Dodaj do ulubionych

czym usunąc wycieraczkę z patelni?

21.08.12, 09:31
Stało się, zapomniałam o patelni na gazie, a jak ją już poczułam, wystawiłam na wycieraczce plastikowe, na balkonie. Patelnia bardzo dobra i szkoda mi jej wyrzucić .Może ktoś doradzi ,jak osunąć przywartą wycieraczkę od spodu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam maria
Obserwuj wątek
    • klara551 Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 21.08.12, 20:58
      Spód patelni nie musi być idealny więc zeskrob ile się da /możliwie dużo/ a resztę wypal. Nalej wody do patelni postaw na gazie z czekaj aż plastik się wypali .Zrób to przy otwartych oknach ,bo smrodu i dymu będzie sporo. Nie rób tego na płycie elektrycznej bo i ją zniszczysz.
    • bene_gesserit Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 21.08.12, 21:12
      To się może dać odkleić, jak wystygnie.
      W każdym razie ja, zanim wzięłabym się do wypalania resztek (smród nieziemski - jeśli mieszkasz w bloku, udawaj że to nie ty, bo sąsiedzi cię zabiją), raczej popróbowałabym z ujemnymi temperaturami. Czyli patelnię do zamrazarki i próbować odkleić to na bardzo zimno. Rózne tworzywa się w różnej temperaturze różnie kurczą, więc jest możliwe, że się da to zdjąć jak plaster (podważając dłutkiem czy coś). Albo lać na ten plastik wrzątek i próbować to rzezać na gorąco, może zrobi się plastyczny?

Ja ostatnio upaprałam ukochany garnuszek torbą plastikową - okleił się nią cały. A jak wystygło, to po prostu to zdjęłam, bez żadnego wysiłku. Może i tobie się uda.
    • jackk3 Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 21.08.12, 22:17
      Nie piszesz czy ta patelnia ma spod malowany czy moze jest wykonana ze stali nierdzewnej?
    • mhr2 Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 22.08.12, 10:05
      "Papier ścierny" wystarczy, zaczni od grobo ziarnistego zakoncz "polyskoym",
      • podkoweczka5 Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 22.08.12, 22:10
        Patelnia ze stali , plastik stopiony .
        Gdzieś czytałam, że można soda ,ale nie pamiętam jak.
        Pozdrawiam maria
        • beata_ Może stąd coś Ci się przyda... 22.08.12, 22:54
          forum.gazeta.pl/forum/w,77,136889563,136889563,Patent_na_klej_spod_etykiet_.html

Rady dotyczą kleju, ale kto wie?
          Powodzenia!
    • Gość: miu Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? IP: *.fbx.proxad.net 22.08.12, 23:19
      Zeskrobalabym to drapaczkiem do plyt ceramicznych, takim: KLIK
      Mozna go kupic w kazdym sklepie, a jeszcze lepiej pozyczyc od kogos kto ma plyte i zaplacic tej osobie za jeden nozyk, bo go pewno zniszczysz.
      • podkoweczka5 Re: czym usunąc wycieraczkę z patelni? 22.08.12, 23:31
        Serdeczne dzięki za wszelkie rady.
        Dam znać , jak się uda obojętnie czym.
        maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka