Dodaj do ulubionych

tort dla księdza

27.05.13, 12:16
Witam
Chciałam zrobić tort dla księdza z okazji 3 rocznicy święceń. Ma to być tort od młodzieży i raczej nie taki bardzo poważny. Ma może ktoś jakiś pomysł i propozycje? Byłabym wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: tort dla księdza 27.05.13, 12:41
      a musi byc jakis "tematyczny"?
      rozwazasz rowniez opcje jakiegos smacznego klasycznego tortu bez cukrowej masy plastycznej i dowcipnych dekoracji?
      jesli w gre wchodzi tylko piewsza opcja, bo ma byc "od mlodziezy" - ma ten ksiadz moze jakies hobby? moze coz z tym zwiazanego?
      • pilk-a33 Re: tort dla księdza 28.05.13, 10:38
        właśnie też myślałam że może coś związanego bardziej z jego zainteresowaniami
    • trypel Re: tort dla księdza 28.05.13, 15:16
      jak od młodzieży dla księdza to wystarczy bita śmietana na kolanie. Na pewno nie bedzie za poważnie. Tylko kwestia czyje kolano.
    • trypel skąd wiesz 28.05.13, 15:27
      moze własnie ja trafiłem w hobby ksiedza :D
      • ania_m66 Re: skąd wiesz 28.05.13, 15:53
        musisz miec bardzo chory umysl. serdecznie wspolczuje, ze nie potrafi ci sie pomiescic w mozdzku, ze mlodziez moze naprawde lubic fajnego ksiedza i chciec mu zrobic niespodzianke.
        no i ze nie potraisz nawet powstrzymac sie od gloszenia takich pogladow godych najnizszych nizin spolecznych na forum kuchnia.
        kto daje sie manipulowac i wszedzie widz tylko pedofilie kleru, pazernych lekarzy - masowych zabojcow pacjentow zasluguje zeby na takich w zyciu trafic.
        normalnie myslaca reszta dopuszcza rowniez istnienie fajnych ksiezy, lekarzy z powolania, ktorzy ratuja zycie, nauczycieli z pasja i innych normalnych czlonkow spoleczenstwa.
        dopuszcza rowniez mzliwosc, ze ktos tu przychodzi po konkretna porade kulinarna, a nie aby wszczac bezsensowna dyskusje z osobami niepelnosprawnymi umyslowo.
        z mojej strony EOT

trypel napisał:

> moze własnie ja trafiłem w hobby ksiedza :D
        • trypel jesli tak to przeżywasz 28.05.13, 16:10
          to dwie opcje są:
          1. coś jest na rzeczy i trafilem w 10tke
          2. jestes frondziara i poczucie humoru jest Ci obce

jesli nr 1 to przykro mi ze poruszyłem przykre wspomnienia.
          jesli nr 2 to tym bardziej mi przykro

PS Mam kolege księdza i jego ten żart rozbawił na własnych urodzinach no ale on jest widac z tych samych nizin co ja.
    • varna771 Re: tort dla księdza 28.05.13, 17:49
      Jak dla księdza to proponuję czarny tort, czyli biszkopt murzynek, polany gorzką czekoladą, a dekorację w postaci złotych monet - widziałam takie czekoladki- pieniążki więc można kupić. Obok może być figurka zadowolonego klechy. Coś takiego, fajny?
      Tekst linka
      "Zawsze mi się wydawało, że żyjemy w czasach, gdzie jakieś atawizmy zostały skutecznie zagłuszone i opanowane. Nic bardziej mylnego. Kumpel poznał pannę, zborsuczyli się oboje i teraz ona już układa sobie z nim życie, no bo skoro z nią współżył to musi być dalszy ciąg...A niby dlaczego ma być coś dalej? Naciągamy majty i żyjemy dalej"by sibeliuss
      • pilk-a33 Re: tort dla księdza 28.05.13, 19:36
        dzięki za podpowiedź faktycznie z humorem ;-)
    • budzik11 Re: tort dla księdza 28.05.13, 19:36
      A tort dla księdza musi być jakiś specjalny? Nie może być normalny, z cukierni, z wypisaną odpowiednią dedykacją?
      • pilk-a33 Re: tort dla księdza 28.05.13, 19:38
        no właśnie zamówienie jest na coś innego
        • pilk-a33 Re: tort dla księdza 28.05.13, 19:39
          już znalazłam pomysł więc dziękuję wszystkim za zaangażowanie
          Pozdrawiam
    • beretzantenka Re: tort dla księdza 30.05.13, 08:09
      Ktos mnie ubiegl ze zlotymi monetami z czekolady a mialam pomysl z choragiewkami
      z banknotow wycietymi z prasy . Mozna polaczyc banknoty z monetami na tacy
      ( koszyczek na wierzchu tortu upleciony z ciasta np z francuskiego )
      www.radiouniwersytet.pl/old_site/images/pieni%C4%85dze%20-%20taca.jpg
      • referee Re: tort dla księdza 31.05.13, 23:41
        Post Warny wyborny i Beretzenka także. Nie można bagatelizwać problemu, który przemycił w swoim poście, jakimi są, okazuje się niestety, "życzenia" niektórych księdzów; przecież z tą śmietaną to była głośna afera. Co w ludzie "tylko kuchnią żyjecie"? Dewianci są wszędzie, niestety wśród księdzów też.
        A co do tematu, czy naprawdę trzeba tak rozpieszczać księdzów? Moim zdaniem tort dla księdza jest zbędny.
        • pilk-a33 Re: tort dla księdza 01.06.13, 12:15
          Takie było zamówienie a czy tort jest potrzebny czy zbędny to już nie Tobie oceniać
          • matylda1001 Re: tort dla księdza 01.06.13, 12:26
            Jaki znalazłas pomysł na dekoracje tego tortu?
        • varna771 Re: tort dla księdza 01.06.13, 21:06
          referee napisał:

> Post Warny wyborny
          Errata: 'Varny' proszę pisać poprawnie mój nick:) btw. Dziękuję za uznanie!
    • mhr2 Re: tort dla księdza 01.06.13, 12:37
      pilk-a33 napisał(a):

> Chciałam zrobić tort dla księdza z okazji 3 rocznicy święceń.

on po prostu czlowiekiem jest, mozna zrobic wszystko:)
      • matylda1001 Re: tort dla księdza 01.06.13, 12:54
        mhr2 napisała:

> on po prostu czlowiekiem jest, mozna zrobic wszystko:)<

Taaak?? a coś takiego może być? w końcu aniołek i diabełki to nawet o religię zahaczają ;)

Tekst linka
        • aqua48 Re: tort dla księdza 01.06.13, 16:11
          matylda1001 napisała:

> Taaak?? a coś takiego może być? w końcu aniołek i diabełki to nawet o religię z
          > ahaczają ;)

Ooo, cudny jest! Ale to raczej dla księdza-egzorcysty. Podobnie jak ten:www.google.pl/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_Jz496cMewlA/TLvukaw8RGI/AAAAAAAABIQ/Jhkp2ba9DlU/s1600/IMG_5616%2B(2).JPG&imgrefurl=http://taste-of-passion.blogspot.com/2010/10/tort-hello-kitty-na-chrzciny-maej-ketty.html&h=1067&w=1600&sz=225&tbnid=pmF5hw6SOJbo4M:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__zlwvN2sr_EZdvMegM-i0Na5VF4Q=&docid=qG5EFA4Ie0mYOM&sa=X&ei=vQCqUfaoLYbptQbupIHwCg&ved=0CDQQ9QEwAQ&dur=50
          • annajustyna Re: tort dla księdza 01.06.13, 17:04
            Padlam :P.
            • referee Re: tort dla księdza 02.06.13, 03:58
              pilk-a33 napisał(a):

> Takie było zamówienie a czy tort jest potrzebny czy zbędny to już nie Tobie oce
              > niać

Oceniać mi wolno, do momentu, kiedy nie łamę reguł forum.
              Wyraziłem (jako praktykujący katolik) moje zdanie; bez wzgledu, czy ksiądz jest ok czy nie, będę uważał, pomysł tortu jako formy podziękowania za błędny.
              Księdzów nie należy rozpieszczać, a już w Polsce, to w żadnym wypadku nie. Trzeba zazanaczać, że żadne z nich "święte krowy"
              • Gość: gogość Re: tort dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 08:48
                referee napisał:

> Księdzów nie należy rozpieszczać,

Księdzów to na pewno nie należy, zgadzam się...

wyluzuj, chłopie - napij się czegoś (to, zdaje się, akurat świetnie ci wychodzi)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka