Gość: sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 00:20 lubie i czesto robie golonke. ale dzisiaj ikeowa rzuciła mnie na kolana. pycha! delikatna, w sam raz przyprawiona..mniam! no i jak w temacie: jak oni ja robią??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr2 Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! 27.08.12, 11:00 Gość portalu: sonia, wiadomo ze ilosc robi smak, aromat, reszta bedzie ich tajemnica zebys znowu przyszla, Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 O.. a gdzie mój post-odpowiedź 27.08.12, 12:52 dla założycielki wątku - czyżbym była niepoprawna politycznie, że ośmieliłam wyrazić swoją opinię, że golonka z Ikei jest taka sobie a lepszą robi mój M? Jeśli to "piaskownica" Ikei, to trza było od razu napisać, że innych opinii poza tymi "Och i Ach" umieszczać nie wolno..... Ciekawe, jak długo moja wypowiedź pożyje..... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: O.. a gdzie mój post-odpowiedź 27.08.12, 13:16 Napisz do nich. link na pocztę jest na netykiecie. Niech wedzą "czym som"...;-D Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: O.. a gdzie mój post-odpowiedź 27.08.12, 14:07 kosmopolitesiorbut napisał: > Napisz do nich. link na pocztę jest na netykiecie. Niech wedzą "czym som"...;-D za bardzo cenię swój czas, aby marnotrawić go na "profesjonalistów"=administratorów FK - mam ciekawsze pomysły na jego -czasu - marnotrawienie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: No i bardzo dobrze. Ból głowy do 27.08.12, 13:17 niczego nie jest mi potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Królestwo mrożonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 14:10 Kantyna Ikea to królestwo mrożonek czyli szwedzka wariacja na temat fast food'u. Nawet w pełni lata mają ten sam zestaw mrożonych warzyw podawanych do wszystkich dań. A golonka to jedna z najmniej apetycznych potraw w ich ofercie. Ale może ktoś lubi jak mu wszystko pięknie rozmrożą i podgotują w kotle a potem walną na talerz-dosłownie. Zresztą we wszystkich światowych rankingach fast food jest też miejsce dla kantyny IKea, a jakże. Dlaczego zatem mamy na forum dywagować zachwyca, czy nie zachwyca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Królestwo mrożonek IP: 184.70.195.* 28.08.12, 17:38 Jesli tak 'dobra' jak ich meble to ja dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: 195.85.196.* 29.08.12, 10:34 wiesz co robią? Dodają dużo saletry, bo peklowana niemożebnie:) Co innego meble - w dobrym stylu, fajne proste wzornictwo, superwytrzymałe kuchnie, bardzo dobre szafy Pax. Z dań ja lubię łososia, rostbef i sałatkę z krewetkami. Golonka też ujdzie ale za mocno peklowana i zbyt sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.12, 10:59 Gość portalu: aniko, Idziesz tam po prostu coś zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 12:05 "Co innego meble - w dobrym stylu, fajne proste wzornictwo", tia i nieźle się rozpadają. Dla mnie meble z Ikea to totalne bezguście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.12, 12:49 Gość portalu: gość, Meble w stylu wiejskim?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: 195.85.196.* 29.08.12, 13:50 Idę tam po prostu coś zjeść jak jestem na zakupach w IKEA. Nie bardzo rozumiem pytanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: 184.70.195.* 29.08.12, 16:23 Dokladnie tandeta poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! 30.08.12, 19:56 oby tylko taka tandeta w sklepach była do pierwszego domu w 99 roku kupiłem najtańszą kuchnię w ikei. 3 m biezące z szafkami bez sprzętu kosztowało poniżej 1000 pln. Jak sie wyprowadzałem w 2006 to wszystko działało idealnie, było dalej białe, żadne plamy sie tego nie imały, szuflady sie wysuwały, szafki zamykały itd... za te pieniądze? nie ma lepszej opcji. Od tamtej pory jestem dość wierny ikei - wzornictwo to rzecz gustu ale jak patrze na modele dostepne w sklepach typu agata itp albo w tzw holenderskie meble drewniane ze skórzanymi obiciami to dusza ma sie cieszy że mam ikeę pod bokiem i nie muszę patrzeć na te inne. A co do kuchni w ikea - jak jadę rano do obcego miasta gdzie ikea jest to sniadanie zaliczam własnie tam. Po południu od czasu do czasu hot-dog. Inne rzeczy bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacopa Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 12:53 Juz Cie lubię, Trypel, super rozsądna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! 31.01.14, 21:26 Już cię nie lubię za super dyskretne działanie spamera. Subtelność w stylu dorosłej orki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefi Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.opera-mini.net 01.02.14, 10:01 Oni wszystko zamawiają gotowe więc nawet oni nie wiedzą jak to jest zrobione:) wiem tylko że wrzucają zamrożona na 160stopni na 40min z tego co pamiętam hehehe. Wszystko jest tam mrożone... Nawet ziemniaki są z paczki. To ich tajemnica smaku haha. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! 01.02.14, 10:53 Gość portalu: Mefi napisał(a): > wiem tylko że wrzucają zamrożona na 160stopni na 40min z tego co pamiętam heheh > e. tam gotuja minutami nie godzinami! > Wszystko jest tam mrożone... Nawet ziemniaki są z paczki. tak jak w dobrej restauracji, gdzie nowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 14:40 I zrobiliście z soni bezsmakowca, który zachwyca się takim obrzydlistwem jak golonka z IKEA. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: golonka z ikei- pycha! jak oni ja robią?! 01.02.14, 19:37 No ale moze lampe albo fotel daja jak sie ta golonke kupi? Odpowiedz Link Zgłoś