Dodaj do ulubionych

robicie zupy na baranich zeberkach?

06.12.12, 15:26
bo najwyzszy czas zeby spozytkowac moje zalegajace juz z rok w zamrazarce :)
gugluje wytrwale ale:
- nie mam ochoty chyba na harire
- nie za bardzo mam ochote na szkocki krupnik
- zjadlabym cos azjatyckiego
azjatyckiego - fajnie. gugiel niby jest pomocny i wypluwa zupy indonezyjskie, ale na razie nie znalazlam takiej, ktora mi sie widzi. w jednej jest spora ilosc galki muszkatulowej i swieza czerwona fasola, inne maja w skladzie candlenuts, ktorych tu nie kupie.
widzial ktos moze cos fajnego w podobnym stylu w sieci, albo jeszcze lepej juz gotowal?
senin?
Obserwuj wątek
    • misiu_jeden Re: robicie zupy na baranich zeberkach? 06.12.12, 18:03
      Nie :(
      • squirk Re: robicie zupy na baranich zeberkach? 06.12.12, 18:09
        Oj, to nie pomożesz ;-(
        Aniu - czy to koniecznie musi być zupa? Pytam, bo wpadły mi w oko dwa przepisy na żeberka w stylu azjatyckim, ale pewnie już sama na nie trafiłaś.
        :-)
        • ania_m66 Re: robicie zupy na baranich zeberkach? 06.12.12, 18:15
          sa za drobno porabane na cos innego niz zupa :-(
          • squirk Re: robicie zupy na baranich zeberkach? 06.12.12, 18:22
            Nie wiem, czy w czymś Ci to pomoże, ale napisze, co zrobiłam z podobną drobnicą - kupiłam ostatnio trochę oszukane żeberka wieprzowe, z konieczności na tacce, bo innych nie było - pod paskiem pięknych żeberek było mnóstwo cienkich, krzywo pociętych i generalnie nieatrakcyjnych.
            Zamarynowałam je po pocięciu na mniej więcej jednakowe kawałeczki w sosie sojowym z miodem, czosnkiem, imbirem, chili i anyżem, chlusnęłam wódki, żeby ładnie skruszało, wrzuciłam potem w skrobię, żeby je oblepiła, i najzwyczajniej usmażyłam, podałam z ryżem i prostą surówką z kapusty. Wyszło coś wspaniałego, z pewnością do powtórki.
            :-)
    • pinkink3 polska kartoflanka 06.12.12, 18:48
      Malo azjatycka za to najlepsza jaka moze byc to polska kartoflanka na baranich kostkach.
    • marynarkawpaski Re: robicie zupy na baranich zeberkach? 06.12.12, 19:00
      Kwaśnicę robię :) W ogóle nie azjatycka, ale na baraninie najlepsza :D
      • Gość: Mam Monka Re: robicie zupy na baranich zeberkach? IP: *.play-internet.pl 07.12.12, 01:07
        Ooo to, to:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka