Dodaj do ulubionych

Patrole podejdą pod akademiki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:31
Artykuł nie jest zgodny z uchwałą Rady Miasta Częstochowy o porządku i
bezpieczeństwie w mieście gdyż zgodnie z tą uchwałą oraz aktami
rejestracyjnymi Uczelni w Sądzie Rejestrowym na terenie miasteczka
akademickiego Uczelni musiała być przewidziana jakaś ochrona albo miała
takie uprawnienia Straż Miejska.Policja jedynie w chwili obecnej
prawdopodobnie przejeła te obowiązki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalkulator Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:33
      faktycznie, wszyscy bandyci i cala przestepczosc jest juz okielznana i
      zneutralizowana, teraz mozna zajac sie studentami pijacymi piwko przy grilu!
      jeszcze tylko oni zostali nam do wykopania aby w koncu bezpiecznie chodzic
      ulicami czestochowy!
      Pani Lazar kocham Pania! :*
      • Gość: ja Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:09
        Nasi włodarze chcą za wszelką cenę zrobić z Cz-wy wiochę (i dobrze im to
        idzie). Jeszcze pare lat, a bedzie bezpiecznie bo zostaną tu sami emeryci, i
        księża, studentów nie bedzie, młodzi wyjadą. Utracimy prawa miejskie i bedziemy
        wyglądac jak Czarnobyl obecnie - wyludnione miasto, zero człowieka...
        • Gość: (_0_) Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:20
          walka ze studentami odbije sie miastu czkawka za kilka lat!
          no ale jak tutaj rzadza staruchy i kler...
    • Gość: skrzat Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 10:24
      Wspaniale!Życie studenckie w Częstochowie w końcu zostanie ZARŻNIĘTE!Nie wiem ile osób coś na tym zyska a ile straci?!Wątpie aby jakikolwiek absolwent szkoły średniej zapragnął studiować w "mieście świętej wierzy" gdzie nie dość,ze uczelnie kiepskie to całkowita prohibicja na miasteczku studenckim.
      Proponuje ogrodzic akademiki drutem kolczastym,postawic uzbrojonych strażników i strzelac do studentów grilujących na trawnikach przez D.S.-ami.Czy w jakimkolwiek mieście naszego pięknego kraju utrudnia się tak życie studentowi?
      Pozdrawiam twórców tego niedorzecznego pomysłu obiecując jednocześnie,że tuż po skończeniu studiów uciekam z tego chorego miasta...
      • Gość: ja Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:28
        Bo nasi włodarze chcą by studenci zamiast do baru chodzili do kośioła, zamiast
        imprezować - modlić się, zamiast wychodzić na miasto - słuchać Radia Maryja.
        Proponuje akademiki przerobić na domy modlitewne, albo domy pielgrzyma. Wówczas
        bedzie mozna powiedzieć, że cel został osiągnięcty. Tylko te dwie uczelnie
        jakos przeszkadzają. Nie lepiej wyburzyc PCZ i AJD, i zostawić tylko Akademie
        Polonijną (przemianować ją na teologiczną, w połączeniu z seminarium), utworzyć
        jakiś instytut im. ojca Rydzyka, albo paulińską szkołę wyższą dla dziewcząt.
        Wóczas uczelnie beda miały charakter taki jaki ma to cholerne miasto...
      • Gość: Dziwny Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.241.* 17.05.07, 17:19
        Wiesz skrzat wydaje się iż umysł też masz skrzata i ż a d n e studiowanie ci
        nie pomoże! Czy widziałeś może aby np. na Nowym Świecie w Warszawie albo w
        Krakowie studenci wylegiwali się na trawnikach i kopcili grilami żłopiąc piwko
        i obściskując dziewuchy?! Bo ja nie... Ja i wielu tych dzięki którym dziś
        możecie studiować a których obrażacie wyzywając od moheró też kończyliśmy
        studia!!! I z pewnością nie walczyliśmy o puby i picie w nich piwska! (właśnie
        teraz piję sobie browarek przy kompie!) Wyznacznikiem - wg ciebie i tobie
        podobnych - skuteczności władzy, jej pozycji, rangi miasta - jest wyłącznie
        otwieranie knajp dla pseudo studentów?!
        Żałosne jest twoje myślenie, ale to świadczy wyłącznie o twoim poziomie i
        twojej inteligencji. Szkoda pieniędzy - zapewne rodziców - na dalsze
        twoje "studiowanie" w pubach nad kuflem piwa lub na trawniku przy grilu. Żegnam
        skrzacie, nie zasługujesz na inną odpowiedź.
        • Gość: skrzat Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 21:42
          Oto odpowiedź światłego człowieka,który nie zrozumiał kontekstu.Pod pozorem odpowiedzi na moją wypowiedź dałeś upust swoim poglądą wykształconych zapewne pod skrzydłami rodziców.Jeśli rzeczywiście studiowałeś to pełnego życia studenckiego nie doświadczyłeś.Nie znam osoby w akademiku,która w poglądach utożsamiałaby się z Tobą.Nie chodzi tutaj o "picie piwska",chodzi o pewne swobody,które od zawsze były oczywiste a nagle dla niektórych stały sie gorszące.Czemu jeszcze pare lat temu nie było słychac głosów sprzeciwu?A jeśli chodzi o inne miasta to proponuje wyjechać chociażby do Krakowa i zaobserwować trawnik pod akademikiem Politechniki gdzie sceny,tak bardzo denerwujące "częstochowskie społeczeństwo",odgrywają się z taką samą częstotliwościa jak pod Herkulesem,Maluchem czy Skrzatem.Wracaj więc do komputera,skoro tylko z nim możesz napić sie piwa,zamiast,dając upust zazdrości oraz niespełnionych zachcianek,w prostacki sposób negować moje prywatne zdanie,do Którego będąc mieszkańcem jednego z akademików mam niepodważalne prawo.
          • Gość: Dziwny Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.241.* 18.05.07, 22:19
            odpowiem Ci oczywiście! bo parę lat temu "zjawisko" było mniej MĘCZĄCE!!!!
            Spróbój pomieszkać w pobliżu, znoś coraz to głośniejsze - w miarę upłuwu czasu
            a właściwie w miarę upływu alkoholu - rozmowy pod oknami, spróbój się np.
            zdrzemnąć, bo jesteś zmęczony po tygodniu intensywnej pracy, spróbój odpocząć,
            posłuchać CICHO!!!!! muzyki, itd. NIEMOŻLIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Zamieszkaj np. na miesiąc w okolicznych blokach, ale warunkiem jest NIE BYCIE
            STUDENTEM!!!! nie ważne już czy jeszcze. Wtedy zrozumiesz.Jak człowiek
            przyjeżdża z pracy po 10 -12 godzinach młynu, ma odpocząć i jeszcze
            POPRACOWAĆ!!!! a pod oknami przez kilka godzin słyszy K...a, p....lę, itp
            wykrzykiwane coraz głośniej w miarę ilości wypitych piw, kiedy nagle np. o 3.00
            w nocy zrywa cię wrzask jakiegoś pijanego gó..arza po wyjściu z
            pubu "dorabiającego" piwko w pobliskiej piaskownicy, wtedy zrozumiesz.
            Odkąd istniały uczelnie istnieją studenci! Ale cały świat nie musi się
            podporządkować im. To oni winni respektować że ktoś na nich pracuje! żby ONI
            mogli studiować! A po pracy ma prawo do azylu, do odpoczynku i ciszy
            (względnej, bo miasto) po pracy. Wszak jutro znów do pracy....
            Pomyśl... jeśli potrafisz....to zależy po ilu piwach....
            • Gość: maurycy Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.pcz.pl 19.05.07, 00:22
              trzeba bylo sie uczyc, wowacz bys nie musial pracowac po 10-12 godzin....i stac
              by cie bylo na dzwiekoszczelne okna .... tak to juz jest, niektorym osoba nawet
              koszula w d...ie przeszkadza ....
    • Gość: łowca idiotyzmu Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 11:05
      brawo,po wprowadzeniu prohibicji na ulicy Dekabrystów studenci naszych jakże
      zacnych częstochowskich uczelni zostali pozbawieni miejsca gdzie kwitło życie
      studenckie, a także kulturalnej wiosny studentów.Teraz pytanie dlaczego?Otóż
      jeżeli władze miasta nie potrafią zapewnić bezpieczeństwa na imprezach
      zbiorowych to może ich lepiej nie organizować...co też zostało zrobione.
      Na ulicy Dekabrystów zdarzały sie incydenty-zamknąć.Ale gdy na alejach,czyli
      jakby nie patrząc centrum miasta,sytuacja jest podobna, to może też należy je
      zamknąć?
      Miasto Częstochowa nie jest miastem studenckim i zapewne nigdy nie będzie a
      władze miasta nie poprawiają i tak już wyśmiewanego wizerunku
      Częstochowy.Wystarczy przejrzeć pierwsze lepsze forum studenckie w którymś z
      miast gdzie są wyższe uczelnie i znaleźć watek "Częstochowa"...
      Proponuje podpisać umowę np. z Wrocławiem żeby w piątek po zajęciach podstawiali
      autobusy i dowozili częstochowskich studentów do do Wrocławia żeby zaczerpnęli
      życia studenckiego którego w naszym mieście po prostu nie ma.Władze obu miast
      będą zadowolone gdyż studenci zasila kasę Wrocławia a Częstochowskie władze nie
      będą już musiały sie borykać z problemem studenckiego "elementu".Raz jeszcze
      gratuluje.
      • Gość: ja Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:21
        Myslisz ze nie zamkneli by Alei? Wystarczy jedno słowo kleru, a stanie sie to
        faktem!
        • Gość: Medalik Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.241.* 17.05.07, 13:37
          Gdybym nie był przywiązany do korzeni, to bym stąd wyjechał jak najdalej.
          Pamiętacie piosenkę pt "King" T.Love? Taka jedna zwrotka mi się teraz przypomniała
          a konkretnie 2 wersy

"Mam dosyć tego miasta
          Czerwono-czarnej maffi"

• Gość: Dziwny Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.241.* 18.05.07, 22:20
            Ja też bym wyjechał! Bo z Wami nie da się ty wytrzymać!
      • Gość: angrusz Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:34

Piwko mozna wypic ale niektórzy nie maja umiaru a do tego doprawiaja prochami .
        To nie nalezy się dziwić , że inni mieszkańcy nie chcą tego tolerować .
        Więcej samokrytycyzmu .
        A po takich studentach to i nie żal będzie jak wyjadą .
        Porządny człowiek ryje , by się nauczyc to trzeba ryć .
        A tu ci częstochowscy studenci w językach obcych to tylko senk ju umieją
        ale się sadzą na elyty yntelektualne
        • Gość: dude* Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 15:52
          no pewnie.przeciez to tylko czestochowscy studenci imprezuja.
          jakos mieszkancom innych Polskich miast nie przeszkadzaja grile pod akademikami.
          nie rozumiem co sie dzieje w tym miescie?!przeciez Czestochowa to nie tylko Jasna Gora!idac ta droga nalezaloby zburzyc akademiki a ajd i pcz zamienic na seminarium.
        • Gość: łowca idiotyzmu Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 16:10
          Drogi panie angrusz.Do wiadomości.Państwo łoży na wykształcenie studenta,jeżeli
          pan nie wiem studia dzienne są bezpłatne,opłaca kadrę naukową,budynki,
          administracja,stypendia itd.Czyli ogólnie rzecz biorąc szkoda każdego studenta
          który wyjedzie bo jak marny by nie był to i tak prezentuje wyższy poziom
          intelektualny niż człek który tego wykształcenia nie posiada.Nie twierdze że
          każdy kto ukończy studja wyższe jest jednostką wybitną ale twierdzenie że
          częstochowscy studenci nie znają jeżyków i są w gruncie rzeczy zbyteczni mógł
          powiedzieć tylko człowiek o wykształceniu co najwyżej zawodowym.Przypomnę,jeśli
          nie pan zapomniał lub nie miał okazji zakosztować życia studenckiego ze studia
          to nie tylko nauka.Zresztą wykuć to pan może średniej jakości replikę
          średniowiecznej broni.Studiowanie to idea wyższa to rozwój
          intelektualny,samorealizacja,edukacja która ma owocować.Proszę porównać system
          kształcenia w Polsce z reszta Europy i dojdzie pan w efekcie dlaczego polski
          specjalista z wyższym wykształceniem jest tak pożądany na zachodzie.Choć
          widocznie w Częstochowie jest zbyteczny.Dobrze że chociaż zostaną tacy co
          "ryją,pożadni",godne pożałowania.
          • Gość: Dziwny Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.241.* 17.05.07, 17:23
            brawo angrusz! łowca idiotyzmu jak widać nawet nie wyszedł poza szkołę
            podstawową i zasady poprawnej pisowni. Na to "państwo łoży" składamy się
            my "mohery" podatkami na nieuków, których jedynym wyznacznikiem jest browar. I
            takie yntelygenty chcą stworzyć nasz kraj lepszym....
            • Gość: łowca idiotyzmu Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 212.87.236.* 17.05.07, 18:46
              dziwny jest ten swiat...powiadaja,otóż drogi panie dziwny gdyby pan przesledzil
              cała dyskusje od poczatku a nie tylko wyrwane fragmenty to wiedział pan by ze
              chodzi nam tu o cos wiecej niz o piwsko które zlopie pan wlasnie "po pracy przy
              komputerku".Najpierw zlikwidowano nam centrum rozrywki studenckiej a teraz
              policja wchodzi na autonomiczny teren uczelni.Minały juz czasy kiedy władza
              narzucała ogólowi co,gdzie i kiedy ma robic.Pozwolilismy sobie zauwazyc ze to
              miasto marnuje szanse na rozwój i promocje.Niech pan pamieta ze pojecie ziemi
              czestochowskiej w nauce jest podważane i otwarcie polemizuje sie czy wogle
              istnieje cos takiego jak ziemia czestochowska.Po sztucznym przyłaczeniu to woj.
              sląskiego i przniesienu Urzedu Wojewódzkiego kilkadziesiat kilometrow
              dalej,mieszkancy Czestochowy wyjedżają na studia do innych miast.Zamiast
              przyciagac nowych studentów,władze miasta odstraszaja ich i takie sa
              fakty.Prosze spojrzec na liczbe mieszkanców w ostatnich latach.Jezeli chce pan
              mieszkac w powiatowym miasteczku przez który tylko pks z pielgrzymami
              przejedzaja,to prosze bardzo.My nie chcemy!
              Jezeli chodzi o podatki z których niby pan utrzymuje mnie i innych studentow to
              musze zauważyć i prosze sobie to zapsiac ze niemal kazdy produkt jest oblozony
              podatkiem,tak funkcjonuje panstwo,takze ja i inni studenci płacA podatki.
              Prosze schowac urazona dumę pod klawiature i nie zalac jej piwkiem które pan
              pije po pracy.Z gory prosze nie opisywac.

ps. skoro kojarzy pan studentow jako tylko pijacych piwko i obsciskujacych
              dziewuchy,to zna pan to z autopsji czy to wynik sporych kompleksów...
        • Gość: chichot Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 05:42
          Szanowny panie Angrusz chciałbym panu przypomnieć że na te moje "bezpłatne studia" dawali pieniądze również np. moi rodzice którym potrącano niebagatelne sumy z wypłaty jako tzw. "podatki"...Jeśli szanowny pan jest faktycznie nauczycielem to tylko pogratulować głupoty bo spotkałem się często z większą elokwencją od tzw. "menela spod budki z piwem" niż od pana.No ale cóż jakie "miasto" tacy "nauczyciele" <lol2>
    • Gość: JA Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:38
      I gdzie ja bede pił ???????? :[
      • Gość: czyzyq Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 14:13
        W poznaniu tez sie utrudnia zycie studentom: na terenie kampusu nie wolno
        NADUZYWAC alkoholu wiec wiecej niz 4 piwka przed wydzialem nie wchodza w gre ;)
        Poje... ich do reszty w tym miescie. Ja rozumiem ze ziomale glupiego jak wrona
        maja lokale w alejach i nic sie tam nie dzieje i chca zmusic studentow do
        wyjscia na aleje ale to juz jest przegiecie paly...
        • Gość: eeehhh Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:54
          zrobili z tego miasta ch..nię z patatajnią
          • Gość: 666 Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:07
            teraz byle szczyl w smiesznej, iscie cyrkowej kamizelce z napisem policja,
            ktory czesto ledwo zdal mature zaocznie i wstapil do szkolki policyjnej, bo
            tato mu zalatwil, bedzie podniecony scigal studentow, ktorzy pija po piwku
            zrobi to z satysfakcja aby dopiec studenciakowi, gdyz sam najczesciej jest
            nieukiem i idiota
            a student to z reguly latwy cel w przeciwienstwie do np. elementu przestepczego
            z rakowa do ktorego boi sie podejsc na mniej niz 50 metrow
    • Gość: Janosik Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:41
      To pewnie za jakis czas uslyszymy jak to o szostej nad ranem policja zrobila
      nalot na akdemiki i zarekwirowala ogromne ilosci pirackich plyt i komputerow,
      niedawno taka akcja miala miejsce w Koszalinie. Ten artykul plus jeszcze ten o
      aresztowaniu "bardzo groźnych bandytów"
      wiadomosci.onet.pl/1537181,11,item.html przypomina film Equilibrium (w
      pewnym sensie rzecz jasna).
      Czyżby Polska stawała sie państwem policyjnym?
      • Gość: Kubak Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.fwfin.fwc.com 17.05.07, 15:59
        Mieszkajac w tym mieście zaczynam żałować że Szwedom sie nie udało ..
        • Gość: ja Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:47
          albo Niemcom czy Ruskim
    • Gość: mortimer Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 80.48.49.* 17.05.07, 22:02
      Wiecie, że jak przesyłam linki z nowymi pomysłami naszych "władz" swoim
      znajomym do Wrocławia, Krakowa albo Warszawy to myślą, ze sobie z nich jaja
      robię, bo nikt nie wierzy że takie rzeczy się tu na wsi dzieją? Serio!!!
      • Gość: komes Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: 195.205.202.* 18.05.07, 01:53
        chętnych do studiowania jest od cholery, a jak się studencikom z akademików nie
        podoba niech wracają na swoje wiochy
        • Gość: prom Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:49
          komes piszesz że chętnych do studiowania jest od cholery, to ty chyba nie masz
          pojęcia co ty mówisz. A po decyzjach naszej uczelni(policja pomiędzy
          akademikami) i miasta ( podtrzymanie prohibicji na deka) tych studentów będzie
          co raz mniej. Ponieważ przyszli studenci umieją czytać i przed wyborem uczelni
          na pewno dowiedzą się o atmosferze panującej w mieście i na uczelni.
    • Gość: Ex-Skrzat Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:06
      Niestety Czewa studencka to największa wiocha w całej Polsce. w mniejszych
      miasteczkach, na uczelniach o wieeeeeele "drobniejszych" niż nasze (AJD)mają
      Juwenalia i puby. A tutaj...

Pozdrowienia dla kleru i innych co dowodzą miastem*
    • Gość: Pablo79 Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:13
      Moherowa wieś nam sie z Częstochowy robi (albo już się zrobiła)
      większość imprez np. jest organizowana przez fabryki i supermarkety - makabra
      heheheh

pozdro dla normalnych
      • kordian86 Re: Patrole podejdą pod akademiki 19.05.07, 00:49
        Ja popieram ten pomysł... student też człowiek i powinien wiedzieć co mu wolno,
        a co nie. Nie powinien być nietykalny, bo wszyscy jesteśmy równi i każdy ma
        takie same prawa. Myślicie, że taki drący się i pijany student pod oknami to
        przyjemność??

------------------
        www.forumczestochowa.pl
        • Gość: bart_ Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 13:30
          Owszem, tak samo jak zgraja pielgrzymów drących bez sensu ryje pod oknami
          mieszkańców Alei.
    • Gość: Pablo79 Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:50
      Niech uważaja na nisko latające bliżej niezidentyfikowane obiekty latające.....

heheheh

pozdro
      • Gość: edi Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:49
        To żenujące co robią ludzie "rządzący" Naszym miastem. Ja nie wiem czy ci
        wszyscy zwolennicy pomysłu "władz" (np Dziwny) mają klapy na oczach i nie widzą
        nic poza białym albo czarnym????, dla was jak student griluje sobie i PIJE
        piwko to od razu musi zakłócać spokój. Twierdzenie typu, że studenci żłopają
        piwsko i że tylko o alkohol im chodzi jest żałosne. Tak samo jak żałosne jest
        mówienie o studentach hałasujących przed oknami domów, sory, ale wszystkie
        place przed akademikami na których się griluje, a teraz raczej grilowało są w
        znacznej odległości od jakichkolwiek domów,a jesli nawet słychać hałas to tak
        samo mieszkańcy alej powinni zakazać ruchu samochodom, zamknięcia dyskotek itp.
        Ta dyskusja do niczego nie doprowadzi, ani my nie przekonamy Ich ani oni nas.
        Zmieniając troche temat, odnośnie podatków które płacicie na studentów, to
        chciałbym wspomnieć o nowym samochodzie pana wspaniałego prezydenta T. Wrony,
        niby skąd na to pieniądze.
        • Gość: student Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:53
          A studenci wiara równa i nie lubi tego gówna.
          Autonomia.
    • Gość: rewolucja Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:58
      Jedyny ratunek to rewolucja!!! zmiećmy ta władzę z powierzchni ziemi !!!
      • Gość: student123123 Re: Patrole podejdą pod akademiki IP: *.pcz.pl 21.05.07, 15:26
        ludzie zastanowcie sie.... ile miejsc pracy daje czestochowie, politechnika i
        ajd? ile roznego rodzaju instytucji zarabia na studentach? co (czytaj: kto) jest
        potrzebne aby miasto sie rozwijalo? a to co się tutaj dzieje jest
        nieprawdopodobne...nie ma miasteczka studenckiego w Polsce tak ograniczanego ja
        tutaj. Ktokolwiek mnie pyta o to jak sie studiuje w czestochowie, odpowiadam: ok
        ,ale nie polecam!!! Z tego co slysze wiekszość ludzi tak odpowiada. jaki z tego
        morał... za kilka lat nie bedzie uczelni w czestochowie a raczej nie bedzie
        studentów!!!. czy to dobrze? czas pokaze. wydaje mi sie jednak ze czestochowa
        dzieki takiej polityce staje sie miastem bez przyszlosci i bez perspektyw.
        miasto mocherowych beretow. mlodzi nie przyjada a dodatkowo wyjada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka