gaggi 02.08.04, 17:31 jak używacie? do czego konkretnie? dostałam w prezencie i chciałam się upewnić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myshen82 Re: oliwa w sprayu 02.08.04, 21:37 ja, gdybym miala (a nie mam) uzywalabym przy smazeniu nalesnikow... (bo zawsze wylewa mi sie za duzo oleju na patelnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: oliwa w sprayu IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 22:02 Rozpyl na patelnię gdy chcesz smażyć "beztłuszczowo". Do prawie czegokolwiek. Posmaruj czosnkem parę kromek bułki paryskiej i rozpyl na nie, a potem na grill lub nawet na patelnię. Zamiast smarowania tłuszczem przed opyleniem mąką lub tartą bułką. Itd. Tutaj w NY jest nawet masło w spreju, bardzo czasem dogodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: oliwa w sprayu IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:03 A skąd ją wziąć? Mnie takich prezentów nie robią. :( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: oliwa w sprayu 02.08.04, 23:15 za to masz net w sprayu:) a oliwa, albo mieszanke oliwy z czymś (zapewne trującym) robi knurr, takie zielone pojemniki z czerwonym lub białym kapturkiem. strasznie niewydajne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Net w sprayu... IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:22 Chodził dzisiaj tak, że lepiej nie mówić, dlatego się już nawet nie loguję, - chociaż może ich obrażam, bo tylko z forami miałam kłopoty. Za info o sprayu knorra, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Olej w sprayu... 02.08.04, 23:47 Przeczytaj sobie skład, przejdzie ci ochota na używanie. Dwumetrowa lista, propan butan na pierwszym miejscu. Tfuj! A naleśniki- dodaj 2-3 łyżki oleju do ciasta i możesz smażyć na "suchej" patelni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Olej w sprayu... IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:58 Nie wiem, do kogo to konkretnie :) Ja smażąc naleśniki po staroświecku przecieram patelnię słoniną. O sprayu myślałam raczej pod kątem pryskania pieczywa na bruschettę albo mięsa przed pieczeniem, zamiast machać pędzlem. Ale dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Olej w sprayu... 03.08.04, 02:34 dzieki za rade:) ja juz kombinowalam ze naleje oleju do jakiegos spryskiwacza (samorobki rulezzz;)) a tu sie okazuje ze mozna prosciej;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Olej w sprayu... 03.08.04, 13:34 A ja właśnie tak zrobiłam (tzn. wlałam oliwę do spryskiwacza, najzwyklejszego, takiego, którym spryskuje się liście kwiatów - rzecz jasna, spryskiwacz nowy i przepłukany gorącą wodą - boże broń, nie wrzątkiem, bo rzecz jest z plastyku i stopiłaby się..), wlałam oliwę i tak używam. Przyznam szczerze, rozpryskuje się z niejakimi problemami, ale jak dla mnie - wystarczająco. Z tym, że używam oliwy w takiej formie raczej w łazience, a nie w kuchni.. (oliwa rozpryskana na mokrej skórze, po wieczornym prysznicu, dobrze nawilża - łatwiej ją dozować ze spryskiwacza, niż męczyć się z wylewaniem jej prosto z butelki) ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Olej w sprayu... 03.08.04, 09:18 Musi tam byc cos dziwnego, a moze szkodliwego. Ostatnia forma do pieczenia, kotra kupilam, miala etykiete z ostrzezeniem, aby nie natluszczac jej sprayami. MOGA wejsc w reakcje z powloka formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ampolion Re: Olej w sprayu... IP: *.proxy.aol.com 03.08.04, 17:30 Nie wiń sprej lecz formę. Pewnie unijna... Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 08:43 skąd to wziąć? najlepiej z Hiszpanii, bo stąd dostałam ten prezent:P O tym "czymś" Knorra nawet nie pomyslałam, na pewno milion konserwantów ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: oliwa w sprayu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 13:52 Ja kupilam w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: oliwa w sprayu IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 03.08.04, 14:27 ja tez mam z USA "PAM" i powiem naleśniki świetne wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 14:59 Zbyteczne. Wystarczy dodac do ciasta lyzeczke masla i niczym nie trzeba smarowac ani natluszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:07 taki spray to fajny bajer, np. do sałatek, kiedy nie chcę, żeby mi to wszystko spłynelo na dno miski:)) wypróbowałam właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:33 Slusznie. To mial byc bajer: dla osob, ktorym wszystko jedno co jedza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:37 pchi, gdzie zatem Ty kupujesz oliwę koleżanko? czyżby u włoskiego lub greckiego chłopa? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 17:09 Na pewno nie uzywam tej w sprayu. Przeczytaj watek, a moze tez bedziesz miala watpliwosci. Jesli taka oliwa moze wejsc w reakcje z forma do pieczenia, mnie daje to do myslenia. A Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: oliwa w sprayu IP: *.proxy.aol.com 03.08.04, 17:25 Znowu, bajka o lisie i winogronach się przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 17:34 a może to zależy jakie spraye? moja jest w atomizerze, po prostu normalna oliwa ze spryskiwaczem. Co tu może być szkodliwego? w końcu w sklepach można dostać różne świństwa, np. knorr czy jakaś rama w sprayu itp. natomiast nie myślę,żeby poczciwi Hiszpanie chcieli mnie otruć. zwłaszcza że na etykiecie w składzie, a hiszpański znam, jest tylko oliwa. poza tym ja żadnej formy spryskiwac tym nie zamierzam, wiec mi wsio ryba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: oliwa w sprayu IP: 64.213.237.* 03.08.04, 17:27 Uzywam wiele lat, zyje!!! Formy do ciast,szklane -tez. Pieknie sie piecze,zapieka. W USA sa rozne smaki,w sklad ich napewno wchodzi alcohol.Robie nalesniki, jajecznice itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: oliwa w sprayu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 17:36 Z serii czego to ludzie nie wymyslą. Nie, dziekuję. m. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: nie tylko oliwa w sprayu 03.08.04, 19:58 www.shopfoodex.com/catalog/default.php?cPath=20_363 Odpowiedz Link Zgłoś