Dodaj do ulubionych

oliwa w sprayu

02.08.04, 17:31
jak używacie? do czego konkretnie? dostałam w prezencie i chciałam się upewnić
Obserwuj wątek
    • myshen82 Re: oliwa w sprayu 02.08.04, 21:37
      ja, gdybym miala (a nie mam) uzywalabym przy smazeniu nalesnikow... (bo zawsze
      wylewa mi sie za duzo oleju na patelnie:))
    • Gość: Pichciarz Re: oliwa w sprayu IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 22:02
      Rozpyl na patelnię gdy chcesz smażyć "beztłuszczowo". Do prawie czegokolwiek.
      Posmaruj czosnkem parę kromek bułki paryskiej i rozpyl na nie, a potem na grill
      lub nawet na patelnię. Zamiast smarowania tłuszczem przed opyleniem mąką lub
      tartą bułką. Itd.
      Tutaj w NY jest nawet masło w spreju, bardzo czasem dogodne.
    • Gość: Nobullshit Re: oliwa w sprayu IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:03
      A skąd ją wziąć? Mnie takich prezentów nie robią. :(
      • emka_1 Re: oliwa w sprayu 02.08.04, 23:15
        za to masz net w sprayu:) a oliwa, albo mieszanke oliwy z czymś (zapewne
        trującym) robi knurr, takie zielone pojemniki z czerwonym lub białym kapturkiem.
        strasznie niewydajne:(
        • Gość: Nobullshit Net w sprayu... IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:22
          Chodził dzisiaj tak, że lepiej nie mówić, dlatego się już nawet nie loguję,
          - chociaż może ich obrażam, bo tylko z forami miałam kłopoty.

Za info o sprayu knorra, dzięki.
          • drzewko_szczescia Re: Olej w sprayu... 02.08.04, 23:47
            Przeczytaj sobie skład, przejdzie ci ochota na używanie. Dwumetrowa lista,
            propan butan na pierwszym miejscu. Tfuj!
            A naleśniki- dodaj 2-3 łyżki oleju do ciasta i możesz smażyć na "suchej"
            patelni!
            • Gość: Nobullshit Re: Olej w sprayu... IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.04, 23:58
              Nie wiem, do kogo to konkretnie :)

Ja smażąc naleśniki po staroświecku przecieram patelnię słoniną.
              O sprayu myślałam raczej pod kątem pryskania pieczywa na bruschettę
              albo mięsa przed pieczeniem, zamiast machać pędzlem.
              Ale dzięki :)
            • myshen82 Re: Olej w sprayu... 03.08.04, 02:34
              dzieki za rade:)
              ja juz kombinowalam ze naleje oleju do jakiegos spryskiwacza (samorobki
              rulezzz;)) a tu sie okazuje ze mozna prosciej;)
              • e_katt Olej w sprayu... 03.08.04, 13:34
                A ja właśnie tak zrobiłam (tzn. wlałam oliwę do spryskiwacza, najzwyklejszego,
                takiego, którym spryskuje się liście kwiatów - rzecz jasna, spryskiwacz nowy i
                przepłukany gorącą wodą - boże broń, nie wrzątkiem, bo rzecz jest z plastyku i
                stopiłaby się..), wlałam oliwę i tak używam.

Przyznam szczerze, rozpryskuje się z niejakimi problemami, ale jak dla mnie -
                wystarczająco.

Z tym, że używam oliwy w takiej formie raczej w łazience, a nie w kuchni..
                (oliwa rozpryskana na mokrej skórze, po wieczornym prysznicu, dobrze nawilża -
                łatwiej ją dozować ze spryskiwacza, niż męczyć się z wylewaniem jej prosto z
                butelki)
                ;-D
            • linn_linn Re: Olej w sprayu... 03.08.04, 09:18
              Musi tam byc cos dziwnego, a moze szkodliwego. Ostatnia forma do pieczenia,
              kotra kupilam, miala etykiete z ostrzezeniem, aby nie natluszczac jej sprayami.
              MOGA wejsc w reakcje z powloka formy.
              • Gość: ampolion Re: Olej w sprayu... IP: *.proxy.aol.com 03.08.04, 17:30
                Nie wiń sprej lecz formę. Pewnie unijna...
      • gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 08:43
        skąd to wziąć? najlepiej z Hiszpanii, bo stąd dostałam ten prezent:P O tym
        "czymś" Knorra nawet nie pomyslałam, na pewno milion konserwantów ma
        • Gość: kucharka z przypad Re: oliwa w sprayu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 13:52
          Ja kupilam w USA.
          • Gość: ef Re: oliwa w sprayu IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 03.08.04, 14:27
            ja tez mam z USA "PAM" i powiem naleśniki świetne wychodzą
            • linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 14:59
              Zbyteczne. Wystarczy dodac do ciasta lyzeczke masla i niczym nie trzeba
              smarowac ani natluszczac.
              • gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:07
                taki spray to fajny bajer, np. do sałatek, kiedy nie chcę, żeby mi to wszystko
                spłynelo na dno miski:)) wypróbowałam właśnie
                • linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:33
                  Slusznie. To mial byc bajer: dla osob, ktorym wszystko jedno co jedza.
                  • gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 15:37
                    pchi, gdzie zatem Ty kupujesz oliwę koleżanko? czyżby u włoskiego lub greckiego
                    chłopa?
                    • linn_linn Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 17:09
                      Na pewno nie uzywam tej w sprayu. Przeczytaj watek, a moze tez bedziesz miala
                      watpliwosci. Jesli taka oliwa moze wejsc w reakcje z forma do pieczenia, mnie
                      daje to do myslenia. A Tobie?
                      • Gość: P. Re: oliwa w sprayu IP: *.proxy.aol.com 03.08.04, 17:25
                        Znowu, bajka o lisie i winogronach się przypomina...
                      • gaggi Re: oliwa w sprayu 03.08.04, 17:34
                        a może to zależy jakie spraye? moja jest w atomizerze, po prostu normalna oliwa
                        ze spryskiwaczem. Co tu może być szkodliwego? w końcu w sklepach można dostać
                        różne świństwa, np. knorr czy jakaś rama w sprayu itp. natomiast nie myślę,żeby
                        poczciwi Hiszpanie chcieli mnie otruć. zwłaszcza że na etykiecie w składzie, a
                        hiszpański znam, jest tylko oliwa. poza tym ja żadnej formy spryskiwac tym nie
                        zamierzam, wiec mi wsio ryba
    • Gość: Hanna Re: oliwa w sprayu IP: 64.213.237.* 03.08.04, 17:27
      Uzywam wiele lat, zyje!!! Formy do ciast,szklane -tez. Pieknie sie
      piecze,zapieka. W USA sa rozne smaki,w sklad ich napewno wchodzi alcohol.Robie
      nalesniki, jajecznice itp.
    • Gość: Marghe_72 Re: oliwa w sprayu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 17:36
      Z serii czego to ludzie nie wymyslą.

Nie, dziekuję.
      m.
    • ampolion Re: nie tylko oliwa w sprayu 03.08.04, 19:58
      www.shopfoodex.com/catalog/default.php?cPath=20_363
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka