izka7790 12.03.13, 10:13 Jak w temacie: jaki chleb najlepiej pasuje do domowego smalcu? Nie pytam o kupne pieczywo, tylko o chleb upieczony w domu. Może macie jakiś sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Chleb do smalcu 12.03.13, 10:28 izka7790 napisała: > Jak w temacie: jaki chleb najlepiej pasuje do domowego smalcu? Robię pszenno-żytni półrazowy na zakwasie żytnim, z pestkami dyni i słonecznika (na wierzch dynia, słonecznik, dwa rodzaje sezamu, mak, czarnuszka). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izka7790 Re: Chleb do smalcu 13.03.13, 07:35 Potrzebowałam szybko chleba, więc upiekłam drożdżowy, ale jak wyhoduję zakwas to wykorzystam twój pomysł bo brzmi smaczniej. W końcu sporo tego smalczyku jest. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Chleb do smalcu 13.03.13, 10:44 Bardzo lubie chleb ze smalcem i sam go sobie robie w somu ale nie bardzo mam kiedy go jeść, rano jem kanapki - chleb z maslem drugiego sniadanie nie jadam, podwieczorku ani kolacji tez juz nie jem... żałuję bardzo... smalec używam tylko do smażenia równolegle z maslem klarowanym; ale czasem to aż język mi ucieka do kromki chleba byle jakiego - ze smalcem :-) Odpowiedz Link Zgłoś