japanunieprzerywalempanieposle 02.10.12, 10:56 mleko 200 ml. nie 500 nie 250 poprostu 200 bo taka kawe pije... eh niestety dostepne tylko w ofercie niekomercyjnej dla dziec w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 11:08 piwa w malutkich buteleczkach, właśnie 0,2-0,25... Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 11:30 Jest w małych puszkach. Mniejsze opakowania śmietany bym chciała, żeby były, takie 50-100 ml. Tyle zawsze zużyję, przy większych muszę się nakombinować trochę, żeby nie zmarnować. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:46 puszka to nie to samo co butelka, to raz po drugie, jakie znasz u nas dostępne piwo w puszkach 0,25? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Hes Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: 195.14.4.* 02.10.12, 12:59 Choćby Żywiec. ale jest Łomża granaty (025) i jest Gniewosz w granatach i jest mały kasztelan w granatach, więc nie wiem gdzie go brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 13:37 nie dane mi było nigdy zobaczyć w sklepie na półce takowego... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 14:33 sprawdziłam u źródeł, 0,25 nie mają. Najmniejsze ich pojemności to 033 a to całkiem inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 13:01 nchyb napisała: > puszka to nie to samo co butelka, to raz Oczywiście, ale jeśli komuś chodzi o produkt, a nie opakowanie, to może być tą informacją zainteresowany. po drugie, jakie znasz u nas dostępne > piwo w puszkach 0,25? Żadnego, znajomi kupują gdzieś jakieś w małych, srebrnych puszeczkach, widuję je u nich regularnie, na oko mają właśnie 0,25, może niecałe 0,3 ale nie interesuje mnie to, więc nie mam potrzeby pytania. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 13:38 > > puszka to nie to samo co butelka, to raz > > Oczywiście, ale jeśli komuś chodzi o produkt, a nie opakowanie, to może być tą > informacją zainteresowany. > o nie nie nie, piwo w puszce a piwo w butelce to nie wyłącznie inny sposób pakowania, ale całkiem inny produkt! Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 13:50 nchyb napisała: > o nie nie nie, piwo w puszce a piwo w butelce to nie wyłącznie inny sposób pako > wania, ale całkiem inny produkt! Wierzę, nie znam się na piwach i piję je bardzo rzadko i w wyjątkowo "propiwnych" okolicznościach, w domu bywają czasem rozmaite butelkowane z małych browarów i, podobno bardzo udany, puszkowany niebieski Leżajsk, ale niewiele mam generalnie o piwach do powiedzenia (poza tym, że nie lubię pszenicznych, to wiem na pewno :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Hes Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: 195.14.4.* 02.10.12, 14:15 O tej "udatności" leżajska to chyba tylko w piosence słyszeliśmy (Najlepsze piwo to leżajski full, gul gul gul; Takiego piwa nie pił nawet król, gul gul), bo jak marka mi się świetnie kojarzy ,tak puszkowe produkcje są obrzydliwe, ale to akurat nie tylko leżajskie. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 14:29 Gość portalu: Rudi Hes napisał(a): Nadal sie nie znam, ale chwalił to piwo ktoś, kto jest bardzo wybredny, więc na tym sie oparłam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 11:26 wiem że to kompletna nisza, ale mleka sojowego w opakowaniach 0,5 litra. są litrowe i 250 ml. wiem, wiem - mogę kupic sobie 2 x 250 ale jakoś wolałabym jeden kartonik do kawy na tydzień. malutkich piw tez mi brakuje. bo czasem nawet takie 0,3 jest dla mnie sa spore : ) Odpowiedz Link Zgłoś
hazo Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 11:30 Też się rozglądam w sklepach czy przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł wypuszczenia na rynek mleka w opakowaniach mniejszych niż pół litra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 15:59 Ależ jest mleko sojowe w półlitrowym kartonie! Sama takie kupuję, np. w Simply w Wwie. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:01 japanunieprzerywalempanieposle napisała: > mleko 200 ml. nie 500 nie 250 poprostu 200 bo taka kawe pije... eh niestety dos > tepne tylko w ofercie niekomercyjnej dla dziec w szkolach. Ale mleka do kawy spokojnie znajdziesz w opakwoaniach i 150 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:13 Kawy zbożowej "Turek". Te wszystkie zbożówki "Anatole" i inne strają się pozorować na naturalną i przez to są beznadziejne. Kawa Turek miała niepowtarzalny aromat. Producentom pewnikiem pachniała komuną i przez to wyleciała z produkcji. -- Śniło mi się, że odwiedziła mnie Gesslerowa, ale jak się obudziłem, to już jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:23 Zgadza się kawa zbożowa. Kupiłem Inkę i okazało się, że to już jest badziewie, a nie Inka. Odpowiedz Link Zgłoś
lee-aa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:34 Jest takie mleko, ja kupuję mężowi w Piotrze i Pawle - co prawda sześciopak po 200 ml UHT, jest na stoisku z napojami mlecznymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszekwk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 12:45 Brakuje mi sklepow gdzie mozna kupic specialy z zagranicy, zwlaszcza Grecji, a szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Się chce, się znajdzie: 02.10.12, 13:04 www.greckie-delikatesy.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 13:52 Mnie brakuje świeżych ryb, świeżego drobiu innego niż kuczak - gęsi, kaczki, perliczki mogę kupić tylko zamrożone na kość, wyglądające jak mamut z Syberii. O świeżej piersi z kaczki, czy gęsim pipku mogę tylko pomarzyć. Brakuje mi również świeżych ziół w pęczkach, nie w doniczkach. Większego wyboru ziemniaków - podziału na sałatkowe i te na puree, albo do pieczenia, co w tak ziemniaczanym kraju jak Polska wydawałoby się oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 17:22 w Lidlu są aktualnie piersi i bodajże nogi z kaczki, piersi właśnie się robią w pomarańczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 20:48 annjen napisała: > w Lidlu są aktualnie piersi i bodajże nogi z kaczki, piersi właśnie się robią > w pomarańczach:) Dzięki, Lidla mam dość daleko, nie wiesz czy to stała oferta, czy tylko efemerycznie występujący tam produkt w związku z jakimś "tygodniem"? Jeśli to drugie to musiałabym je zamrażać, a mrożone mam bliżej :( Natomiast jeśli są stale to chętnie się wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 21:01 Bywają dość często, ale nie zawsze, chociaż może ja trafiam za późno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 16:48 W Piotrze i Pawle w stałej sprzedazy piersi kacze, jesienia pojawia sie gesina - swieże! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 18:24 Gość portalu: zula napisał(a): > W Piotrze i Pawle w stałej sprzedazy piersi kacze, jesienia pojawia sie gesina > - swieże! U nas w Krakowie PiP nie istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 20.10.12, 13:13 Świeże kaczki w Krakowie sprzedają m.in Biedronka, Lidl, Tesco, Auchan, Makro, Selgros. Dwa ostatnie sklepy nie są dla wszystkich, ale mała to strata, bo ceny wcale nie są niższe niż np. w Auchan, w którym kaczki widzę zawsze (w Biedronce tylko od czasu do czasu, za to w doskonałej cenie - ok. 10 zł. za kg). Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek ...a świeże zioła w pęczkach też są 20.10.12, 13:15 pod halą targowąa, na Kleparzu, na placu Imbramowskim. A paczkowane (w pudełeczku, nie w doniczce) są w Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 02.10.12, 14:10 nie wiem, czy to produkt spożywczy. ale ogrodu, gdzie bzykałyby pszczoły i wszystko pachniało zielskiem. wszystko smakowałoby 10x lepiej przy stole w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.toya.net.pl 02.10.12, 22:06 Mnie brakuje kawy Inka ale granulowanej sprzedawanej w szklanych słoikach podobnych do tych w których kupuje Maxwell House. Granulat taki jak w normalnej kawie rozpuszczalnej dość gruby. Od bardzo dawna w moim mieście nie do kupienia. Szkoda bo była dobra. Jeszcze u nas zgineły serki topione w tubie. Tez bardzo mi odpowiadały . Po wyciśnięciu na chlebek reszta pozostawała w zakręconej tubie. Dobre w podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 08:03 Inkę kupił Bahlsen i już po Ince, jak ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th_element Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.tktelekom.pl 03.10.12, 10:03 serek topiony z kminkiem. Wiem, mogę sobie posypać na kromce ale to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 10:28 Ser akurat jest. Przynajmniej w Warszawie. Nowego Tomyśla i marka Piotr i Paweł. Z kminkiem i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 15:17 Gość portalu: genny napisał(a): > Ser akurat jest. Przynajmniej w Warszawie. Nowego Tomyśla i marka Piotr i Paweł > . Z kminkiem i bez. o serio? w kiełbaskach taki? bo taki pamiętam... i jam nie z Wa-wy ale PiP u mnie wystepuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 16:52 w pojemniczkach plastikowych, takich, w jakim znajduje sie twarozek grani, np. Zwykle lezy w ladach niedaleko mascarpone, ricotty Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 18:31 Gość portalu: zula napisał(a): > w pojemniczkach plastikowych, takich, w jakim znajduje sie twarozek grani, np. > Zwykle lezy w ladach niedaleko mascarpone, ricotty Na bank mówisz o smażonym a nie topionym. :) Tak, to jest różnica, to są inne sery. ;) Nowy Tomyśl i PiP to firmy wielkopolskie a u nas właśnie z kiminkiem robi się ser smażony (wersja bez kminku tez jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th_element Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.tktelekom.pl 04.10.12, 10:37 buu no wlasnie. Mi smarzony niestety nie podchodzi, chodzilo o ten zwykly kiedys walajacy sie po chlodziarkach, w "kielbaskach". Naprawde nie rozumiem czemu ludzie maja awersje do kminku :D Dziekuje za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 11:06 No, faktycznie, smażony. Przepraszam, że narobiłam Ci i smaku i nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 14:06 Mleko acidofilne i serek homogenizowany TSM. Niby jest w sprzedaży, ale to już zupełnie inny serek :( Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 17:19 TSM połączyło się z Łowiczem i na niektórych serkach, przy takiej samej szacie graficznej jest TSM, a na innych Łowicz. Nie zmienia to faktu, że serek waniliowy TSM/Łowicz jest nadal najlepszym serkiem homo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 22:00 selica napisała: > Nie zmienia to faktu, że serek waniliowy TSM/Łowicz jest nadal najlepszym serkiem homo :) To prawda, ale mogliby trochę zejść z ilością dodawanego cukru. Pamiętam, że kiedyś ten serek był jakiś bardziej wytrawny. A jeśli nie był, a pamięć płata mi figla, to życzyłabym sobie, żeby te obecne były mniej zacukrzone. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 17:13 mi strasznie brakuje takiej duzej oferty produktow dla wegetarian czy wegan jaka jest w UK i na zachodzie. Szczegolnie tego ze markety nie wpadly jeszcze na pomysl zeby robic wlasna selections jakis gotowcow wegetarianskich, albo chociazby zeby wreszcie dostepny byl quorn. Jak narazie widuje tylko rozne sojowe - i to tez baaaaaaaaaaaaaaaardzo ograniczone polprodukty. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 18:31 Zacznij pisać po polsku. Po za tym w Gdyni jest kilka takich sklepów. W mojej "bliskości 2. A jak chcę kupić coś czego nie ma na rynku to korzystam z internetu. To naprawdę takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 04.10.12, 22:03 kosmopolitesiorbut napisał: > Zacznij pisać po polsku. Po za tym w Gdyni jest kilka takich sklepów. W mojej > "bliskości 2. A jak chcę kupić coś czego nie ma na rynku to korzystam z interne > tu. To naprawdę takie trudne? > ? chyba kolego nie pojales idei tego watku- oczywiscie ze mozna zakupy robic przez net albo wsiasc w samolot/samochod i chociazby w Niemczech sie obkupic, ale tu pytanie padlo: czego nam brakuje w Polsce? czyli rozumujac dosc prosto mozna wywnioskowac czego brakuje nam w najzwyklejszych sklepach typu Tesco, kiedys np. olivki byly takim niespotykanym rarytasem, dzis oczywiscie juz mozna je kupic wlasciwie wszedzie lokalnie. Mam nadzieje ze teraz juz rozumiesz o czym jest ten watek:) a ktore z przeze mnie uzytych zagranicznych slow jest niezrozumiale? napisz smialo to chetnie wyltumacze co znaczy po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
professional_scoffer Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 07.10.12, 00:32 Tu nie chodzi o pojedyncze słowa, ty naprawdę piszesz jak analfabeta. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 03.10.12, 19:59 Kolendry w peczkach, takiej prawdziwej gruntowwej co to ma smak i zapach a nie doniczkowej, ktora smakuje mydlem. Grzybow shimeii, eryngi i enoki. Jeszcze quorn, szeroki wybor tofu, zamiast jednego rodzaju dostepnego na rynku jeszcze jedwabistego miekkiego i jedwabistego twardego w przystepnycyh cenach. Mleka i jogurtow z migdalow i paru innych rzeczy o ktorych nie bede pisac, bo sa juz zbyt niszowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 15:31 U mnie w supermarkecie sprzedają zioła w pęczkach, ale cenowo moim zdaniem przeginają - 5zł. za maleńki bukiecik. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 04.10.12, 12:11 ŚWIEŻYCH krewetek, langustynek, ośmiornic... jagnięciny w przyzwoitej cenie okry... jakoś nie moge trafić taramy macedońskiej papryki kolendry w pęczkach... nie kumam dlaczego jest tylko pietruszka i koperek a kolendry brak Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 04.10.12, 22:05 thiessa napisała: > I okry tez! okry mi tez brakuje :/ a w sumie to chyba dosc pospolita roslina jest i moznaby prowadzic hodowle w klimacie polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 05.10.12, 00:18 Probowalam w tym roku, bez efektu, okra jest kaprysna i kiepsko u nas rosnie, padly mi wszystkie sadzonki, a naprawde dbalam. Przepraszam za brak pliterek, zepsulam sobie jedną reke i pisze w sumie jednorecznie, arrgh. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 20:28 Ja probowalam juz nie raz i zawsze z marnym rezultatem. Owszem cos wyrosnie, ale plon znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1777 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 26.10.12, 12:46 Nie wiem skąd jesteś - w Warszawie można dostać okrę w puszkach w sklepach z arabską żywnością. Na pewno na Wspólnej i na hali Marymonckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 28.10.12, 23:16 Nie kazdy na tym forum jest z Warszawy. Ja akurat nie mam problemu z dostaniem okry w puszce, ale to zupelnie nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 05.10.12, 13:26 Cappuccino bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 06.10.12, 20:06 p_estka1 napisała: > Cappuccino bez cukru. Nescafe robi Cappuccino bez cukru . Nie wiem skad nadajesz ,ale Moze masz gdzies w supermarkecie . Opakowanie jak w linku lub w saszetkach www.amazon.co.uk/Nescaf%C3%A9-Cappuccino-Unsweetened-Taste-1kg/dp/B005R04S4W Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 10:00 O! Będę szukać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frestre Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.vector.com.pl 05.10.12, 15:16 LEGUMINY :D wspomnienie dla tych co maja przeszło 40-lat ;) ... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 to masz problem?, 05.10.12, 15:59 japanunieprzerywalempanieposle napisała: > mleko 200 ml. nie 500 nie 250 poprostu 200 bo taka kawe pije... eh niestety dos > tepne tylko w ofercie niekomercyjnej dla dziec w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 05.10.12, 17:12 Nie ma się co dziwić, że nie ma bazylii, mięty czy kolendry w pęczkach, bo jednak nie jest to zioło aż tak popularne w Polsce jak pietruszka czy koperek. Z podobnego powodu nie w każdym sklepie osiedlowym kupimy bakłażana czy cykorię. Brak powszechnego opisywania odmiany ziemniaka dziwić może chociaż mam na osiedlu regionalne delikatesy, które taki opis mają i chyba ze 4 odmiany sprzedają (sklep niewielki), a poza tym sprzedają polówki kapusty włoskiej czy czerwonej. Mogłabym napisać, że brakuje mi wołowiny czy dużego wyboru świeżych ryb i gorzkich czekolad, ale zdaję sobie sprawę, że Polacy nie przepadają za tym i nie wszędzie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 12:49 We Wloszech bazylia jest powszechnie uzywana, a peczki na pesto sa rzadkoscia. Moze dlatego, ze kazdy / oprocz / mnie potrafi wyhodowac pole bazylii. :) A dzis widzialam w sklepie mleko w buteleczkach wlasnie po 200 ml / z 3-dniowym terminem przydatnosci do spozycia /. Pewnie dlatego, ze singli coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 13:55 A ja nie rozumiem, jak można preferować cięte zioła od żywych w doniczce. Od momentu ich ścięcia, czas jest dla nich bezlitosny, i jeśli chodzi o aromat, i jeśli chodzi o zawartość witamin... Ciętą bazylię widuję we Włoszech w plastikowych, zafoliowanych opakowanych. Chyba nikt tego nie kupuje, leży i marnieje na półce sklepowej. Bywają też pęki bazylii bez doniczki, ale nadal z korzeniem w grudzie ziemi. A to, że nie ma pewnych produktów w Polsce lub nie są takiej samej jakości, jak w innym kraju, dla którego są typowe, to trzeba się z tym pogodzić. Nie zrobicie z Polski drugich Włoch, czy drugiego państwa azjatyckiego. Pozostają tylko wyjazdy na wakacje :P Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 19.10.12, 15:17 Peczki bazylii, o ktorej mowia, nie sa zafoliowane / takich nigdy nie widzialam / i maja korzenie. Trudno kupowac bazyie na pesto w doniczkach: z 1 wyjdzie tyle, co kot naplakal, wiec tzreba byloby kupic duza ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 20.10.12, 23:46 Mozna preferowac. Moze nie wiesz o czym pisze, bo nie znasz polskich warunkow. wiem jak smakuje kolendra z doniczki (jak mydlo) i jak smakuje bazylia czy tymianek z doniczki a jak ziola, ktore zbieram na dzialce. To sa zupelnie inne ziola. Tyle, ze sezon na dzialkowe ziola trwa krotko, dlatego chcialabym miec je na codzien dostepne. To samo tyczy sie przechowywania. Kolendra przyniesiona do domu pada w tej doniczce po 2-3 dniach, bazylia jak sie trafi to rosnie dalej a jak nie tez zaczyna padac. Kolendra, bazylia, mieta, tymianek, szalwia ktore zbieram na dzialce lezakuja w lodowce nawet 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 16:04 Jarmużu i naprawdę świeżych ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nj Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 11:51 Jarmuż tydzień temu kupiłam w Auchanie w Krakowie, dość dużą paczkę za 5 zł chyba (nie znam się na odmianach, ale był tam i zielony, i fioletowy, taki strzępiasty). Oprócz tego myślę, że niezależnie od tego, gdzie mieszkasz, warto poszukać bezpośrednio u rolników (zwłaszcza tych z ekouprawami, oni często mają szerszy asortyment) - w naszej okolicy można zamawiać takie paczki bezpośrednio do domu, i obecnie do wyboru jarmuż. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 20.10.12, 23:10 passata pomidoowa 150ml, szparagi na wage a nie na "pęczki" Odpowiedz Link Zgłoś
crazyrabbit Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 22.10.12, 23:18 Mleko w proszku, z tego granulowanego nie wychodzi idealna masa do wafla :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.12, 07:54 crazyrabbit napisała: > Mleko w proszku, z tego granulowanego nie wychodzi idealna masa do wafla :/ Ejże, a jest jakiś problem z nabyciem mleka w proszku? W proszku proszku? Odpowiedz Link Zgłoś
crazyrabbit Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 24.10.12, 15:17 No właśnie, w proszku proszku :/ Granulowanego jest opór, a w proszku wzięło i zniknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 15:22 Eee, u mnie tego pod dostatkiem - kupuję w Netto, widuję też w Carrefour. Niebieskie opakowanie, firma na "M" Odpowiedz Link Zgłoś
fighterwawa Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 28.10.12, 23:02 Rzeczy kompletnie prozaicznej - pieprzu białego w młynku. Był, ale jakieś pół roku temu zniknął. I nie ma nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje 12.11.12, 11:32 We wloskim sklepie widzialam ostatnio mleko / kilkudniowy termin waznosci / w opakowaniach 200 ml. i multipaki smietany 3 x 100 ml. Wyglada to jednak na niesmiale proby sondowania rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: produkt spozywczy, ktorego wam brakuje IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.11.12, 23:58 Po przeczytaniu watku stwierdzam,ze wlasciwie niczego mi nie brakuje.Zyje w tak multikulturowym miejscu,ze mam dostep do prawie "wszystkiego".Pisze prawie,bo brak mi swiezych grzybow(sama nie umiem zbierac) i bolesny(bardzo)jest dla mnie brak dobrych polskich cukierni.Nawet kiedys napisalam do Bliklego czy by nie mogli tu cukierni otworzyc,ale widac,ze nie,bo nawet nie odpisali :-) Odpowiedz Link Zgłoś