4karol222 19.02.13, 10:57 Mam dwa opakowania z filetem z lososia i biale wino. Jaka potrawe moge przyrzadzic w oparciu o te dwa skladniki (nie chcial bym kupowas jakis wyszukanych prypraw czy skadnikow itp). Smazony na patelni. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: Losos i biale wino 19.02.13, 11:04 jesli nie chcesz nic wiecej dokupic to - wino schlodzic - lososia usmazyc - spozyc popijajac winem Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Losos i biale wino 19.02.13, 16:47 możesz też tego łososia zamarynować w winie z dodatkiem kilku plasterków cytryny. Doprawić solą i pieprzem. A następnie w tejże marynacie udusić - na patelni Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Losos i biale wino 20.02.13, 09:49 biedna ryba, a oni nie maja nic do picia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Losos i biale wino IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.13, 15:10 Białe wino i łosoś-hmmm plus makaron i co nam wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Losos i biale wino 05.03.13, 19:33 Gość portalu: sisi napisał(a): > Białe wino i łosoś-hmmm plus makaron i co nam wyjdzie? to pytanie? Znaczy się potrzebujesz przepisu na makaron z łososiem i winem? Jakby co służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
martah78 Re: Losos i biale wino 04.03.13, 15:18 mozesz zrobic nastepujacy sos do lososia: - 500ml bialego wina (ale musi byc wytrawne) - 2 szalotki - 200 ml gestej smietany - 1 lyzeczka masla Na patelni rozgrzac maslo, wrzucic pokrojone szalotki, dodac wino. Poczekac, az wino zredukuje trzykrotnie swaja objetosc i wowczas dodac smietane i dobrze wymieszac. Sol i piprze i gotowe. Lososia najlepiej podgrzeac na patelni przez 2 minuty z kazdej strony, a nastepie podpiec przez 5 minu w piekarniuk rozgrzanym do 200 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Losos i biale wino IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 17:16 Jaki przepis taka prezentacja,te literówki to z desperackiej chęci zaistnienia mimo że cię na kilku forach wyśmiano?? Odpowiedz Link Zgłoś
martah78 Re: Losos i biale wino 04.03.13, 19:09 bez komentarza......... a co Ci literowki przeszkadzaja? nie masz sie czego czepic to lapiesz sie wszystkiego to ze zakichanym panienkom moj rosol sie nie podobal nie oznacza, ze nie moge pisac na forach przestancie ludzie sie tak zachowywac - tylke zawisci, nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Losos i biale wino 04.03.13, 20:55 Najwyraźniej i ja jestem zakichaną panienką, bo mnie także nie podoba się Twój przepis na rosół robiony na minimalnej ilości mięsa i z dodatkiem chemii w kostce, apsik! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martah78 Re: Losos i biale wino 05.03.13, 07:38 na zdrowie :) a tan na powaznie to nie bylo do tych wszystkich, ktorym moj rosol sie nie podobal, ale do tych co dlatego, ze moj rosol sie im nie podobal zrobili nagonke na miare Samolenska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: Losos i biale wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 21:13 wiesz co Marta, byłam dotąd po twojej stronie zestaw "zakichanym panienkom" z "zawiścią i nienawiścią" straciłaś "fankę", jedną z nielicznych Odpowiedz Link Zgłoś
martah78 Re: Losos i biale wino 05.03.13, 07:37 szkoda i trudno, ale tez mam prawo do tego, ze w pewnym momencie nerwy mi roche puszczaja.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś