Dodaj do ulubionych

enchilada sauce

03.11.12, 21:13
obdarzono mię tym specyfikiem.
specyfik w puszce, więc może postać, nie pali się.
teraz pytanie, jak wykorzystać, by nie zmarnować?
dzięki :)
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: enchilada sauce 04.11.12, 02:36
      ja wiem, ze to bardzo rewolucyjna i nietypowa propozycja, ale moze ......zrob enchiladas?
      • doral2 Re: enchilada sauce 06.11.12, 19:59
        hmm... mówiąc szczerze, liczyłam na większą inwencję tfurczom :D
        • Gość: dorotkah Re: enchilada sauce IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.11.12, 23:18
          Dla mnie te puszkowe sosy sa nie za bardzo jadalne.Jesli juz robie enchiladas to robie sama sosy.A ten co masz to jest jaki?Zielony,mole,czerwony?
          • doral2 Re: enchilada sauce 09.11.12, 19:56
            czerwony.
            nie robiłam, dostałam.
            więc nie ma co nosem kręcić.
            trza zużyć, pytanie jak?
            niekoniecznie enchiladę chcę robić..
            • aqua48 Re: enchilada sauce 09.11.12, 20:24
              A co chcesz zrobić? może dodaj do smażonego mięsa mielonego i podaj z ryżem, albo z makaronem?
            • bene_gesserit Re: enchilada sauce 09.11.12, 21:42
              Z tego, co przeczytałam w necie wynika, ze to niestety, nic specjalnego - sos pomidorowy z chili po prostu albo sos z samego chili, oczywiscie z przyprawami. Zatem zuzyj tam, gdzie sos pomidorowy z chili pasuje. O tyle niekłopotliwe, ze pasuje niemal wszędzie :)
              • aqua48 Re: enchilada sauce 09.11.12, 22:00
                Można zużyć też na zimno do chipsów jeśli jest gęsty.
                • Gość: dorotkah Re: enchilada sauce IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.11.12, 07:47
                  Ja bym chyba zmiksowala swiezego pomidora z tym sosem zeby go troche odswiezyc.Bierzesz tortille kukurydziane i moment je rozgrzewasz i zmiekczasz w rozgrzanej na patelni odrobinie oleju,potem zamaczasz w sosie na drugiej patelni,zwijasz w chusteczke i kladziesz na talerzu.Posypujesz ostrym serem i to jest wersja oryginalnych enchilad.Mozesz posypac jeszcze biala posiekana cebula.Dalej sa wersje bogatsze.Rozpuszczony ser w srodku,nadzienie z kurczaka(bez zadnej fasoli czy kukurydzy).Trzeba robic zaraz przed podaniem bo tortille maja nieciekawa fakture jak ostygna.Mieso mielone jest niespecjalnie popularne do enchiladas.Dobre sa takze chilaquiles:do sosu wrzucasz smazone na krucho kawalki tortilli kukurydzianych,jak sie poddusza dodajesz jajka,mieszasz.Podajesz posypane serem typu"queso fresco",biala siekana cebula,swieza kolendra.Do tego puree z fasoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka