.
      • felinecaline Re: Taka ma być 29.06.12, 14:05
        Wlasnie, to pozorne wysuszenie jest oznaka dojrzalosci i jakosci.
    • Gość: x Re: Maracuja- wyschnięta IP: *.adsl.alicedsl.de 29.06.12, 14:53
      przeciez skory nie bedziesz jadla tylko srodek (pestki i miazsz) a jak pisano juz czym bardziej pomarszczona skora tym dojrzalszy srodek
      • Gość: GMK Marakuja wspaniała. IP: *.centertel.pl 01.07.12, 18:09
        Dzięki za informacje. Wczoraj rozkroiłam tę "wyschniętą marakuję. Pesteczki i miazga były wspaniałe i pyszne, takie jak powinny. A zatem sprawdziło się co napisaliście. Pomarszczony owoc w tym przypadku to wspaniały środek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka